Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2011 10:37 - БЪЛГАРИТЕ КОСМИЧЕСКИ КОБОЛГИ
Автор: golden Категория: История   
Прочетен: 20506 Коментари: 22 Гласове:
37


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            СЪВРЕМЕННИТЕ  БЪЛГАРИ  -  ПОТОМЦИ  НА  КОБОЛГИТЕ - 

                                  КОСМИЧЕСКИТЕ  БЪЛГАРИ

или по точно - защо сме така различни и неадекватни в извънредни   ситуации   и     защо    библията   ни   лъже?


    Няма никакъв Адам нито пък Ева, няма взрив, няма начало.


Вселената е била такава каквато ние я намерихме и такава ще оцелее още милиони години! Въпросът е:
- Дали съществуват в действителност или са само измислица, всички тези планети, които виждаме чрез компютърните манипулации - сателити?

Ето някои мнения от древните времена записана историята за произхода на българите:

http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,10091.msg168906.html
През войната на арканите с Денеб българите станали доброволци на Светлата страна и се поселили в космоса станали коболги - космически българи

Днешните българи сме потомци на 200 000 десанчици коболги останали на Земята след разгрома на арканите от Денеб, който е от Тъмната страна през последната война от средата на 2 хилядолетие преди Христа

За това евреите, които са избрали Тъмната страна и са избрани от нея да владеят света се опИтват непрекъснато да унищожат българския народ

Апокалипсисът описва всъщност миналото, където сме причислени към враговете на Избрания народ (Гог и Магог), като наричат черното бяло и бялото черно - безсрамници
*
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=ufo&Number=1949017791&page=8&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1

Новоизлюпеният уфолог проф Божидар Димитров обяви официално, че извънземните скачали от звезда на звезда с помоща на лещящи чинии с гравитация и антигравитация, каквато имало изобразена в Боянската църква - прозрачна и кръгла, а не с ракети като в Добърско и Кремиковският манастир

"......Те от националния историчеки музей крият артефакти доказващи произхода на прабългарите от коболгите - космическите българи, като лазерни мечове и фотонни лъковеа в добърко е нарисуван обикновен вайпър....."

*
Върху стените на египетските пирамиди,без хеопсовата, са нарисувани летателни апарати,балони,дирижабли; по онова време хората са пътували в космоса и това е било нещо  нормално; днес,като истински подземни-извънземни се чудим и маем,как така древните антични хора са имали неземен произход, след като заблудата - библия ни втълпява една огромна ЛЪЖА ?  


*
Баба Ванга пише в своите мемоари,че хората са ходили до другите планети като са скачали, без да използват разни апарати, в космоса и на другите планети  въздухът е такъв какъвто е и на Земята, с тази разлика, че там във високото температурите са много отрицателни и е много студено.
*
Re:
Но като размисли човек най-си мяза на НЛО. Аз вярвам че извънземните са донесли цивилизацията на Земята, но също вярвам и че исус е откраднат от Египет.


Re:
http://universalnoto.blog.bg/drugi/2011/10/26/kobolgite-kosmicheskite-bylgari.841957
Коболгите - космическите българи

Космическите българи /НЛО/ са се появили в дълбока древност от бъдещето, от паралелно време.
КоБолг, КоБол - Космическа България съкращение останало от съветското й название в бъдещето.
То в преданията се бърка понякога с Колоб - колапсара в центъра на Галактиката, Централното слънце, Черното слънце(черна дупка)....................

Тези мнения дават повод за размисъл. но, все пак последното което ще разберем за себе си и древните българи предстои. Времето ще покаже, истината предстои да ни отвори очите, ще мине още време.


В природата няма случайности!  В природата всичко е закономерности от панти века - ако изобщо има такъв.



Гласувай:
38


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Как не се бях сетил за всичко това!
03.11.2011 10:51
Не трябваше да се боря с подозрителността си.
цитирай
2. tutankhamon661 - golden
03.11.2011 10:53
Не знаех, че Божидар Димитров се е ориентирал към уфологията.
Все пак е интересно какво ще каже.
цитирай
3. golden - Как не се бях сетил за всичко това!
03.11.2011 10:59
vmir написа:
Не трябваше да се боря с подозрителността си.


--------------------------------
Да, има още време докато разберем от къде сме дошли.
Поздрави!
цитирай
4. golden - Не знаех че.....
03.11.2011 11:01
tutankhamon661 написа:
Не знаех, че Божидар Димитров се е ориентирал към уфологията.
Все пак е интересно какво ще каже.

---------------------------------------------

И аз не знаех, докато не го прочетох. Все пак колкото и да сме учени, има какво да научим още.
Приятен ден!
цитирай
5. djem - И медиите "полудяха"
03.11.2011 12:40
в.Днес:
Български учен попадна в класация за 10-те най-прочути личности в света, които вярват в НЛО и извънземни. Британският вестник „Телеграф” постави професор Лъчезар Филипов от БАН на трето място в списъка. Първи в класацията е физикът Стивън Хокинг, следван от кралския астроном Мартин Рийз.

Изданието припомня как астрофизикът от Института за космически изследвания на БАН проф. Филипов обяви преди две години, че вече е контактувал с извънземен живот.

„Извънземните в момента са около нас и ни наблюдават през цялото време. Те не са враждебно настроени, искат да ни помогнат, но ние не сме достатъчно напреднали, за да установим директен контакт с тях“, обясни той.

В класацията попадат още бившият астронавт от НАСА Едгар Мичъл, американският военен генерал Дъглас Макартър, теологът от Ватикана монсеньор Корадо Балдучи и Маршал лорд Даудинг.

В нея влизат и политически лидери – американските президенти Джими Картър и Роналд Рейгън, както и последният президент на бившия Съветския съюз Михаил Горбачов. „Феноменът НЛО съществува и трябва да се отнасяме много сериозно към него“, цитират от вестника думите на Горбачов.
цитирай
6. irin4eto - Аз
03.11.2011 13:33
вярвам в извънземни, но май още не са открити. Не съм чула да съобщават.
цитирай
7. golden - Ето и една новина на века:
03.11.2011 15:48
На Земята през последните 50 000 години са живели 108 милиарда представители на вида хомо сапиенс, твърди американският демограф Карл Хоб, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Хоб е експерт във вашингтонската неправителствена организация Бюро по въпросите на населението. За начало на своя отчет Хоб взел последните 50 хиляди години пр.Хр., когато най-вероятно са се появили първите съвременни хора.

Американският демограф сам признава, че неговите изчисления лесно могат да бъдат причислени към сферата на "научно-популярните разработки", тъй като не съществуват абсолютно никакви демографски данни за 99% от съществуването на хомо сапиенс на Земята.

Той и екипът му предполагат, че в началото на нашата ера човечеството е наброявало 230 милиона души. През 1900 година то се увеличава до 1,6 милиарда.

Прогнозите оценки на експертите от ООН са, че през 2050 г. планетата ще бъде обитавана от 9,3 милиарда жители, а в края на това столетие – от 10 милиарда.

Има обаче едно но, което ООН не смята за нужно да отчита. То е смъртността, има поверие, че на Земята нищо не се губи, хората които умират се заместват с нови, които се раждат. Всяка година умират по 18 -20 хиляди човека, но, те се заместват с толкова новородени бебета.

освен това ООН не са отчели всички жертви от войните, наводненията, земетресенията и болестите. Може би защото няма кой да се погрижи да води статистика за тези мъртавци.

И все пак Земята се върти, променя и диша!
цитирай
8. gocho52 - Онемях...
03.11.2011 16:57
Дай една коболска ракия!
цитирай
9. atil - Много може да се коментира, но лично ...
03.11.2011 18:39
Много може да се коментира ,но лично са ми казвали ,че са виждали летящи апарати с този знак нарисуван на корпуса : http://atil.blog.bg/history/2011/05/21/kapancite.751457
Първия знак - това е знака на алп-бика Туран(Уран) - Покровителката на Земята. Някога е слязла на Земята и се опитала да създаде идеалната държава като образец за човечеството ,но злите духове попречили и развалили нещата и тя си заминала...
цитирай
10. takato - Както е тръгнало
03.11.2011 19:23
най-добре да си търсим нова планета, защото сегашната издиша:(
цитирай
11. skalistmuj - Последно кой ще черпи с ракия?
03.11.2011 20:31
цитирай
12. atil - Както се оказа родината на ракията е ...
03.11.2011 23:31
Както се оказа родината на ракията е тука,може би и на виното а за бозата пише че се прави от просо и в миналото можела да съживи и умрелия(наричат я "жива вода"...)Имаше един сорт "умно просо" от него се прави хляб за хора- най-добрия хляб.Сега ядем фуражна пшеница а брашното се меси с химикали и боклуци.Тези неща имат връзка и с шаманизма за който почнах да пиша. Планетата я убиват т.нар."хора",които са се превърнали в паразити и изроди.И както са станали непотребни и никому ненужни тук така ще е и в космоса.Човека трябва да промени себе си за да се спаси.Като вид и да се впише в хармонията на Земята и Космоса.
цитирай
13. golden - Звездните българи
04.11.2011 08:32
Свети Димитър е почитан като закрилник на Славопетър, Иван-Асен I, Калоян, Борил и Иван-Асен II. Обаче по тяхно време светията не е бил рисуван като конник, а върху трон или правостоящ с копие в дясна ръка! Сигурно, за да се отличава от популярното по това време гръцко изобразяване на този образ, на което светията от червен кон пронизва български цар - Гаврил Радомир или Калоян.

Най-често последния, когото гърците люто мразели и наричали "най-злият враг на ромеите". И за да няма грешка, в повечето случаи поваленият цар бил рисуван с национален костюм от западните български земи. Гледайте как варварите българи убиват собствения си цар-победител на кръстоносците, получил императорска титла от римския папа!

цитирай
14. golden - Защо в древноста "силните на деня византийци" са дали името
04.11.2011 08:39
СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ на Кубрат и "неговите" българи,заслужили са си името заради силата на духът който притежавали. Техните образи са изобразявани с най-пищните цветове, за да привлекат погледите на останалите хора.

Изображения на светии-конници се срещат по земите, населявани от траки и хунобългари, значително по-често, отколкото в други християнски страни. Такива са Св. Мина, Св. Теодор Тирон, Св. Теодор Стратилат, Св. Михаил от Потука, но несравнимо по-често се откриват Св. Георги и Св. Димитър. Не е голяма рядкост изобразяването им по двама с една икона, но Созополският барелеф е един от най-старите.


С пронизването на змея от Св. Георги се напомня за древния вавилонски мит за сътворението на света: разчекването на дракона Тиамат с вихър в устата и утробата си от Мардук ("Слънчевия бик" на Бога). Всъщност култът към Св. Георги се появява в Сирия и Мала Азия, съвсем близо до Междуречието, връзката е очевидна!

цитирай
15. dalida - Космическите българи винаги са изобразявани със Слънчевия диск на главите - нещо като свръзка с космоса.
04.11.2011 09:25
Според египетските разбирания фараонът е Син Божий и след смъртта си самият се превръща в Бог, като възвръща властта си на земята чрез наследника си. С други думи смъртта на фараона (змея) автоматично се последва от възкресение. В най-ранните си изображения Св. Георги пронизва именно цар-дракон.





Тази древна легендарна конструкция с няколко века предшества идеята за теокрация на юдеите. Хунорската космология е по-стара от юдейската теократична идея. Тези вавилонски и египетски представи са били донесени от още по-древните хунорски племена, владеели по различно време тези земи. Може само да се спори дали те са ги създали или само заимствали от най-древните обитатели на степите и планините на Азия. Обединяващият елемент е слънчевата календарна символика на конните народи, най-стар и водещ от които е хунобългарският.
цитирай
16. dalida - Символите
04.11.2011 09:28
В черквата "Св. 40 мъченици" във Велико Търново е открит Калояновият пръстен с изобразен на него змей. Кала Йоан не иде от гръцкото калос=хубав, а от старобългарското кала=змей. Останало е и в днешния български език като хала=ламя=дракон.





В книгата си "Календар и слово" Йордан Вълчев доказва връзката между прозвищата, гербовете и изображенията на българските ханове и царе с хунобългарските наименования на годините на встъпването им на трона. Калоян става цар през 1196 г., т.е. в година "змей". Умира през 1207 г., отново година "змей". логично и Борил е "змей", щом става цар същата година. Така съгласно вече споменатата древна символика ЦАР - ДРАКОН - ВЪЗКРЕСЕНИЕ изобразеното на иконите убийство на български цар от Св. Димитър има единствено символичен характер!
цитирай
17. dalida - и още малко от - http://bolgari.net/zvezdnite_bratia_georgi_i_dimityr-po-37.html
04.11.2011 09:31
Свети Димитър и Свети Георги кореспондират с древни български символи. Година "Змей" като година на възшествие на българския кан убиги е считана за идеална за смяна на владетелите. Затова именно такива владетели са били изобразявани с явно предпочитание и в християнски времена! И още нещо е било съществено - съвпадали са координатите и на останалите символи по звездния архитектурен план.





За управленската практика на централноазиатските и в частност на хунобългарските народности е много характерно съвладетелство. Изобразяването на светци-конници в група по двама означава съвладетелство в космически план, символ на небесно водачество-съвладетелство.





В някои икони Св. Георги и Св. Димитър на коне един срещу друг забиват копия в змей, ламя. Слънчевият календар представлява звезден часовник от 12 зодиакални съзвездия. Отчитането на земното време става чрез синхронизиране на часовника при движението на планетата Юпитер, на старобългарски Янкул. Движението на Янкул е еталон и се фиксира по две неподвижни звезди-ориентири за времето от 12 земни години.





Датите за честване паметта на Св. Георги и Св. Димитър са изместени към точките на пролетното и есенното равноденствие. Преди 4-5 хиляди години в Централна Азия и Шумер тези равноденствия са чествани като новогодишни празници. В Шумер Юпитер е бил наричан "Небесен конник" и "Звезда на Мардук".
цитирай
18. voulgaros - далида. . ламиа и дракон са ГРЪЦКИ ...
05.11.2011 13:51
далида..ламиа и дракон са ГРЪЦКИ МЛЕКСИ....ХАЛА---незнам,но мисля че пак е гръцка....ФОТОН=ЕЛЛИНИКА ЛЕКСА....АПОКАЛИПСИС=ЕЛЛИНИКА ЛЕКСА
ВИЖТЕ СТАТИЯТА--- БЪКА ОТ ГРЪЦКИ ЛОГО-ЛЕКСЕМИ...А ВИЕ НА АНГРО СИ СЛУЖЕТЕ С ДУМИ,БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ КАКВО ЗНАЧАТ....ВУЛГАРИ -=КАТО ВУЛГАР ЛАТИН=ПРОСТ-ПРОСТАК

ГЪРЦИЯ Е МАИКАТА, А ГЪРЦИТЕ СА БАЩИТЕ НА ЕВРОПА....НЕ ГО ЗБАРЯВЯИТЕ НИКОГА!!!
цитирай
19. анонимен - DO TATKOTO NA EVROPA-18
06.11.2011 21:59
EDIN BEZPLATEN SAVET-SAMO KATO 4UETE DUMATA "DOIRAN" ZADALGITELNO VSI4KI "BA6TI" NA EVROPA DA SA S PAMPERSI,4E MNOGO MIRI6ETE........I SE MOLETE NA VA6IA SI GOSPOD DA NE SE SABUDIME SKORO....O DA ,I PRESTANETE DA DARPATE LAVA ZA OPA6KATA...NEGO ZABRABAITE -NIKOGA!!!!!!!
цитирай
20. анонимен - Елини, Елинчета..., дето не си знаят нито рода, нито родината...
07.11.2011 15:05
voulgaros написа:
далида..ламиа и дракон са ГРЪЦКИ МЛЕКСИ....ХАЛА---незнам,но мисля че пак е гръцка....ФОТОН=ЕЛЛИНИКА ЛЕКСА....АПОКАЛИПСИС=ЕЛЛИНИКА ЛЕКСА
ВИЖТЕ СТАТИЯТА--- БЪКА ОТ ГРЪЦКИ ЛОГО-ЛЕКСЕМИ...А ВИЕ НА АНГРО СИ СЛУЖЕТЕ С ДУМИ,БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ КАКВО ЗНАЧАТ....ВУЛГАРИ -=КАТО ВУЛГАР ЛАТИН=ПРОСТ-ПРОСТАК

ГЪРЦИЯ Е МАИКАТА, А ГЪРЦИТЕ СА БАЩИТЕ НА ЕВРОПА....НЕ ГО ЗБАРЯВЯИТЕ НИКОГА!!!

Не бива да забравяте, уважаеми Елине, че Еллада е Еллас, а не Гърция. Еллас е земята на п,елласгите. Йонийските гърчета нямат нищо общо с пеласгите и Еллас. Родината Ви е Йония, което ще рече Египет и Африка. На всичко от горе, на гръцки думата елин е непреведима, както и Еллас и Еллада. Всички Ви наричат гърци, а вие само се вземате за елини. Само че, ако прочетете внимателно, какво пише йониеца Херодот или онзи, който е съчинявал вместо него, йонийците като не си харесвали името, защото то било безславно и ги определяло като плебейски народ, решили, че да се пишат и те за елини е по-добре. Та от Гърция само маймунджулуци са дошли, не наука, не изкуства, не сила и интелигентност. Елини? Гърци! Сигурно знаете, уважаеми, от къде иде името "грък"? Да не го превеждам, че ще загрубея. Но ако много Ви интересува, отворете английския речник. Думата е скитска или келтска, както Ви се хареса, а преводът ви описва твърде добре, особено в светлината на съвременната ви цигания.
цитирай
21. dalida - Елините
07.11.2011 20:02
Елините създават своя цивилизация, която постепенно обхваща както земите на днешна Гърция, така и крайбрежието на Средиземно море - Италия, Сицилия, Южна Франция, Северна Африка.Но, и в сегашните гръцки храмове, както и в нашите, иконите им са изобразени със слънчеви дискове около главите на светците.
Не се заяждайте,господа! Всеки съвременник знае, че днешните гърци не са древните елини, една част от тях са наследили гените на елините, така както само част от българите са наследили гените на древните траки.
Тук в постинга не става въпрос за етнос, а за космическите българи и тяхното изобразяване като светци,изрисувани върху платна, икони и църковни фрески.
цитирай
22. анонимен - cheap cialis 15027
04.11.2012 08:39
[url=http://ordercheapgenericcialishere.com/#iuhaw]buy cialis[/url] - <a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#usqeu >buy cialis online</a> , http://ordercheapgenericcialishere.com/#pbcbk cialis online
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031