Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 20:19 - НАЙ - ГРЕШНИЯТ ЧОВЕК, ЖИВЯЛ НЯКОГА
Автор: golden Категория: История   
Прочетен: 1218 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 23.02.2015 23:22


  АЛИСТЪР КРОУЛИ -- НАЙ-ГРЕШНИЯТ ЧОВЕК, КОЙТО  


               E ЖИВЯЛ НЯКОГА

Според мнозина Алистър Кроули (включително и според некролога му) е “най-грешният човек, който някога е живял”. Той е един от най- обсъжданите поети/писатели/философи на 20 век и е създал своя собствена магическа система. Освен това популярният термин "magick" е въведен именно от Алистър Кроули,за да разграничи фалшивата "magic" (магия) от истинската "magick" – когато някой използва собствената си воля, за да предизвика и постигне някаква промяна в света. Той си остава една от най-зле разбраните и енигматични фигури в историята (до някаква степен, също като Менсън).

Тъй като неговата философия не възприема света само като две измерения – добро - зло, черно - бяло, Бог - Сатана, той е бил и все още е демонизиран като сатанист, което не е вярно,
но е нещо, което той никога не е превъзмогнал.

Както е казано по-горе, Кроули е оглавил в началото на 20 век магьосничеството и философията, които се изповядват в Херметическа Кабала – мистицизъм, комбиниран с Алхимия, Египетска митология и печално известното -
Сексуално магьосничество.

Менсън винаги е бил свързан по различен начин с Алистър Кроули още от албума " Portrait Of An American Family - “Абатът от Телема”, за когото се пее в песента “Misery Machine” е препратка към главния център на Кроули, където той преподавал своята магия на посветени, щабът му преди бил в Италия и Англия, но и на двете места Кроули бил любимец на таблоидите заради това, че често е набеждаван в разврат и перверзност, които вървели ръка за ръка с неговата организация, заради което бил помолен от италианското правителство да напусне страната.

Все пак Телема е крайъгълен камък във философията и магическата система на Кроули, от където идва и изразът Законът на Телема. Телема е гръцка дума, означаваща любов и воля. Така че Законът на Телема е “Прави Това, Което Искаш – Това Е Законът.

Любовта Е Законът, Любов По Собствена Воля”, което означава, че човек живее по законите на Правилната си Воля; всеки човек живее на Земята, за да изпълни своята уникална роля.

Всеки, който се интересува от Кроули, Телема, неговия принцип за Правилната воля на човека и Магията може само да спечели и да бъде по-добре информиран, ако прочете романът на Кроули от 1922 година “Diary Of A Drug Fiend” (Дневникът на един пристрастен към дрогата). Това е "прекрасна" поетична книга, която обрисува философията на Кроули и как избраните да използват собствената си Правилна Воля, за да превъзмогнат трудностите на живота, които в романът метафорично са кокаинът и хероинът. Освен това тази книга ни дава друг паралел между Менсън и Кроули, който може да бъде видян в заглавието на песента Diary Of A Dope Fiend (Дневникът на един наркоман), което е игра на думи и изопачаване на заглавието на романа на Кроули Diary Of A Drug Fiend.


Кроули - един доста тъжен човек, но с ясното съзнание, че владее света.

Кроули - прекрасно запознат с езотеричната материя и доказва че я владее изцяло.

Едва ли Кроули е бил разбран от своите съвременници. Може би само част от обществото разбира това което той е написал.

В своята книга "Признанията на Алистър Кроули " той споменава за своите разочарования от християнството и църквата, която изопачава и фалшифицира религията.

В книгата The Tree Of Life ( "Дървото на живота") от Израил Регардие, описваща общуването му с неговия Ангел СПасител, в същата тази книга е включена и поемата на Алистър Кроули "Aha", в която описва най - висшата степен на магьосничеството.


(поместено от К.Желязков.2007 г: log.bg)



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Знаете ли / by salsa /
18.03.2011 00:13
кой и какъв всъщност е бил Кроули . Дали е бил магьосник, надарен с изключителен талант и достигнал до съвършенството в познанието за себе си и света, който ни заобикаля? Или пък е бил сатанист, за какъвто го обявяват църквата и медиите? Или най-обикновен шарлатанин, който се е забавлявал на гърба на другите хора, като е използвал тяхната наивност и слабохарактерност? На тези и много други въпроси ще се спра -за най-спорните и интересни личности от края на XIX и най-вече от началото на XX в . Повече от половин век след смъртта си (1 декември 1947 г .) Алистър Кроули продължава да предизвиква дискусии . Макар и само задочни . Митовете около неговото име до такава степен са спечелили популярност, че безспорно е да заключим, че Алистър Кроули постепенно се е превърнал в мит, в легенда.

Кроули и „Изгубеният континент”
През 1914 г. Алистър Кроули написва своята “Книга 51 (Libro LI) – Изгубеният континент”, която посвещава на темата за Атлантида. Естествено като всеки окултист той също се интересува от легендарния континент. Ето какво пише самият Кроули в предисловието към „Изгубеният континент”: „Изгубеният континент” е роман, в който се опитвам да дам представа за цивилизацията, наречена Атлантида. Но оставам с чувството, че на този роман му липсва артистична цялост.

На места това е фантастична рапсодия, която описва моя идеал за утопийно общество; други места са откровена сатира за условията, в които съществува нашата сегашна цивилизация; трета част пък няма как да не е посветена на дълбоките магически тайни, познати на атлантите. Точно тук е скрито и вътрешното напрежение – сякаш всеки момент очакваме пред очите ни да се разкрият най-големите открития в науката, до които са стигнали жителите на Атлантида”.
цитирай
2. анонимен - :)) малкият / за Кроули знам това:
18.03.2011 00:22
Алистър Кроули прекарва по-голяма част от съзнателния си живот в търсенето на знание. Той не се ограничава в това свое търсене – от джунглите, през пустините на Африка та чак до хималайските върхове – Кроули се опитва да събере колкото се може повече от познанията, до които е стигнало човечеството в своето вековно търсене на истината. Това, което се знае за Кроули, но не се съобщава толкова често (може би защото не е нито скандално, нито „сатанинско”), е, че той е обожавал излетите из природата и се е възхищавал на нейната красота. В статия, посветена на английския маг, негов ученик разказва как през 1925 г. (в пика на своята сила и слава) Кроули излязъл на разходка с отбрана група свои последователи. Пред всяко пролетно стръкче, което се подавало от наскоро стоплилата се от мартенското слънце студена земя, Великия звяр се спирал и свалял своята шапка в знак на уважение пред събуждащата се природа.
И отново:))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031