Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2011 09:41 - КОЛЕЛОТО НА ИСТИНАТА
Автор: golden Категория: История   
Прочетен: 2956 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 23.02.2015 23:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                      ВСИЧКО,ОНОВА КОЕТО НЕ ЗНАЕМ

               
           Знам,че ще бъда порицана, знам, и че ще има отричане и отхвърляне, несъгласия и може би обидни думи срещу мен. Но съм убедена, че някои от нас незнаят че в живота съществуват свободни мисли които ни "отварят" очите.

ЗНАНИЕТО,  то е всичко онова, което се намира в едно цвете, една живинка, създадена от природата. То ни гледа и сякаш ни казва: 

" Тук съм Аз, това съм Аз!"


От логиката като начален старт тръгваме и стигаме до просветлението, което ще ни помогне да сме винаги действащи и актуални.

Всичко в природата се крепи на хармония. Това всеки го знае и всеки човек се стреми към тази хармония. Търсим баланс в живота си, между себе си, желанията ни, постиженията ни, в работата ни, в любовните ни истории даже и в душевните ни терзания, тази хармония ни е нужна, за да си обясним защо се случват аномалии, за да си отговорим на всевъзможни непредвидени ситуации.

Неуведомеността е пречка за смислен живот. Често ни проблясва мисълта, че ако сме знаели за това или онова, нещата нямаше да имат такъв край, нали? Само ако знаехме, че има алтернативни предложения за избавление от неприятности, щяхме да предприемен съвсем друг подход и нямаше да се страхуваме или пък да се излагаме пред другите ни събеседници.
Същността на нещата ни дават силата да сътворим собствените си удобства, на нас самите да ни е добре, така и нашето творческо въодушевление ще има смисъл.

В България има хора, които са обърнали живота си в "йога". Тези хора са сключили договор със самите себе си т.е. със своето вътрешно "Аз", да спазват 10 правила през целия си живот на Земята. Кои са тези 10 правила?
Ето ги:
1. никога не преяждат.
2. не пият алкохол.
3. не пушат треви и цигари.
4. не тровят организма си с лекарства.
5. спорта им е хоби.
6. използват ума си за да живеят в хармония с природата и света.
7. хранят се здравословно.
8. не лъжат и не крадат.
9. ученолюбиви са и използват знанието в живота си.
10. винаги при натоварване на организма си - медитират.
Медитирането освобождава тялото от натоварване и дава нови сили, както на тялото, така и на душата.

Чрез знанието се научаваме да бъдем търпеливи, мъдри и да се чувстваме удобно в това тяло, което използваме в този си живот.

Чувството на безпомощност и безсилие, това остава в подтиснатите хора и неизбежно принизява самочувствието им. Този процес почти винаги започва още от ранното детство на човека. постоянните грижи на майката и бащата до поотрастването на детето, му внушават, че има кой да се погрижи за него и така го лишават от мисловната му дейност, само да взима решения и само да отговаря за последствията от тези решения. Има родители, които задушават детето си с прекалени грижи и така го правят зависим от тях, зависим от някой друг и неспособен да поема отговорности в настоящият си живот, вече като голям човек.
Никой, ама никой сериозно не се замисля за тези неща, тези малки и големи грижи дават началото на самочувствието на нашето дете. тези грижи го лишават от самостоятелно мислене. Когато човек не мисли, той прави много грешки. В реалния живот това се случва. Прекалените грижи на родителите правят от детето " нарцис ", който след време ще търси винаги начин да е на върха и няма да чувства вина, при непочтенните си домогвания до тази слава.

Как се става мъдър?
Най-важното условие за да придобием мъдрост е нашата интелигентност, да я използваме, за да контролираме нашите емоции; да контролираме негативните събития; да не се ядосваме за дребните неща случили се с нас; да сме спокойни, а не угнетени.
Ядосаният човек в ядът си допуска непоправими грешки, за които след това съжалява и няма начин как да ги оправи. При такава ситуация на нажежена обстановка е добре за човека да се отпусне - това става чрез дълбоко вдишване и издишване няколко пъти, отпуска мускулите и освобождава мислите  от напрежението като насочва мисълта си към дишането. Съзредоточава се в едно нещо, само в едно и чрез дълбокото вдишване и издишване се постига равновесието, това всъщност освобождава напрежението. Когато сме в удобна поза по същия начин може да медитираме за да се освободим от излишната отрицателна енергия. Тя пречи на нашия организъм да се развива равномерно и здравословно.

При дълбоките депресии помага единствено  медитирането.
Това отпускане / медитиране / може да се превърне в хоби.



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. miaa - Поздравлениа! Чудесен постинг!Да ...
29.01.2011 09:47
Поздравления! Чудесен постинг!Да живеем в хармония със себе си и със света!
цитирай
2. golden - Благодаря, Мия!
29.01.2011 09:50
miaa написа:
Поздравления! Чудесен постинг!Да живеем в хармония със себе си и със света!

цитирай
3. анонимен - всичко хубаво
04.02.2011 10:54
ама не мога да разбера, какво против имаш тревата
за да не цитирам исус, ща метна към саймък
всичко живо е трева))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031