Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2011 13:05 - БЪЛГАРИЯ - ИЗБОРИ 2011
Автор: golden Категория: История   
Прочетен: 12206 Коментари: 13 Гласове:
20

Последна промяна: 03.03.2012 19:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                           БЪЛГАРИЯ - ИЗБОРИ


Партиите  и партийките
и какво знаем за тях....

СДС - Синята коалиция - остатъци от някога могъщото СДС, провело пост-комунистическите промени в България, "последен шанс да се спаси автентичното център-дясно, маргинализирано от корупционни скандали и сблъсъци на егото, много от които около бившия премиер Иван Костов". Този "неохотен и закъснял съюз" се надява да привлече избирателите в център-дясно, които или не гласуват или са дезертирали към ГЕРБ.



РЗС - креатура на БСП, с неясно финансиране, предвождана от политическия "клоун" и "шарлатанин" Яне Янев.


ДПС - на автократичния лидер Ахмед Доган, имащ роля за поддържане на етническия мир през прехода, но превърнал партията в "машина за правене на пари". "Злоупотребите с еврофондове в министерствата контролирани от ДПС са основен фактор за негативния публичен имидж на правителството и ниската му популярност".


АТАКА - партия на "екстремисти отляво и отдясно, огорчени от прехода и бивши офицери от армията и полицията" набляга на анти-НАТО, анти-ЕС анти-САЩ, анти-малцинствени послания
."


ГЕРБ - има "трудности да удържи юздите в момента" и "Атака не е приемлива като коалиционен партньор, но може да играе като балансьор, предлагайки неформална подкрепа за правителство на малцинството" за напред.

ІІ част

Каква роля играе МРЗ ( минималната работна заплата)

МРЗ -  плащат само спекулантите,те са тези, които се подиграват на човешкият труд, без скрупули и съвест, тези " работодатели" спекулират с доверието на работниците си.
Според Донев - МРЗ е подигравка с народа- работник. Тази подигравка трябва да се забрави в МИНАЛОТО.


ДОНЕВ :„Съгласно наша анкета нямаме нито един зает във фирма, член на КРИБ, който да получава минимална работа заплата”, допълни той.
Минималната работна заплата е отживелица – такова мнение изрази в предаването „Седмицата” на Дарик шефът на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) Огнян Донев.

„Обвързаността на минималната работна заплата с какви ли не неща и зависимостта на какви ли не неща в нашия живот от размера й, трябва да се прекъсне”, смята Донев.

Според други анкетирани, МРЗ трябва да остане в архивите и да се гледа напред, като се освободи - т.е. да се даде правото на всеки работодател в частния бизнес да определя сам работната заплата на персонала си, без да се съобразява с държавните заплати. Тогава в БЪЛГАРИЯ ще имаме пълна частна реформа, която ще определя сама както работната заплата, така и заетото работно време. Всеки работодател сам ще изготвя работната заплата на основание труд, време и уменията на работника.


ІІІ част
МИНАЛОТО


Преди 1936 година, когато в България са властвали едрите капиталисти, не е имало държавно осигуряване, а всеки завод или фабрика е мислела за своите работници и е осигурявала - лечението и лекарствата, а също така когато работника навърши години за пенсия - получава от завода или фабриката своето възнаграждение във вид на пенсия плюс добавки за прослужено време.

Държавата се е издържала от митата, наемите ( държавни кантори и кабинети), лицензиите, таксите, имотните данъци,
пътните данъци.

Ако това управление се завърне отново, едрият капитал - фабриките, мините, заводи, болници, клиники, корабостроителници, банките, селското стопанство - земеделието и скотовъдството и пчеларството), сам предприемаше разширение на бизнеса си с помощта на банковите кредити и така осигуряваше работни места.
Държавата беше собственик на - митниците, пристанищата, язовири, реки, езера - водоеми и централи - ВЕЦ и ТЕЦ,
морски, сухоземен и въздушен транспорт.Имаше и държавни клиники и болници в по
-големите градове по една такава - една клиника или една болница.


Старите хора разказват че тогава е било добре да се живее в България и хората по селата бяха още по-добре, защото всичко необходимо за един човешки живот сами са си го произвеждали и тогава живота им бил по-спокоен, отколкото сега.

ІV част

ИЗБОРИ 2011
БОРБАТА, ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА, В БЪЛГАРИЯ Е В РАЗГАРИ СИ.

НА ХОД СА ВСЯКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ И БИЗНЕС ЗАДКУЛИСНИ ДОГОВОРКИ.
ЧЕСТНОСТ, ДЪЛГ, ДОБЛЕСТ И ГРИЖА ЗА ХОРАТА ОТИВАТ НА ЗАДЕН ПЛАН. МАНИПУЛАТИВНИТЕ СОЦИАЛНИ КУХИ ОБЕЩАНИЯ КАТО ПО-ВИСОКИ ПЕНСИИ, НАПРАВА НА ПЪТИЩА, МАГИСТРАЛИ, МЕТРО, ВКАРВАНЕ НА ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ЩЕ ИЗПЛУВАТ НА ПОВЪРХНОСТТА.


ВРАГОВЕТЕ

ВЪТРЕШНИТЕ - това са бедните, безработните, мълзеливите и хулиганите.
ВЪНШНИТЕ - това са всички чужди правителства, демагози, политолози, историци и манипуланти.

КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ НА Република България - НЕКА СПЕЧЕЛИ ТОЗИ който УБЕДИ сегашното НС да приеме
ЗАКОН за ЦЕНИТЕ в условията на ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.


И, нека  НЕ ЗАБРАВЯМЕ ВРЕМЕТО НА ЗЛОТО - можем ли да оправдаем всичко – лагерите в Белене и Скравена, лагерите в Треблинка и Освиенцим... Сталин и Хитлер... всяка война и всяко убийство с нехайното  - " времето беше такова!"



Опитите на БСП и на техните говорители да поизбелят образа на агентите на ДС са комични.

Не се гордея, че моят президент е бил агент на Държавна сигурност, макар че той приема всичко с усмивка... било за ловните приключения, било за неговата съпричастност към ДС. В биографията на моя президент има епизоди, които будят всичко друго, но не и усмивка.

А Вие на какво мнение сте?





Гласувай:
21


Вълнообразно


1. golden - Пак съм настъпила котето по опашката
26.06.2011 13:52
Улучила съм и затова си имам минусче. Сигурна съм че ще станат повече, защото са много тук червените розички. Няма нищо лошо, разбира се, всеки българин и не дотам българин има правото на глас - народен, глас - свободен.
Нали така?
Живи и здрави да сте всички, но бих желала поне да кометнирате - защо сте или не сте съгласни, с горе написаното!
цитирай
2. andri - Ако НС гласува закон за цените в условията на пазарна икономика,
26.06.2011 15:41
ще замръзнот всички цени и спекулациите с тях ще намалеят. Но, пак както винаги има и едно но, ако НС приеме този закон, тогава идва въпроса - как спекулантите ще печелят? Защото сегашните изчисления на цените във всички сфери на икономиката са неточни и не се изчисляват от математици, а от политизирани-икономисти - зависими от тези, които плащат.

Този закон е много необходим, за да спрат мошениците да крадат от държавата и от народа й.
цитирай
3. rouzy - За миналото не знам дали е било по-хубаво да се живее
26.06.2011 16:17
в България, защото баба малко говори по тези въпроси. Моят род са били работници и нямат кой знае какви оплаквания от предишното време. Аз не виждам кой-знае какви лошотии и от сегашното време. Всеки който е кадърен да си провре път в този живот може да го направи и сега, когата има тази свобода на действие.
Моите познати са все от търгавският бранш и те са доволни от сегашния си живот.
Не са богати, но живеят добре.

Поздрави!
цитирай
4. ezitura - Привет! На тези избори, както и при предните,
26.06.2011 17:00
пак очаквам да има спекулации. Щом социалистите са приготвили списък с 31 кандидати, а сините само 14, значи нещо се крои, но какво е то?
Дали пък няма да има договорили се с настоящата власт?

цитирай
5. marley - Редактора е отвратителен на сайт - блог.бг
26.06.2011 17:19
Това с разместването на буквите не е от вчера или оня ден. Системата за която е вързан сайта е прецакана. Къде са сис.админите - поддържа ли някой този скапан сайт? Защо все още промените които проглушиха ушите ни в блог.бг все още не са направени?
Ето от къде идват негативите. След като един сайт не може да се справи с неграмотния редактор на програмата, значи ли че и държавата в която се рекламира този сайт не може да се управлява добре. Или така е по цял свят - батак, така ще си остане и у нас.
При писането на текст трябва много пъти да се прави проверка, защото редакторът размества буквите при всяко кликане върху клавишите.

Статията е добра, според мен. Съдържа най - важното. Жалко че повечето негласували на предишните избори, през есента май пак ще се успят и ни лук яли - ни враг видяли, но ще имат наглоста да обиждат и упрекват другите за своите пропуски.
Поздрави! Извинявай, ако съм нанесла обида на някой! Не е умишлено.
цитирай
6. marystaneva - Не са "червени розички", тъмносини теменужки са...
26.06.2011 19:33
golden написа:
Улучила съм и затова си имам минусче. Сигурна съм че ще станат повече, защото са много тук червените розички....

цитирай
7. babaelenica - Така.а.а.а.а...
26.06.2011 21:48
Официалните партии да ясни, не е ясно само какви са договорките помежду им.
Според мен, избор няма.
Всички са от едно котило и не желаят никакви промени.
Ако беше обратното, отдавна щеше до има закон за лустрацията и той щеше да бъде приложен.
Да сме забравили досега и да сме се оправили.
Вече наистина се замислям дали да гласувам...
Срам ме е от себе си...
цитирай
8. djem - Според червените
26.06.2011 23:47
законът за лустрацията бил против конституцията и още:
"Червените ще направят необходимите стъпки, за да потърсят съюзници от другите парламентарни групи срещу антиконституционните според тях мерки, които нарушават правата на депутати, сътрудничили на бившата Държавна сигурност", пише
в медиите.
цитирай
9. djem - И още от пресата:
26.06.2011 23:49
41-вото НС стартира с решение бивши сътрудници и агенти на ДС да не могат да оглавяват някои от ключовите парламентарни комисии – по бюджет и финанси, по вътрешна сигурност и обществен ред, по контрол на еврофондовете, в комисията за въоръжените сили, антикорупционната комисия, комисията за контрол на ДАНС и т.н.
цитирай
10. анонимен - Моето предложение за изборите
27.06.2011 03:26
Предлагам да напишем на бюлетината:
ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ, ДОСТОЙНО, ДОБРЕ И СЕГА В БЪЛГАРИЯ!

цитирай
11. megafon - Много добра статия.
27.06.2011 10:03
Браво на теб!
цитирай
12. krasimirvm - Патриот
01.07.2011 18:48
Здравеи , първо за опростим нещата с твое позволение ще ти пиша на ти . А сега да те поправя , преди девети септември 44 година в България не е имало големи заводи а фабрики и по малки работилници , едрият бизнес тепърва е прохождал и само воината е попречила да се развие тои , впрочем наи големите ни фабрики са били насочени към земеделието , по точно тютюнопроизводството , прочети романа Тютюн на Димитър Димов и ще разбереш някои неща там . Второ искам да те попитам ти от кои си , понеже по горе си написала че всичките тези партии не стават народът да им гласува доверие , тук мога да се съглася стеб , защото и аз съм на същото мнение , даже ще допълня че тези мафиоти и мекерета през всичките тези двадесет години едничката им цел е как да ни ограбят по добре и да ни продадат на чуждите правителства . Впрочем темата която сте заченала е много обширна и понеже ние Българите в момента сме много пъстроцветни няма да можем да я разрешим , но накрая ще цитирам един велик за мен композитор Грък , Микис Теодоракис тои миналият петък , по предаването Панорама написа , на нас Гърците не ни трябват Американците , мафиотите от ЕС и разкапалото се Евро , и мисля че прав , всяка държава която иважава сама себе си трябва да поеме по собствен път на развитие , разбира се ако има държавници да я управляват , а не мутри и бандити .
цитирай
13. ezitura - Мутри и бандити е имало и през средновековието
25.10.2011 21:17
има ги и сега. Не правителството е виновно за това, че ги има.
Изборите се правят за да имаме лице, пред света, че сме хуманоиди,а не животни.
Всеки да гласува според съвестта си и желанието си, но трябва да гласува,за да не позволи на купените гласове да победят.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031