Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: golden
Категория: Технологии
Прочетен: 516314
Постинги: 170
Коментари: 641
Гласове: 5094
Постинг
27.08.2011 22:03 - ТАЙНИТЕ НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ
Автор: golden Категория: История   
Прочетен: 1980 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 23.02.2015 23:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                              ТАЙНИТЕ НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ
  image

Нивото на цивилизация, постигнато от древните египтяни, в много части на света днес все още не е постигнато. В различни части на Африка, определени области в Южна Америка и редица части на Азия, а дори и в самия Египет все още се води живот, който е назад от общото ниво на цивилизацията. Древноегипетската цивилизация, която е отбелязала огромен успех в медицината и най-вече в анатомията, градското планиране, архитектурата, изящните изкуства и текстила, днес се изучава от учените с голям възторг и изумление.

В Древен Египет е била практикувана мозъчна хирургия. При това тези операции са били провеждани с помощта на професионални техники. Когато били изследвани черепите на мумиите, които са били подложени на операция, можело да се види, че оперираните страни са били разрязани много правилно. Били открити дори зараснали черепни кости, което доказва, че тези хора са живели след мозъчната операция.

Процесът на мумифициране, който позволява на телата да се съхранят в продължение на хиляди години, в действителност е много сложен.

По същество техниката, използвана от древните египтяни, е следната:

Първо били изваждани мозъкът и някои от вътрешните органи на мъртвия с помощта на специални инструменти. Следващият етап от процедурата на мумифициране включва дехидриране на тялото със самороден натриев карбонат в продължение на 40 дена. (Самородният натриев карбонат е природна сода, предимно микстура на натриев бикарбонат и натриев карбонат с малко количество натриев хлорид и натриев сулфат.)
 Излишните телесни течности били дренирани и след това телесната кухина била запълвана с лен, пясък или дървени стърготини. Кожата била намазвана със специални билкови препарати и след това покривана с разтопена смола, за да може да бъде допълнително запазена.
Накрая тялото внимателно било обвивано в ленени превръзки.


Археологическите открития и особено техниките на мумифициране показват, че медицината в Древен Египет е била силно развита. Нещо повече, не трябва да се забравя, че мумифицирането, извършвано без нараняване на телесната форма и чрез отстраняването на всички заболели органи на мъртвия, ни показва, че  хората, които са го практикували, са имали достатъчно познания по анатомия, за да знаят разположението на различните органи.

Първите стъпки на фармакологията и примери за употреба на превръзки и компреси датират от времето на Древен Египет. Папирусът на Джон Смит описва как лепкави ленти, направени от лен, са били използвани за лечението на рани. Ленът също така бил и идеален материал за извършването на превръзки.



Откриването на пеницилина и антибиотиците бе направено относително неотдавна. Древните египтяни обаче използвали първия органичен вариант на тези терапии. Нещо повече, египтяните били запознати с различните видове антибиотици. Те пишели рецепти, подходящи за различните видове болести.


Всъщност хилядите декоративни златни предмети, открити по време на археологическите разкопки, са показател за това, че древните египтяни са били специалисти в миньорството и металообработката. Това също така ни показва, че древните египтяни са притежавали научното знание и технология, необходими за разпознаване на металните слоеве, извличане на руда от тях, рафиниране на извлечените метали и смесването им с цел получаването на сплави. използвайки тези знения и технологии, египтяните са построили и пирамидите, но, не робите, а инжинерите. Разкопките показват, че именно инжинери са строителите на пирамидите.


Археологът Артур Еванс установил, че през 1 600-те години пр.н.е. живял владетел, който властвал над моретата със своята флота, и по онова време благоденствието било доста високо, значението, отдавано на естетиката, силно се повишило, облеклото и украшенията се превърнали в удоволствие и елегантност. Еванс охарактеризирал всичко, което открил, с определението „модерен”. В една сграда с големина на дворец, която също описал като модерна, били открити подземни водни пътища, луксозни места за миене, вентилационна и канализационна система и кладенци за смет. Всичко това не се различава по нищо от съвременното градоустройство.

Познанията на древните египтяни в областта на медицината, градското планиране и инженерството и как те трябва да бъдат приложени са само някои от доказателствата за необикновено напредналата цивилизация, която са притежавали. Тяхното знание и приложения още веднъж опровергават тезата на еволюционистите, че обществата са се развили от първобитни към цивилизовани. Едно общество, което е съществувало преди 5 000 години, е притежавало по-напреднало ниво на цивилизация от някои общества, които живеят в същата страна днес. Това е нещо, което не може да бъде обяснено от гледна точка на „еволюционния прогрес”.


Древните египтяни, другите хора, които живели в примитивни условия по същото време, както и човешките общества, които са съществували преди стотици хиляди години, всички те са били напълно хора, във всяко едно отношение, подобно на съвременния човек.

Някои общества може да са живели в по-напреднали условия, а други в по-изостанали, но това не показва, както дарвинистите твърдят, че те са произлезли от маймуните или че една раса е еволюирала от друга. Една такава интерпретация е в ущърб на науката, здравия разум и логиката.


Подобни умения са имали  атлантите, шумерите, вавилонците и викингите.

Шумерите са използвали 12-месечен календар, чертали са карти на множество съзвездия и са проследявали движенията на планети като Меркурий, Венера и Юпитер. Точността на техните изчисления е потвърдена от открития и компютърни изчисления, извършени в наши дни.

На основата на наблюденията си шумерите смятали, че нашата Слънчева система се е състояла от дванадесет планети, броейки Слънцето и Луната. Тяхната 12-а планета, спомената като Нибиру в някои източници, е в действителност десетата планета, известна
още като Планета X, чието съществуване много учени неотдавна приеха.  

Снимката вляво показва шумерска рисунка на Слънчевата система. В центъра е разположено Слънцето, а останалите планети се въртят около него.


Дали тези народи не са били всъщност един народ,но разпръснат по света, разнасящ своите знания и обучавали другите - местните племена? има много предположения, но нито едно няма доказателства, че това е бил един народ.


Древните египтяни са използвали Питагоровата теорема в своите строителни изчисления и са знаели, че триъгълник, чиито страни са със съотношение 3:4:5, е правоъгълен триъгълник.Числата са използвани в Древен Египет още от много ранни времена. Открити са папируси от 2 000 г. пр.н.е., които описват математически задачи.
Нещо повече, древните египтяни са знаели разликата между планетите и звездите. В своите астрономически проучвания те са включвали дори звезди, които са трудно забележими.


И... стигнахме до мистериозните пирамиди

Най-великолепната сред тях – „Великата Пирамида” (Хеопсовата пирамида), е приемана за най-голямата каменна сграда, построена в света до днес. Историци и археолози от времето на Херодот до днес са представили множество теории за това как тази пирамида е била построена. Някои хора твърдят, че в строежа на пирамидата са използвани роби и са прилагани няколко различни техники: от техника с наклонена пътека без стъпала (рампа) до стъпаловидна пирамида. Картината, която се появява от тези методи, е следната:

Ако пирамидата е била построена от роби, то броят на робите, които са работили на нея, би трябвало да е необикновено висок – в рамките на 240 000 души.

Ако е била построена рампа за строежа на пирамидата, то тогава им е трябвало около осем години за демонтиране на рампата след завършване на пирамидата. Това според датския строителен инженер Гарде-Хансон е абсурдна теория, защото веднъж след като рампата бъде разглобена, трябва да са останали огромни груби блокове, които ние щяхме да виждаме навсякъде. Никъде обаче не може да бъде забелязано такова доказателство.


Ето как разсъждава строителния инженер Хансон:

"Когато посетите пирамидата, опитайте се да си представите зашеметяващите образи: Преди около 4 000 години всеки един каменар е изработвал по 330 каменни блока на ден. По време на сезон с обилни валежи били транспортирани около 4 000 блока на ден до река Нил, пренасяни на другия бряг, теглени нагоре по рампата към платото Гиза и поставяни на мястото им в пирамидата и всичко това трябва да е извършвано със скорост от 6.67 блока на минута! Представете си, по 6.67 блока на всеки 60 секунди!
В допълнение на всичко това, имайки предвид факта, че повърхностната площ на всяка една от страните на пирамидата е около 2 500 дка, то тогава за всяка една от плоскостите ще са необходими по приблизително 11500 опаковъчни камъка. Тези камъни трябва да са били поставени толкова педантично на място и  празното пространство между тях да е толкова малко, че през него да не може да бъде мушнат дори и лист хартия".


Всичко това е само една част от информацията, която показва, че тайните относно строителството на пирамидите все още не са разкрити от съвременната наука и технология.


Ако днес се намери начин пирамидите отново да се построят, учените дават следните разяснения:

През 1978 г. Институтът по варовика в Индиана на дружеството Америка (Indiana Limestone Institute of America Inc.) [най-голямата и компетентна организация в света относно варовика] провел проучване относно това колко голяма работна сила и какъв вид материали биха били необходими, за да се построи пирамида, подобна на Великата пирамида. Резултатите били доста интересни. Служителите на фирмата описват трудността при строежа на пирамидите така:


  
  „Ако увеличим максимално потенциалната сила, което означава три пъти увеличаване на настоящото производство, добиването и пренасянето на едно такова количество варовик би отнело 27 години. Освен това за цялата тази работа трябва да бъде използвана напредналата технология на Америка, с други думи казано, хидравлични чукове и електрически триони с кристални глави. Това огромно усилие ще бъде положено единствено за изваждане на варовика от мината и транспортирането му. Това не включва лабораторните тестове, необходими за построяването на Великата пирамида, нито пък каквато и да била друга подготвителна работа.

Математиците изчислили че:  

Хеопсовата пирамида е съставена от около  2.5 милиона каменни блока. Представете си,че всеки ден са поставяни по десет блока, което би изисквало огромно усилие от страна на работниците, то би отнело 684 години за поставянето на всичките 2.5 милиона блока. Смята се обаче, че пирамиди като въпросната са били строени средно за около 20 – 30 години.

Само това просто изчисление разкрива как при строежа на пирамидите древните египтяни са използвали много различна и висша технология.

Тогава как тези гигантски пирамиди са били построени в Древен Египет?

Някои учени днес смеят да твърдят, че произведенията на древните египтяни в действителност са били построени от извънземни същества, тъй като съобразно с тезата на еволюцията на историята построяването на пирамидите трябва да е било изключително трудно.
 
http://www.unsolved-mysteries.net/english/ earchiv/e8archivobj005.htm
http://www.kamennataepoha.com/kabatas_devri_02_b.php
Frank Dornenburg, “Electric Lights in Egypt?”, http://www.world-mysteries.com/sar_lights_fd1.htm





Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. marley - Египет
28.08.2011 16:11
Много се е писало за египет. Много са и разискванията по тази тема, но все пак има неща, които остават неизвестни или малко известни. Археолозите разкопавайки земите африкански намират нови доказателства за древността на човечеството.

И в бъдеще ни очакват най- различни открития. просто трябва да ги намерим и да ги отразим.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930