Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2012 12:34 - ...."При Живков беше добре.."
Автор: golden Категория: История   
Прочетен: 50914 Коментари: 117 Гласове:
29

Последна промяна: 15.07.2012 12:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                       БЪЛГАРИЯ  ПРЕДИ  ДЕМОКРАЦИЯТА

        Сега много хора казват, че при Живков беше добре,но...........


    Тепърва следващите поколения ще разберат, че Живков остави България не само с 11 млрд. долара дълг, но и в пълен фалит, който лъсна чак след неговото падане от власт. За фалита има документи – писма на шефа на БНБ Васил Коларов до Живков, в които описва конкретно катастрофата. Но те потънаха из Дело N4 и никой не им обръща внимание.

    Миналата година в анкета на БНТ българите класираха 9 септември 1944 г. за политическо събитие №1 в България през 20-и век, поставяйки 10 ноември 1989 г. на четвърто място.

След тази дата страната приема комунистически сталински модел, макар и не изведнъж. Премахната е монархията, става република. Започва тотална национализация, уедряване на земята, индустриализация. Най-важният ефект от това е, че от страна с три четвърти селско население за 40 години става страна с три четвърти градско население. Селяните станаха граждани.Селата опустяха - никой не искаше да работи на полето,всеки искаше да работи в завода;тогава даваха безплатни квартири;беше хубаво да се наричаш гражданин,а не селянин. Независимо от нежеланите страничните ефекти на тази трансформация, това е прогрес  -  изваждането на населението от селото и вкарването му в градовете.

След тази дата у нас настъпва период на комунистическа тоталитарна система за близо половин век. Хората са лишени от свободата да пътуват, да изразяват политически възгледи, да имат частна инициатива, няма и свобода на словото. 9 септември наистина е най-важната дата. Може би на второ място след нея трябваше да класират 10 ноември 1989 г., но след такъв тежък преход и обедняване е логично повечето хора да не харесват тази дата, защото вече селяните не са на село и не се занимават с производство на най-необходимите продукти,а са граждани,пазаруват от магазините,даже и хлябът който в селата бабите месеха,за да е по-вкусен.

           Властта дава крила

    
    Българският комунистически владетел има по-кратък престой на престола от няколко европейски царе от Средновековието и от българския цар Петър I, царувал от 927 до 969 г.В древността, за 3500-годишен период от историята, по-продължителна власт от Живков имат само неколцина египетски фараони от първа династия в архаичния период на Египет - около 3000 г. пр. Хр. и после към 11-та династия, около 2100 г. Пр. Хр.

Приказките за социализъм, комунизъм и демокрация, които занимават българите от 19 години насам, прикриват факта, че в България имаше едноличен режим. Социалистическата система и т. нар. държавно-планова икономика бяха форма. Съдържанието беше диктатура на един човек. Десетилетия на политическа разправа, на отстраняване на всички конкуренти за властта и ограждане с послушни хора, които се подчиняват на вожда. Всичко това прикрито зад идеологеми за развито социалистическо общество, демократичен централизъм и т. н.
    Априлски пленум през 1956 г. е организиран като заговор и осъществен като безкръвен преврат – по време на провеждането му са организирани и приведени в готовност военни поделения, части на милицията, а преди това Живков е имал тайни срещи с партийния лидер на СССР Хрушчов и е съгласувал с него завземането на властта.
       Някои от хората, които го свалиха,след 33 години власт, са имали предварителни разговори и допитване до партийния елит на СССР, което сега дава основание да се твърди, че свалянето на Живков е преврат, извършен под диктовката на Москва. Всъщност нещата са по-сложни. Но, както казва генерал Добри Джуров - “Всеки претендира да знае Христовата истина за 10 ноември,но едва ли някога ще узнае истината".
       Да, сега има носталгия по Живков. Както в Албания някои си харесват абсурдния режим на Енвер Ходжа, покрил цяла страна с бункери и поставил я в пълна изолация от света.Въпреки примерите за цивилизованост, култура и постижения в този период, оказва се, че в Европа България може да се сравнява само с Албания по форма на режима. Подобни еднолични режими имаше в Румъния и Югославия, но нито Йосип Броз Тито, нито Чаушеско не успяха да властват толкова, колкото Живков.
    И точно силната и продължителна власт на Живков има пагубно въздействие върху развитието на страната.Пречупена е всяка инициатива, всеки опит за инакомислие се потушава. Населението се маргинализира и постоянните днешни констатации, че в България няма гражданско общество, се коренят основно в този едноличен режим, смазвал повече от три десетилетия всеки опит за свобода.Всеки, който изказваше критично мнение по времето на Живков, беше потенциален враг на партията и народа. Неговите стъпки се докладваха и следяха и ако беше на някакви властови или обществени позиции, веднага беше изтикван в глуха линия. А в 60-те години разправата е била и по-жестока – затвор, изселване, лишаване от работа, пенсия и др.

       Абсолютната власт на Живков се упражняваше с безпардонна лицемерна формула за социализъм, справедливост, равенство, докато същевременно елитът на неговата власт разполагаше с привилегии и блага, които бяха недостъпни за хората.Партийният елит живееше в представителни жилища, които днес струват милиони, и се снабдяваше със стоки по т. нар. второ направление (внос от Запад), докато българите бяха унижавани от чудовищен дефицит на пазара и ограничавани в правото си да купуват апартаменти, автомобили, лишавани от свобода на пътуване и свобода на личната инициатива. В това отношение България беше по-изостанала от останалите социалистически страни. Икономическият й модел беше сбъркан. Тя изцяло зависеше от суровините на СССР и индустрията й произвеждаше нискоконкурентни и некачествени стоки, които намираха пазар главно там. /беше се стигнало до момента,когато наши заводи изпращаха хладилна техника в Сибир,при най-ниската температура -50градуса навън,хората бяха заставени да си купуват българските хладилници"Мраз"/.
       Затова, когато рухна социалистическата общност, икономиката се оказа в несъстоятелност и настъпи тотална бедност и безработица.
       Днес прогресът на България зависи от разчистването на 33-годишното наследството от Живков. Включително в мисленето на хората.


След 1989 година дефицитът от 11 милиарда излезе на светло и държавата официално банкрутира за първи път. От тогава все още се опитваме да живеем нормално, но все неуспяваме. Повечето правителства след тартора Живков всячески преструктурираха икономиката,приватезираха сладките държавни имоти и капиталите изчезнаха като дим в чуждите банки и държави. Нямаше правителство,което да не се обгради със свои хора по всички етажи на властта и икономиката ни заради това пострада още повече.Няма как да обвиняваме тези недорасли демократични правителства,защото опозицията също не се справи с проблема "бедност". Стачните комитети първо се уговаряха с правителството на власт и след това вдигаха организирани стачки.Под булото на ощетените, стачните лидери си оправяха финансите, а съдебната ни система се сдоби с нови вилни имоти в курартите на страната ни. Само преди няколко години беше скандалът с тези имотни превилегии,от тогава ни кост- ни вест.Всичко се забрави и остава в историята.

    лагерите - затвори
Лична заслуга на Тодор Живков е и закриването на незаконосъобразните концлагери в Ловеч, Белене, Скравена.
    
     грешките на Живков
Бай Тошо не успя да се пребори с Брежнев и †Горбачов и да направи България модерна високотехнологична държава по примера на Южна Корея, Китай и пр. Допусна семейственост, сериозна безотговорност, самозабравяне и прахосничество на голяма част от високопоставените местни партийни велможи. Не успя да вмени на българина да мисли модерно, държавнически и в стратегическа перспектива, което е най-сериозният ни национален недостатък. Колкото и да беше хитър и комбинативен, допускаше волунтаризъм в икономиката и кадровите решения.Допускаше ДС да работи освен за България и за личните си облаги, което беше още една морална язва в обществото. Беше много нископоклонен на Москва, което е недопустимо за Държавен глава на такава Велика страна като България. Този слугински манталитет и сега личи в най-подмазваческото ни гъзоблизане на новите ни господари - САЩ.

Някои хора си мислят: Него го предадоха много от тези, които бяха най-близо до него.

       След 10 ноември
Тодор Живков анатемоса  БСП и  това е най-силното му изказване след 10 ноември. Той разбра, че хамелеонски променилата се партия няма нищо общо с неговите идеали,нито идеалите на БКП.

Няколко важни документа:
ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН
Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

*. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;

*. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;

*. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";

*. моралния и икономическия упадък на държавата;

*. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;

*. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;

*. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;

*. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;

*. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;

*. безогледното унищожаване на природата.

    2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:

*. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;

*. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;

*. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;

*. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:  екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;лишаване от право на собственост;възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
    
    Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

    Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.


още информация:
http://www.eurochicago.com/2012/02/zapomnete-tezi-bezsporni-istoritcheski-fakti/






Гласувай:
36


Вълнообразно


1. mt46 - Не съм забравил... Проблемът е, че
15.07.2012 13:06
много от наследниците на бай Тошо се оказаха подобни на него или по-лоши...
цитирай
2. анонимен - А, бе, Голдън,
15.07.2012 13:25
сега к'ва е разликата? С колко заеми сме, че не знам? Или ще се разбере като паднете от власт? Аааа! Може би ти нямаш, затова. К'во ли те питам...
цитирай
3. анонимен - ''Неукият Т. Живков четеше ''
15.07.2012 13:41
А Укият Б.Б.? Да чуя той к'во?
цитирай
4. ezitura - Тато само трябвало да посочи някоя красавица и Балев поемал останалата работа.
15.07.2012 13:45
Най-близкият човек до Тодор Живков беше Милко Балев – шеф на кабинета му между 1954/ 1986 г.. Освен с партийни и държавни дела Сивият кардинал, както го наричаха, имал и други важни задачи.

Балев набирал красиви момичета за спалнята на Тато / Тодор Живков. Това обаче дразнело изключително много Людмила Живкова - дъщеря на Тато, която го презирала, заради сводничеството му.
цитирай
5. ezitura - Не става въпрос за сегашния премиер.
15.07.2012 13:47
анонимен написа:
А Укият Б.Б.? Да чуя той к'во?

-------------------------------
И той си е "лира и половина" но за него все още не се пишат компромати.
цитирай
6. ezitura - Заеми....
15.07.2012 13:50
анонимен написа:
сега к'ва е разликата? С колко заеми сме, че не знам? Или ще се разбере като паднете от власт? Аааа! Може би ти нямаш, затова. К'во ли те питам...

----------------------------
Тези заеми дали са направени със знанието на народа; едва ли; в повечето случаи заем се тегли от властта, постига се чрез банките и се прави за сметка на народа. Плаща цялото общество до девето коляно.
цитирай
7. ezitura - Първият най-голям заем изтегли правителството на Станишев с премиер Жан Виденов. Още го плащаме.
15.07.2012 13:54
След него заем тегли и синьото правителство с премиер Иван Костов, и него плащаме и поколението след нас ще плаща.

В Америка всяко правителство тегли заеми и печата нови пари. Затова никога до сега не пред фалит в действителност.Америка поради тази причина ме може да фалира - тя винаги има готови пари и винаги има банки които да услужат с поредния заем.
цитирай
8. linkuln - разбирам младите които
15.07.2012 14:02
подкрепят отминалия социалистически режим, поради незнание или заблуда от навярна информация, но да им прости Бог на тези които са живели в този период и го идеализират, защото заслужажат с камъни да ги убиеш, именно те са дали властта в ръцете на "Бай Тошо"...
цитирай
9. анонимен - а бе къде е кушелът да каже за диктаторите нещо красиво?????
15.07.2012 14:09
анализ да направи, Чавес и тато да съпостави!
Липсва, липсва на спора този човечец -соцпродукт...
цитирай
10. apostapostoloff - А при Сталин беше
15.07.2012 14:12
още по- добре. Ама хайде да спрем вече с ланския сняг, а? 23 години стигат!
цитирай
11. imbe - много правилно
15.07.2012 14:16
"беше" ....
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
12. mero2 - Поне дълг е оставил
15.07.2012 14:29
А можеше и без него да останем;)
Черен хумор.
цитирай
13. анонимен - Един от най-преуспелите държавни ...
15.07.2012 14:33
andri написа:
Един от най-преуспелите държавни глави на България / цели 33 години непоклатимо начело на държавата/ Тодор Живков, с напредването на годините започна да си вярва, че е много умен и ерудиран. До толкова, че изнасяше лекции пред академията за обучение на бъдещи партийни функционери.

Валидно в много страни където хората живеят добре,но не и за България.Като илюстрация за това ще Ви посоча пример-Б.Борисов.Какво образование има,какви реномирани училища и университети е завършил.Къде е градил кариера,с какво се е занимавал преди,какви езици владее?Колко книги е прочел?И накрая ако в България имаше истинска демокрация,пазарна икономика и честно съревнование той би ли заел този пост?
цитирай
14. анонимен - През 1990 година, Живков ни &quo...
15.07.2012 14:59
През 1990 година, Живков ни "остави" 8 милиарда долара държавен дълг при над 95 милиарда долара дълготрайни материални държавни активи.
Това се води фалит на държавата и трета национална катастрофа, нали така?
А сега умници, бихте ли ми определили днешното положение - над 50 милиарда евро съвокупен дълг и малко над 1 милиард евро дълготрайни материални държавни активи.
Това как се кфалифицира?
цитирай
15. tutankhamon661 - golden
15.07.2012 15:54

Дълг, ама някои разправят, че сме били толкова напред с материала, че още малко танкове сме щели да произвеждаме. И други от сорта.

На част от хората им стига да живеят на филия лютеница цял живот. На други не.

Едно не подлежи на дебат - репресиите. Ето това не виждам с какъв стандарт на живот може да бъде компенсирано. Разбирам всички да сме били като арабски шейхове - окей, да търпим. Ама не беше така. Следователно нещо много важно липсва в уравнението.

В моя род има двама репресирани и не се е родил червеният боклук, който ще ме накара да го забравя!
цитирай
16. анонимен - След него заем тегли и синьото пр...
15.07.2012 15:56
ezitura написа:
След него заем тегли и синьото правителство с премиер Иван Костов, и него плащаме и поколението след нас ще плаща.

В Америка всяко правителство тегли заеми и печата нови пари. Затова никога до сега не пред фалит в действителност.Америка поради тази причина ме може да фалира - тя винаги има готови пари и винаги има банки които да услужат с поредния заем.

Езитура,ти нещо не си в ред!Какво е това правителство на Станишев с премиер Жан Виденов?Аман от такива недоклатени/да не кажа по-тежка дума/анализатори!Или плювачи като дед АПОСТОЛОФФ,които като чуят думата соц. и скачат като бик на червено!Че имаше извращения по времето на соца-имаше,нао защо аджеба се отрича всичко!?Е редяли сте се за портокали и маслини!Сега като ги има по-умни ли станахме?За сметка на липсите им сега сме наводнени с мутри ,наркотрафиканти,милионери ,заграбили по-найбрутален и незаконен начин изграденото от българския народ!БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ С БЪЛГАРСКАТА ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ!
цитирай
17. анонимен - подкрепят отминалия социалист...
15.07.2012 16:01
linkuln написа:
подкрепят отминалия социалистически режим, поради незнание или заблуда от навярна информация, но да им прости Бог на тези които са живели в този период и го идеализират, защото заслужажат с камъни да ги убиеш, именно те са дали властта в ръцете на "Бай Тошо"...

А тези ,които дадоха властта на мутрата и доказания престъпник от Банкя?Тях какво ще ги правим?!
цитирай
18. анонимен - Дълг, ама някои разправят, че сме ...
15.07.2012 16:08
tutankhamon661 написа:

Дълг, ама някои разправят, че сме били толкова напред с материала, че още малко танкове сме щели да произвеждаме. И други от сорта.

На част от хората им стига да живеят на филия лютеница цял живот. На други не.

Едно не подлежи на дебат - репресиите. Ето това не виждам с какъв стандарт на живот може да бъде компенсирано. Разбирам всички да сме били като арабски шейхове - окей, да търпим. Ама не беше така. Следователно нещо много важно липсва в уравнението.

В моя род има двама репресирани и не се е родил червеният боклук, който ще ме накара да го забравя!

А тези, които са били репресирани преди това от твоите фашистки роднини???Закона на НЮТОН ВАЖИ И ЗА ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА!"На всяко действие се появява противодействие със същата сила и с обратен знак!Или по-просто палачинката ще се обърне!
цитирай
19. анонимен - Дълго управлява, Правешкия табладжия
15.07.2012 16:34
Тодор Живков наруши основен закон на социализма: От всекиму според способностите, на всекиму според труда. Замени го за избраните и някои слоеве в обществото със Закон при комунизма, чиито переспективи въобще не се виждаха:
От всекиму според способностите, на всекиму според нуждата. Това порочно правило отблъсна способните и умните, отблъсна трудолюбивите. И се започна една...Намали се качеството и количеството работа, умните се оттеглиха и престанаха да влагат знанията си. Директори, началници, военни, полиция, циганите бяха облагодетелствувани за сметка на произведеното от останалата работеща част на обществото. БКП нарстна неимоверно по численост, като в нея влязоха всякакави деградирали типове, които заемаха ръководните постове, за да дойде след 1989 год. и тази порочна, извратеняшка бандитска част от БКП, завзе държавните постове и докара икономиката до дъното. През 80-те години, хаосът в икономиката неможеше да бъде критикуван. Лично аз си изпатих, като споделих веднъж пред едно Бургаско тъпо лайно - партиен секретар, че както е тръгнало, България няма да се оправи и ако се оправи ще е много трудно. Направо ме смазаха - станах враг, ренегат, предател и какво ли още не. Пострадах не само аз, но и семейството ми. Дори децата ми бяха тормозени. Това е Тодор Живковия социализъм. Един брутален негодник, който съсипа идеята и подготви настоящите некадърни управници, неспособни дауправляват държавата. Точно тези господа бяха солташака на Тодоро Живков, те бесеха и колеха през 80 те години, тероризираха населението, за да се изкачат или запазят своя пост. А днес, демагогията е пълна. Навсякъде лъжат, крадат ни живота, докараха ни до просешка тояга. Пълна отврат.
цитирай
20. анонимен - Нека не се обвиняваме за предишни недоразумения
15.07.2012 16:39
ние едва ли имаме някаква вина,защото всичко е предрешено. Нас никой не ни пита, от нас искат само да гласуваме за тях и да плащаме данъци,от които те си написват заплатите. Държавния бюджет е в услуга на правителствените заплати,бонуси,командировки и т.н.

Т.Живков като всички след него управници се държи с народа така както му наредят от "горе". Знаем че не тези които стоят отпред,командват, дърпат конците - другите,правителството в сянка на Европа и Америка.

За нас остава радостта, че сме живи, пазим здравето си, търсим начин да се облагодетелстваме,независимо кой е на власт, имаме ли възможност да тафим нещо,го правим. Затова сме оцелели досега и така ще оцеляваме за в бъдеще.

Ние сме наследниците на древния славен български инат - да оцеляваме въпреки всичко и всички.
цитирай
21. tutankhamon661 - 20. анонимен
15.07.2012 16:47
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:

Дълг, ама някои разправят, че сме били толкова напред с материала, че още малко танкове сме щели да произвеждаме. И други от сорта.

На част от хората им стига да живеят на филия лютеница цял живот. На други не.

Едно не подлежи на дебат - репресиите. Ето това не виждам с какъв стандарт на живот може да бъде компенсирано. Разбирам всички да сме били като арабски шейхове - окей, да търпим. Ама не беше така. Следователно нещо много важно липсва в уравнението.

В моя род има двама репресирани и не се е родил червеният боклук, който ще ме накара да го забравя!

А тези, които са били репресирани преди това от твоите фашистки роднини???Закона на НЮТОН ВАЖИ И ЗА ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА!"На всяко действие се появява противодействие със същата сила и с обратен знак!Или по-просто палачинката ще се обърне!




Ти си абсолютен кретен. Не е за вярване, че има чак толкова прости хора.

Къде видя фашизъм? Аз споменах ли го?

Да си срещу комунягите, не означава, че си фашист. Нито обратното. С такава "мисъл" се отличават само лъжците и платените. А може да си обикновен идиот.

Да те светна за още нещо, което не ти изнася, но се знае: старите хора помнят и царя, и германците С ДОБРО. А ти можеш и на челна стойка да застанеш от яд - няма да го промениш.
цитирай
22. анонимен - Дълг, ама някои разправят, че сме ...
15.07.2012 18:00
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:

Дълг, ама някои разправят, че сме били толкова напред с материала, че още малко танкове сме щели да произвеждаме. И други от сорта.

На част от хората им стига да живеят на филия лютеница цял живот. На други не.

Едно не подлежи на дебат - репресиите. Ето това не виждам с какъв стандарт на живот може да бъде компенсирано. Разбирам всички да сме били като арабски шейхове - окей, да търпим. Ама не беше така. Следователно нещо много важно липсва в уравнението.

В моя род има двама репресирани и не се е родил червеният боклук, който ще ме накара да го забравя!

А тези, които са били репресирани преди това от твоите фашистки роднини???Закона на НЮТОН ВАЖИ И ЗА ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА!"На всяко действие се появява противодействие със същата сила и с обратен знак!Или по-просто палачинката ще се обърне!




Ти си абсолютен кретен. Не е за вярване, че има чак толкова прости хора.

Къде видя фашизъм? Аз споменах ли го?

Да си срещу комунягите, не означава, че си фашист. Нито обратното. С такава "мисъл" се отличават само лъжците и платените. А може да си обикновен идиот.

Да те светна за още нещо, което не ти изнася, но се знае: старите хора помнят и царя, и германците С ДОБРО. А ти можеш и на челна стойка да застанеш от яд - няма да го промениш.

ЕБА СИ МАМАТА!С твоите "ВЕЛИКИ СЛОВА"изпокърти де що има мивки!!Верно е швабите ги помнят с добро,педерасите!Между тях вървеше лафа:"Ах,мила помнеш ли германците какви бели пишки имаха"!Ити помяр си от това тесто замесен!!!
цитирай
23. tutankhamon661 - 24. анонимен
15.07.2012 18:41
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
[quote=анонимен][quote=tutankhamon661]

Ти си абсолютен кретен. Не е за вярване, че има чак толкова прости хора.
Къде видя фашизъм? Аз споменах ли го?
Да си срещу комунягите, не означава, че си фашист. Нито обратното. С такава "мисъл" се отличават само лъжците и платените. А може да си обикновен идиот.
Да те светна за още нещо, което не ти изнася, но се знае: старите хора помнят и царя, и германците С ДОБРО. А ти можеш и на челна стойка да застанеш от яд - няма да го промениш.


ЕБА СИ МАМАТА!С твоите "ВЕЛИКИ СЛОВА"изпокърти де що има мивки!!Верно е швабите ги помнят с добро,педерасите!Между тях вървеше лафа:"Ах,мила помнеш ли германците какви бели пишки имаха"!Ити помяр си от това тесто замесен!!!



Това ли си запомнил от германците - белите пишки, ха-ха?! Или имате такъв лаф у родното ти Селяндурково? Ако не беше казал, никога нямаше да разбера. Но вие, комунягите, признавате без бой. Страхливи душици, паразитиращи на чужд гръб.

Очевидно не разбираш от политика. Значи няма да те образовам, разяснявам, информирам, просветлявам. Остани си сляп и глух лъжец!

Ще цитирам всеки твоя коментар, за да видят всички колко пъти си потвърдил най-известните характеристики на червената паплач: прости, невежи, неграмотни, необразовани селяндури.

Иска ти се да колиш, нали? Сори, нема вече Съюз на народоубийците ... пардон, Народен съд. Нема ОФ хапка-пийка. Нема "Боков, садисти и сие". Немааа .... нема и да имаааа ..... ха-ха!
цитирай
24. djani - ЗАЩО?
15.07.2012 18:48
Е тази носталгия към миналото. И аз имам мнение - коментара "Защо е тази носталгия...?" Цял един народ трудно се лъже с неолиберални "ценности". И какво се е променило, драги?
цитирай
25. tutankhamon661 - 26. djani - ЗАЩО?
15.07.2012 19:10
djani написа:
Е тази носталгия към миналото. И аз имам мнение - коментара "Защо е тази носталгия...?" Цял един народ трудно се лъже с неолиберални "ценности". И какво се е променило, драги?



Носталгия?! Къде е? Дали мъчи онези от сините митинги през 1990-та?

Явно контактуваш само с хора с твоите разсъждения, но те не са представителна извадка. Другите не ги ли броиш за "нещо"? Или вярваш в 99,9% подкрепа за БКП на избори преди 1989-та?

Цял народ?!!!? Ясно. Явно митингите са правени от "духове".

Известно е, че комунягите не броят отделния гражданин за човек - доказват го безпрецедентните убийства "на килограм" в МИРНО време.

Е, имам новина: десните също са хора.
цитирай
26. анонимен - Ти си абсолютен кретен. Не е за ...
15.07.2012 19:44
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
[quote=анонимен][quote=tutankhamon661]

Ти си абсолютен кретен. Не е за вярване, че има чак толкова прости хора.
Къде видя фашизъм? Аз споменах ли го?
Да си срещу комунягите, не означава, че си фашист. Нито обратното. С такава "мисъл" се отличават само лъжците и платените. А може да си обикновен идиот.
Да те светна за още нещо, което не ти изнася, но се знае: старите хора помнят и царя, и германците С ДОБРО. А ти можеш и на челна стойка да застанеш от яд - няма да го промениш.


ЕБА СИ МАМАТА!С твоите "ВЕЛИКИ СЛОВА"изпокърти де що има мивки!!Верно е швабите ги помнят с добро,педерасите!Между тях вървеше лафа:"Ах,мила помнеш ли германците какви бели пишки имаха"!Ити помяр си от това тесто замесен!!!



Това ли си запомнил от германците - белите пишки, ха-ха?! Или имате такъв лаф у родното ти Селяндурково? Ако не беше казал, никога нямаше да разбера. Но вие, комунягите, признавате без бой. Страхливи душици, паразитиращи на чужд гръб.

Очевидно не разбираш от политика. Значи няма да те образовам, разяснявам, информирам, просветлявам. Остани си сляп и глух лъжец!

Ще цитирам всеки твоя коментар, за да видят всички колко пъти си потвърдил най-известните характеристики на червената паплач: прости, невежи, неграмотни, необразовани селяндури.

Иска ти се да колиш, нали? Сори, нема вече Съюз на народоубийците ... пардон, Народен съд. Нема ОФ хапка-пийка. Нема "Боков, садисти и сие". Немааа .... нема и да имаааа ..... ха-ха!

Колячи бяха твоите хора,които разнасяха отрязани партизански глави по села и градове за да видят хората,какви "смели"хора са фашистите!А тези страхливи комунисти ебаха мамата на "прославената"фашистко-нацистка армия и твоя любимец Хитито!Колкото до белите пишки-това съм го чул от вашите лайняни уста и ти го напомням, защо толкова сте обичали германците!Къде видях фашизъм ли?Да ти напомня ли/защото си почти безмозъчен/Законаза Защита на Държавата-ЗЗД,фашистките кон
цитирай
27. анонимен - За 28 анонимен-продължение
15.07.2012 19:55
за фашистките концлагери/модел който се използва и след 9 септември/за опожарените села, за избитите деца на Ястребино за фашистките организации Бранник,Ратник,Отец Паисий?Акой закла Стамболийски ,кой хвърли в пещите Гео Милев?И отгоре на това имаш наглостта да ме наричаш лъжец!?А ПАПЛАЧ МОЖЕ СПОКОЙНО ДА КАЗВАШ НА ТВОЯТА РОДА И ТВОЕТО ОБКРЪЖЕНИЕ!Никога не съм членувал в никоя партия исе гордея с това,че съм реалист!
цитирай
28. tutankhamon661 - 29. анонимен - За 28 анонимен-продължение
15.07.2012 20:23
анонимен написа:
за фашистките концлагери/модел който се използва и след 9 септември/за опожарените села, за избитите деца на Ястребино за фашистките организации Бранник,Ратник,Отец Паисий?Акой закла Стамболийски ,кой хвърли в пещите Гео Милев?И отгоре на това имаш наглостта да ме наричаш лъжец!?А ПАПЛАЧ МОЖЕ СПОКОЙНО ДА КАЗВАШ НА ТВОЯТА РОДА И ТВОЕТО ОБКРЪЖЕНИЕ!Никога не съм членувал в никоя партия исе гордея с това,че съм реалист!



А нещо от истинската история, лъжецо?

Вярвам на очевидци, а не на комунистически учебници, отречени и опровергани веднага след 1989-та.

Ти ли не си членувал, партиецо? Това е любимата лъжа, на червената паплач. Добре се прикривате - преди из храсталаците, сега по блогове. Hикой не ви вижда, ха-ха!

Иска ти се да краднеш нещо от мандрата, нали? Сори, не дават "за благото на народа", а всъщност за партийния джоб на търтеи-шкембелии. Нема, свърши вече. Изплюскахте всичко на 13-я конгрес. Сега плащаме кражбите ви.

Реалист бил! А Дядо Мраз раздава ли подаръци, ха-ха?

цитирай
29. анонимен - Дълг, ама някои разправят, че сме ...
15.07.2012 20:26
tutankhamon661 написа:

Дълг, ама някои разправят, че сме били толкова напред с материала, че още малко танкове сме щели да произвеждаме. И други от сорта.

На част от хората им стига да живеят на филия лютеница цял живот. На други не.

Едно не подлежи на дебат - репресиите. Ето това не виждам с какъв стандарт на живот може да бъде компенсирано. Разбирам всички да сме били като арабски шейхове - окей, да търпим. Ама не беше така. Следователно нещо много важно липсва в уравнението.

В моя род има двама репресирани и не се е родил червеният боклук, който ще ме накара да го забравя!

Сашооо - сашооооу.... С тоя зверски анти комунизъм ще се докараш до положението на бай Апостол-оFFF.... И понеже си виден Бойколизец, призовавам приятелите ти, боядисаните комунисти от Герп за които пишеш и възхваляваш да приложат закона за здравето и да те уредят на държавни разноски с принудително невропрофилакториумно лечение в Тибет до трайното клинично овладяване на видимите прояви на клептоманосимптоматизъм. Айде чао и без обидни епитети ----Капиш?
цитирай
30. анонимен - Организациите, които изброяваш, ...
15.07.2012 20:27
Организациите,които изброяваш,не са "фашистки",а националистически!В България фашизъм никога не е имало!И не си никакъв реалист,а най-обикновен дрислив комунист!За вас всички,които не са комунисти,са фашисти!Айде бегай да си смениш памперса,че нещо се окаля!:)))
цитирай
31. анонимен - Дълг, ама някои разправят, че сме ...
15.07.2012 20:35
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:

Дълг, ама някои разправят, че сме били толкова напред с материала, че още малко танкове сме щели да произвеждаме. И други от сорта.

На част от хората им стига да живеят на филия лютеница цял живот. На други не.

Едно не подлежи на дебат - репресиите. Ето това не виждам с какъв стандарт на живот може да бъде компенсирано. Разбирам всички да сме били като арабски шейхове - окей, да търпим. Ама не беше така. Следователно нещо много важно липсва в уравнението.

В моя род има двама репресирани и не се е родил червеният боклук, който ще ме накара да го забравя!

Сашооо - сашооооу.... С тоя зверски анти комунизъм ще се докараш до положението на бай Апостол-оFFF.... И понеже си виден Бойколизец, призовавам приятелите ти, боядисаните комунисти от Герп за които пишеш и възхваляваш да приложат закона за здравето и да те уредят на държавни разноски с принудително невропрофилакториумно лечение в Тибет до трайното клинично овладяване на видимите прояви на клептоманосимптоматизъм. Айде чао и без обидни епитети ----Капиш?

А може някъде на кръстопът,или в психиатрията де се срещнат с другия малоумник и да стане петия министър на здравеунищожението! ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА ТЕ НАРЕКА МАЛОУМНИК, ЗАЩОТО КОМЕНТАРА ТИ 30,КОЙТО СИ НАПРАВИЛ НА МОЯ 28 И 29,МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПИСАН САМО ОТ ШИЗОФРЕНИК И БОЙКОГЪЗАБЛИЗЕЦ!
цитирай
32. анонимен - Имаще още един малоумник, мисля, че ...
15.07.2012 20:46
Имаще още един малоумник ,мисля,че беше Катана.Не се чува, не си вижда,не пише!Сигурно е вързан в Карлуково и не го допускат до нета!
цитирай
33. tutankhamon661 - 33. анонимен
15.07.2012 20:57
анонимен написа:
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:


Сашооо - сашооооу.... С тоя зверски анти комунизъм ще се докараш до положението на бай Апостол-оFFF.... И понеже си виден Бойколизец, призовавам приятелите ти, боядисаните комунисти от Герп за които пишеш и възхваляваш да приложат закона за здравето и да те уредят на държавни разноски с принудително невропрофилакториумно лечение в Тибет до трайното клинично овладяване на видимите прояви на клептоманосимптоматизъм. Айде чао и без обидни епитети ----Капиш?

А може някъде на кръстопът,или в психиатрията де се срещнат с другия малоумник и да стане петия министър на здравеунищожението! ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА ТЕ НАРЕКА МАЛОУМНИК, ЗАЩОТО КОМЕНТАРА ТИ 30,КОЙТО СИ НАПРАВИЛ НА МОЯ 28 И 29,МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПИСАН САМО ОТ ШИЗОФРЕНИК И БОЙКОГЪЗАБЛИЗЕЦ!




Без обидни епитети, обаче не броим твоите, нали? На другарите всичко е позволено. Как само си приличате по малоумието! Това може, онова трябва ...

Сетих се как след 1989-та един виден партиец обяснявал на моя позната какво "трябва" да направи. Tя му вкарала един шамар /буквално/ и му напомнила, че вече няма "трябва", а нещо от сорта на "ако може", "моля", "ако не те затруднява" и т.н.

Та, "без това-онова" ще викаш само вкъщи! Няма ДС.

Как е шкембето? Tича ли пет метра пред теб? Бързай да го настигнеш, че ще заслабне още - нема вече мандра и конгрес, ха-ха! 45 години стигат! Времето е наше!
цитирай
34. tutankhamon661 - 32. анонимен
15.07.2012 20:58
анонимен написа:
Организациите,които изброяваш,не са "фашистки",а националистически!В България фашизъм никога не е имало!И не си никакъв реалист,а най-обикновен дрислив комунист!За вас всички,които не са комунисти,са фашисти!Айде бегай да си смениш памперса,че нещо се окаля!:)))



Добре казано.
цитирай
35. анонимен - Организациите, които изброяваш, ...
15.07.2012 21:00
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
Организациите,които изброяваш,не са "фашистки",а националистически!В България фашизъм никога не е имало!И не си никакъв реалист,а най-обикновен дрислив комунист!За вас всички,които не са комунисти,са фашисти!Айде бегай да си смениш памперса,че нещо се окаля!:)))



Добре казано.

С малоумни отрепки нямам желание да водя полемика!
цитирай
36. анонимен - Просто се застреляй. Обидно е, ч...
15.07.2012 21:05
Просто се застреляй. Обидно е, човек да бъде толкова прост.
цитирай
37. chavdar01 - НЕ СЪМ ФЕН НА ЖИВКОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО,
15.07.2012 21:08
НО ЗАРАДИ СТАТИСТИКАТА ИСКАМ САМО ДА КАЖА:
СЕГА ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ Е ОКОЛО 40 МИЛИАРДА ЕВРО,МЕЖДУФИРМЕНАТА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ Е ОКОЛО 200 МИЛИАРДА ЕВРО!
ЗА ОБРАЗОВАНИЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И БЕЗРАБОТИЦА НЕ КАЗВАМ НИЩО.
ТАКА ЧЕ НЕ ЗНАМ КОГА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ПО-ФАЛИРАЛА,ПРЕДИ ИЛИ СЕГА!
НИКОЙ КОЙТО МЕ ПОЗАНАВА НЕ БИ КАЗАЛ ЧЕ СЪМ ФЕН НА БАЙ ТОШО И ПОЛИТИКАТА МУ!
цитирай
38. tutankhamon661 - Сашооо - сашооооу. . . . С тоя ...
15.07.2012 21:18
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
[quote=tutankhamon661]

Сашооо - сашооооу.... С тоя зверски анти комунизъм ще се докараш до положението на бай Апостол-оFFF.... И понеже си виден Бойколизец, призовавам приятелите ти, боядисаните комунисти от Герп за които пишеш и възхваляваш да приложат закона за здравето и да те уредят на държавни разноски с принудително невропрофилакториумно лечение в Тибет до трайното клинично овладяване на видимите прояви на клептоманосимптоматизъм. Айде чао и без обидни епитети ----Капиш?

А може някъде на кръстопът,или в психиатрията де се срещнат с другия малоумник и да стане петия министър на здравеунищожението! ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА ТЕ НАРЕКА МАЛОУМНИК, ЗАЩОТО КОМЕНТАРА ТИ 30,КОЙТО СИ НАПРАВИЛ НА МОЯ 28 И 29,МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПИСАН САМО ОТ ШИЗОФРЕНИК И БОЙКОГЪЗАБЛИЗЕЦ!




Без обидни епитети, обаче не броим твоите, нали? На другарите всичко е позволено. Как само си приличате по малоумието! Това може, онова трябва ...

Сетих се как след 1989-та един виден партиец обяснявал на моя позната какво "трябва" да направи. Tя му вкарала един шамар /буквално/ и му напомнила, че вече няма "трябва", а нещо от сорта на "ако може", "моля", "ако не те затруднява" и т.н.

Та, "без това-онова" ще викаш само вкъщи! Няма ДС.

Нещо си слънчасал! Нормално е при тези жеги!Иди се гмурни в шадравана на Славейков за охлаждане и не тормози хората снасадените ти тези с приказки за дървено желязо....



Tи май нямаше да спориш, а? Комунистически отпадък!
цитирай
39. анонимен - виц за ''тато"
15.07.2012 21:18
Веднъж бай Тошо се почесал по главата и му се забила една треска под нокътя. Това е вица за "тато"...
цитирай
40. tutankhamon661 - 39. kushel
15.07.2012 21:19
kushel написа:
Просто се застреляй. Обидно е, човек да бъде толкова прост.



На мен ли казваш нещо?
цитирай
41. josarian - Дори Кушел се включи,
15.07.2012 21:21
един от отявлените интелигенти на кръвожадната майка кърмилница - БКП:)
цитирай
42. josarian - Здрасти Тут,
15.07.2012 21:22
tutankhamon661 написа:
kushel написа:
Просто се застреляй. Обидно е, човек да бъде толкова прост.



На мен ли казваш нещо?


не си заслужава да обръщаш внимание на такива червени пънове. Този е направо вкаменен:)
цитирай
43. tutankhamon661 - 46. josarian - Здрасти Тут,
15.07.2012 21:28
josarian написа:
tutankhamon661 написа:
kushel написа:
Просто се застреляй. Обидно е, човек да бъде толкова прост.

На мен ли казваш нещо?


не си заслужава да обръщаш внимание на такива червени пънове. Този е направо вкаменен:)



Няма вече "партия любима". Това поклонничество е признак за умствена болест.
Толкова хора са избити, а ще ми дрънкат за "народна любов'. Явно я бъркат със садизма.
цитирай
44. анонимен - Сашооо - сашооооу. . . . С тоя ...
15.07.2012 21:48
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
[quote=tutankhamon661]

Сашооо - сашооооу.... С тоя зверски анти комунизъм ще се докараш до положението на бай Апостол-оFFF.... И понеже си виден Бойколизец, призовавам приятелите ти, боядисаните комунисти от Герп за които пишеш и възхваляваш да приложат закона за здравето и да те уредят на държавни разноски с принудително невропрофилакториумно лечение в Тибет до трайното клинично овладяване на видимите прояви на клептоманосимптоматизъм. Айде чао и без обидни епитети ----Капиш?

А може някъде на кръстопът,или в психиатрията де се срещнат с другия малоумник и да стане петия министър на здравеунищожението! ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА ТЕ НАРЕКА МАЛОУМНИК, ЗАЩОТО КОМЕНТАРА ТИ 30,КОЙТО СИ НАПРАВИЛ НА МОЯ 28 И 29,МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПИСАН САМО ОТ ШИЗОФРЕНИК И БОЙКОГЪЗАБЛИЗЕЦ!




Без обидни епитети, обаче не броим твоите, нали? На другарите всичко е позволено. Как само си приличате по малоумието! Това може, онова трябва ...

Сетих се как след 1989-та един виден партиец обяснявал на моя позната какво "трябва" да направи. Tя му вкарала един шамар /буквално/ и му напомнила, че вече няма "трябва", а нещо от сорта на "ако може", "моля", "ако не те затруднява" и т.н.

Та, "без това-онова" ще викаш само вкъщи! Няма ДС.

Нещо си слънчасал! Нормално е при тези жеги!Иди се гмурни в шадравана на Славейков за охлаждане и не тормози хората снасадените ти тези с приказки за дървено желязо....



Tи май нямаше да спориш, а? Комунистически отпадък!

Аз не споря, а те ориентирам! Трябва да бъдеш добре "ориентиран" относно това, кое е позволено и кое не е в една демократична страна! Аз все пак си мисля, че 24ч на ден гледане на турски сериали на гладен стомах ще произведе "достатъчен въпитателен ефект" връз теб, в противен случай ще трябват и инсценировки по Шехеразада на живо и на... сухо.
цитирай
45. zarenkow - Най голямата беда, е че комунист...
15.07.2012 22:03
Най голямата беда , е че комунистическият режим успя да унищожи всички нормални човешки ценности в хората. Днес сме недоволни от новите управници не защото не са добри , а защото след това комунистическо меле не остана читав управленски човешки елит . Обезглави нацията , създаде франкенщайнско мислене и манталитет. Съмнявам се , че можем сами да се възстановим , под критичната точка сме да се възстановим. Убиха нацията неграмотниците.
цитирай
46. balkanec - СЛАВА НА ТОДОР ЖИВКОВ!
15.07.2012 22:10
Най-добрият български управник, който мислеше за народа!
цитирай
47. tutankhamon661 - 48. анонимен
15.07.2012 22:16
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
[quote=tutankhamon661][quote=анонимен][quote=анонимен][quote=tutankhamon661]


Tи май нямаше да спориш, а? Комунистически отпадък!

Аз не споря, а те ориентирам! Трябва да бъдеш добре "ориентиран" относно това, кое е позволено и кое не е в една демократична страна! Аз все пак си мисля, че 24ч на ден гледане на турски сериали на гладен стомах ще произведе "достатъчен въпитателен ефект" връз теб, в противен случай ще трябват и инсценировки по Шехеразада на живо и на... сухо.



Ти ли ще ме ориентираш бе, червено говедо? Не можеш да се нахраниш, ако не откраднеш нещо.

За турски сериали само съм чувал, но при всички положения са по-интересни от комунистическия петък с безкрайните руски тъпотии. Шехерезада беше любима на всички деца точно преди 1989-та. Ама кратуни като теб се правят, че не го знаят.

За възпитание ли говориш? Първо научи значението на тази дума. Или по-добре не се мъчи - не съм видял умен комунист. Ще те затрудни. То не е като да те пробутат за висше по партийна линия, защото са видели, че си тъп и лесно ще те манипулират с комунистическите завети "кради и убивай".
цитирай
48. zarenkow - до tutankhamon661
15.07.2012 22:25
Не се впрягай , анонимната девойка е кака Кушка от село. Малко е чалната , но и такива ги има , прилича на Милко К. с тая разлика , че чалгата и е интелектуална. Иначе става , а и е дашна. :-)))
цитирай
49. анонимен - Tи май нямаше да спориш, а? ...
15.07.2012 22:28
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
[quote=tutankhamon661][quote=анонимен][quote=анонимен][quote=tutankhamon661]


Tи май нямаше да спориш, а? Комунистически отпадък!

Аз не споря, а те ориентирам! Трябва да бъдеш добре "ориентиран" относно това, кое е позволено и кое не е в една демократична страна! Аз все пак си мисля, че 24ч на ден гледане на турски сериали на гладен стомах ще произведе "достатъчен въпитателен ефект" връз теб, в противен случай ще трябват и инсценировки по Шехеразада на живо и на... сухо.



Ти ли ще ме ориентираш бе, червено говедо? Не можеш да се нахраниш, ако не откраднеш нещо.

За турски сериали само съм чувал, но при всички положения са по-интересни от комунистическия петък с безкрайните руски тъпотии. Шехерезада беше любима на всички деца точно преди 1989-та. Ама кратуни като теб се правят, че не го знаят.

За възпитание ли говориш? Първо научи значението на тази дума. Или по-добре не се мъчи - не съм видял умен комунист. Ще те затрудни. То не е като да те пробутат за висше по партийна линия, защото са видели, че си тъп и лесно ще те манипулират с комунистическите завети "кради и убивай".

Ако бях на твое място нямаше да се застрелям, защото също като на теб нямаше да ми идват мисли. Щях да воювам с измислените си "комунисти" , ще ги громя и разгромявам по форумите и ще си повтарям мантрите на Вожда, който обслужвам. А имено:
"Искам да ви кажа, че нищо няма да ви кажа, а ако нещо ви кажа, все едно, че нищо не съм ви казал..."
цитирай
50. анонимен - Не се впрягай, анонимната девойка е ...
15.07.2012 22:32
zarenkow написа:
Не се впрягай , анонимната девойка е кака Кушка от село. Малко е чалната , но и такива ги има , прилича на Милко К. с тая разлика , че чалгата и е интелектуална. Иначе става , а и е дашна. :-)))

Да бе Да! за такива като теб, той хляба расте в магазина, а доматите ги берат от склада. :)))
цитирай
51. tutankhamon661 - 53. анонимен
15.07.2012 22:45
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
[quote=tutankhamon661][quote=анонимен][quote=tutankhamon661][quote=анонимен][quote=анонимен][quote=tutankhamon661]



Ако бях на твое място нямаше да се застрелям, защото също като на теб нямаше да ми идват мисли. Щях да воювам с измислените си "комунисти" , ще ги громя и разгромявам по форумите и ще си повтарям мантрите на Вожда, който обслужвам. А имено:
"Искам да ви кажа, че нищо няма да ви кажа, а ако нещо ви кажа, все едно, че нищо не съм ви казал..."



А сега и измислени били! БКП никога не е съществувала в България? Ооооо, те били социалисти! Бояджии демек. Веднага след 1989-та се разграничиха от яслата. Баси недостойните нищожества! Опса, забравих, че и ти си между тях.

Кой Вожд каза нещо, а всъщност нищо? Правешкият ли? Онзи, който викаше "кУмпютУра"? Преводачът на овце от един хълм на друг. О, да, той беше гений, ха-ха! Владееше до съвършенство лъжата и измамата.

цитирай
52. tutankhamon661 - 52. zarenkow - до tutankhamon661
15.07.2012 22:46
zarenkow написа:
Не се впрягай , анонимната девойка е кака Кушка от село. Малко е чалната , но и такива ги има , прилича на Милко К. с тая разлика , че чалгата и е интелектуална. Иначе става , а и е дашна. :-)))



Аз имам съмнения за друг. Но който и да е, вече доказа, че е путьо. Колко коментара пусна, а все анонимни. И тук e само Интернет. Представяш ли си какъв е мухъл на живо? Един шамар и ще пикае цяла година.

Ей, анонимен, ти си путьо. Който и да си. Ние може да не те разконспирираме със сигурност, но ти сам си знаеш, че си путьо.

цитирай
53. alexs - Не знам ама по-бай тощово време н...
15.07.2012 22:49
Не знам ама по-бай тощово време нямаше хора затънали от заеми към банките и съдии изпълнители да ги изхвърлят , нямаше такива които не могат да си платят тока , нямаше и такива да ровят в кофите с боклук, Работа имаше за всички....
Пари имаше стока нямаше
Сега магазините са претъпкани от втоки пари няма половината ми познати че и повече са затънали до шия в заеми...
Ами като правихте капитализъм да бяхте го направили с човешко лице както в скандинавските страни например ....... а демокрацията е само ФАСАДНА
цитирай
54. zarenkow - alex
15.07.2012 22:58
че кой го направи капитализма в Бг ? нали комунистите решиха , че децата им трябва да станат капиталисти , щото държавата беше вече с 11 млрд дълг , който решиха да не плащат , щото не могат. За това е такъв и капитализма с уродливото комунистическо лице на внуци и синове.
цитирай
55. alexs - че кой го направи капитализма в Бг ? ...
15.07.2012 23:09
zarenkow написа:
че кой го направи капитализма в Бг ? нали комунистите решиха , че децата им трябва да станат капиталисти , щото държавата беше вече с 11 млрд дълг , който решиха да не плащат , щото не могат. За това е такъв и капитализма с уродливото комунистическо лице на внуци и синове.

Да де с мълчаливото съгласие западните лицемрни демокрация Нали такава е била договорката в Малта комунистите да станат капиталисти и те приватизираха всичко ......а сега дълга вече е много по-голям но той е частен на фирмите и домакинствата ..
цитирай
56. zarenkow - Какво трябваше ,
15.07.2012 23:15
да обявят война ли. Преди да не е бил на марсианците. Я си разговаряй с друг.
цитирай
57. tutankhamon661 - 57. alexs
15.07.2012 23:17
alexs написа:
Не знам ама по-бай тощово време нямаше хора затънали от заеми към банките и съдии изпълнители да ги изхвърлят , нямаше такива които не могат да си платят тока , нямаше и такива да ровят в кофите с боклук, Работа имаше за всички....
Пари имаше стока нямаше
Сега магазините са претъпкани от втоки пари няма половината ми познати че и повече са затънали до шия в заеми...
Ами като правихте капитализъм да бяхте го направили с човешко лице както в скандинавските страни например ....... а демокрацията е само ФАСАДНА



Всичко, изброено от теб, ни най-малко не доказва, че преди 1989-та е било хубаво.

На кой му пука за храната, след като без да правиш нищо, може да почука на вратата ДС и да те прибере? Какво като други ще ядат, щом ти ще си в Белене без причина? Пардон, забравих, че Белене е петзвезден хотел, където целодневно се играят карти и нищо друго - това съвсем сериозно са опитвали да ми го пробутват.

Хиляди, хиляди, хиляди съсипани човешки животи. Съвсем отделно са хиляди, хиляди, хиляди убити на място. Нищо, ама абсолютно нищо не може да компенсира това!

цитирай
58. tutankhamon661 - 58. анонимен
15.07.2012 23:19
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
[quote=zarenkow]Не се впрягай , анонимната девойка е кака Кушка от село. Малко е чалната , но и такива ги има , прилича на Милко К. с тая разлика , че чалгата и е интелектуална. Иначе става , а и е дашна. :-)))

[/q
Като си залепил ника на някаква мумия се правиш на не анонимен, а Бойко?
Тазаи омраза дето сипеш по форумите те яде от вътре.Говора на омразата не е демократична платфотма тои е партизански речитатив.Точно такъв речитатив който използваш на "онези" дето громиш от одеве. Карате,шамари - а паржоли няма ли да подхвърлиш?



Отново сбърканите размисли на един изтрещялник.

Аз пуснах коментар, защото уважавам и ценя домакинята, а ти дойде да злобееш. Cега сам си отговори кой сипе омраза.

Баси сбърканият тип! Едно говори, друго вижда, трето мисли. Сам не разбираш собствените си думи и реакции, а се изказваш. Много неща ти куцат на теб.

Колкото и да се маскираш и извърташ, вече разбрахме, че си убеден партиец. Друг не може да защитава Партията-Убийца. Много ми е кеф, когато някой започне да възхвалява БКП/БСП и в същото време твърди, че никога не е бил партиен член. Hамери ли поне един, при който да минава тази очевидна лъжа?

За Родину, за Сталину .... Даже да не кажем за Живкому. О, Живков, да пребъде името ти небесно! Tака пееше край пионерския огън, нали? Ха-ха!

Пържоли ще получиш, когато свършиш работа поне колкото едно полицейско куче. Не вярвам да стане, защото комунист и работа са несъвместими компоненти.

цитирай
59. golden - Историята на комунизма
16.07.2012 00:08
За малко да отцъствам и тук настана спор голям

Не се обиждайте,моля.Не е джентълменско.
Комунизмът направи от българите послушни и зависими хора;научи ги на мързел и неспособни да мислят трезво,за да направят живота си спокоен и доволен.Веднага след промяната някои се втурнаха в посока - чужбина,а другите сякаш изпаднаха в паника. Нямаха идея как да живеят по нататък,затова все още се надяват на щатна заплата и реват,че заплатата им не стига. Други пък предприеха частната инициатива и си оправиха живота доста бързо. Под небето има място за всички;нека не се вбесяваме заради тоз или оня режим. Нека живеем в малка България и се уважаваме,поне привидно,защото скандалите са само за маскировка, а истинското лице на човека е неговата работа и неговите приятели. Затова има и приказка: "покажи ми приятелите си, за да ти кажа,какъв си всъщност!" Обидите и скандалите са лош съветник,не се поддавайте на тях.
Постинга го написах защото това е историята на комунизма. А,купуването на избори не е от вчера. Правят го по целия свят, а там където не могат, се намесват чуждите сили.
цитирай
60. golden - Все пак благодаря на всички които,
16.07.2012 00:15
взеха дейно участие и коментираха темата. Болезнена е,знам,но това е нашата история и няма начин да я скрием от себе си и от другите. Архивите говорят и всеки път когато се опитваме да си заровим главата в пясъка и се правим на ни чул - ни видял,тя - историята ни го напомня. Колкото и да не ни се иска, това е част от нашия живот. Новото поколение не знае как е било и ние трябва да им го кажем,за да не се чудят защо днес управляващите не се справят с проблемите на българите,проблемите които всички наследихме от времето на комунизма.
цитирай
61. анонимен - Златна куха лейко, не си напъвай ...
16.07.2012 06:49
Златна куха лейко, не си напъвай мизерния мозък да разсъждаваш за неща, които са ти толкова мъгляви! Занимавай се с по-достъпни за теб неща, като например да вариш боб чорба. В това ще си далеч по-полезна, отколкото да смърдиш със седесарски клишета. Ти на бай Тошо само задника можеш да ближеш, тъпа седерунгелска патко.
цитирай
62. анонимен - Смърт на всички седерунгели!
16.07.2012 06:50
Смърт на всички седерунгели!
цитирай
63. анонимен - Не знам какви са били дълговете на България преди и сега
16.07.2012 07:25
Но знам едно - животът беше много по-спокоен от сега. Не ме интересува горе какви далавери са правили, при условие че живеехме по-спокойно, да не кажа по-добре.

Нямаше кой-знае какво изобилие, но пък всичко си беше готино и безгрижно. Бсички бяхме средна класа - с изключение на малкия елит.

Благодаря на Бай Тошо за това.
цитирай
64. анонимен - Тъз пък, к'во се обажда? Откъде го ...
16.07.2012 07:35
Тъз пък, к'во се обажда?
Откъде го копна това, ма лелче?
цитирай
65. анонимен - На колко години си, ма овцо, та се ...
16.07.2012 08:20
На колко години си, ма овцо, та се изказваш като паднала от Марс. Хиляда пъти по-добре беше преди и това е абсолютно неоспоримо. Занапред си затваряй чоФката, да не видиш дявол по пладне!
цитирай
66. zarenkow - Кака Кушка пак плаши с клитор
16.07.2012 08:25
много е сладка , все на него разчита милата. Да де на какво друго той и се е превърнал на червена петолъчка вече.
цитирай
67. анонимен - ...."При Живков беше добре.."
16.07.2012 08:36
А при Рейгън още по - добре!
цитирай
68. анонимен - Поздрави
16.07.2012 08:41
за чудесния материал!
цитирай
69. анонимен - Заренков, само две думи за теб. Да ти ...
16.07.2012 08:45
Заренков, само две думи за теб. Да ти сера в свинската зурла. Ти си най- гнусния путешник в сайта.
цитирай
70. tutankhamon661 - 69. kushel
16.07.2012 09:06
kushel написа:
На колко години си, ма овцо, та се изказваш като паднала от Марс. Хиляда пъти по-добре беше преди и това е абсолютно неоспоримо. Занапред си затваряй чоФката, да не видиш дявол по пладне!



Опааа, тук сгреши фатално!

Много внимавай кого и в кои блогове заплашваш, да не видиш ти дявол по пладне! Ясно ли е? Предупреждавам само веднъж.

Пробутвай си комунистическите лъжи, но без да заплашваш. А още по-малко Golden.

цитирай
71. golden - На колко.....
16.07.2012 09:13
kushel написа:
На колко години си, ма овцо, та се изказваш като паднала от Марс. Хиляда пъти по-добре беше преди и това е абсолютно неоспоримо. Занапред си затваряй чоФката, да не видиш дявол по пладне!

------------------------------------------
Защо сте толкова раздразнителен?
Нима е било толкова добре тогава?
а защо се оставихте да ви прекарат сегашните в управлението на БГ,като сте толкова "страшни" - къде бяхте през 1989 г в началото на прехода?
цитирай
72. zarenkow - Како Кушке ,
16.07.2012 09:16
винаги , като имаш запек имаш желание да сереш , нормално е , ами намери някой да те поразхлаби де. Що си така запечена все не знам, откакто те посъветвах да слагаш памперс за да се не осираш , че вониш , ти пък се запече. Карай важното е желанието ти да сереш и осираш всичко около теб. Мечтиии. Супер си , безпогрешно реагираш на кака , много те обичам миличката ми и с тоя ален клитор си разкошна :))))
цитирай
73. golden - В поста няма нищо обидно нито заплашително към когото и да е!
16.07.2012 09:17
просто това е една много малка част от историята на българите. Приемете го такова,каквото е! А,колко още гадости има от онова време....всичко се пази в архивите. Ще го покажа малко по-малко,щом някои от вас са толкова зловещи - ще получат информацията на порции.
И да се горещите файда вече няма. Да се бяхте възпротивили още тогава - преди партийният дом в столицата да бъде подпален от....своите.
цитирай
74. djani - От историята на древен Египет...
16.07.2012 09:51
Знаем, че Тутанкамон се възкачва на престола на осемгодишна възраст и умира на 19 години. Според повечето изследователи, смъртта му е причинена от силен удар по тила. Подвизаващия се под този аватар, явно е ударен по-силно и от него. Като по чудо е жив, изпълнен с толкова злъч и нетърпимост. Достоен...за съжаление!
цитирай
75. d3bep - ТОчно това щях да напиша и аз, макар и ...
16.07.2012 09:56
ТОчно това щях да напиша и аз, макар и не толкова агресивно:

НА КОЛКО СИ ГОДИНИ?

При всички положения очаквам 1989 да си била под 4. Или да си изоставала в развитието си - не знам.
Постингът е бъкан с евтина вестничкарска информацийка, издърпана оттук оттам ,може би чудесна за някой журналя, взел 5 лв без ддс за нея, но нищо общо с икономиката и обективната действителност. Наскоро се наложи да показвам на "обективният Гербер Алекс на трета" обективн истатистики, потърси... Даже днес, коригирани с курса и инфлацията не можем да стигнем БВП на 80-те.

Това, че онова време няма да се върне само, е вече ясно. Ама това не значи че пълните глупости и промивки на мозъци сме длъжни и през селдващите 25 години да ги слушаме.
Чухме вече, видяхме и резултата от демокрацията ,разбрахме че комунизма е виновен за всичко, ние пък скоро ще търсим виновни за бесене и те така.. Пейте си вий за комунизма..
цитирай
76. zarenkow - djani от династията ,
16.07.2012 10:03
" Червеното цървулче ли е " , те от тая династия си имаха фараон в центъра на София , запозната е с фараоните , е няма да се изкачите на трон , ще си останете в миналото и със съкровените си желания да серете някъде опа още едно цървулче.
цитирай
77. d3bep - Екзекуции. Малоумна история. И...
16.07.2012 10:11
Екзекуции. Малоумна история.
Имаше смъртно наказание , и сега трябва да има, но няма да има поради една проста причина:
В криминалното право то се среща, но не е задължително.
За национално предателство обаче е единственото наказание, а 9/10 от сегашните директно попадат под ударите. Без да говорим че сред тях почти сигурно има и агенти на чужди разузнавания.
Те заради туй махнаха смъртното наказание, защо иначе мислиш. Дано не си толкоз глупава да мислиш, че от хуманитарна гледна точка. Всичките ти ДЕМОКРАЦИИ ЗА ПРИМЕР имат смъртно наказание. Себе си предпазиха преди всичко, сега делата срещу предатели са сравнително дълги, скъпи и безмислени. И няма такива. Не щото няма предатели.. А щото Митьо Очите докато е в затвора го снимат на плажа. Ако ми разбираш демократичния подтекст.


Дядо ми, лека му пръст, е от село. На младини имал вземане даване с царистите. Беше в лагер. В прословутото Белене. Копал там.
Излезе оттам, изучи се, стана лекар и го погребаха пак през комунизма, с държавни почести.
Така че не знам какви фантастик ими разправяте, какви екзекуции ,аккви списъци.
Тея, дето лаят срещу комунизма от тогава, реалн оса два типа:
- тогавашни разбойници, писали се репресирани. Днес разбойниците са на безспорна почит.
- вечни дисиденти, такива дето са все опозиция.

Това е положението. Фантастиките иначе са хубава работа.
цитирай
78. zarenkow - Че кой направи капитализъм в Бг
16.07.2012 10:17
след 11 млрд дълг , след разпад в Големия брат другарите решиха да си спретнат капитализъм за дечицата си. Е успяха , и децата им са капиталисти , и капитализма е по тяхното разбиране. С извратеното лице на техните внуци и деца , и с извратените им манталитет , етика и морал.
цитирай
79. tutankhamon661 - d3bep
16.07.2012 11:03
За Golden не знам, но аз съм 1976-ти набор и видях достатъчно, за да не искам отново комунизъм. Преди да опиташ с пропагандата, ще ти обясня, че този филм вече съм го гледал - от години не говоря с дядо ми по бащина линия, защото разчитайки, че съм бил само на 13 години през 1989-та, опита да ми излиза с номера "Това, което си видял, всъщност не си го видял". Та, няма смисъл.

Какво имало или нямало е изтъркан спор - ще го водиш с друг. Някои хора се задоволяват с филия лютеница, но аз не съм от тях. Няма смисъл да питаш "Това за какво ти е", защото и с този номер дядо ми вече опита да ме излъже. Пък аз, видиш ли, съвсем случайно го попитах, след като е такъв фен на Матушка Рус и "качествените й" стоки, защо още преди 1989-та всичко у тях беше обзаведено със западни стоки. Оттогава и той не ми говори - може да му е станало неудобно, да не повярва човек.

А и не обичам да ми излизат с въпроса "Защо ти е". Ами ей така, трябва ми. За кеф, за купон, а може и за фукня - достатъчно сериозни причини. Hе е нужно да го разбираш. Освен това аз еднолично решавам какво ми трябва. Hикой не може да ми го налага - не по партийна, а и по Божия линия.

Нямаше да напиша всичко нагоре, ако не беше отрекъл репресиите. В кой свят живееш, та отричаш всеизвестни неща? Ставаш смешен като го правиш. Освен това се гавриш с хилядите пострадали. Не забравяй: повечето хора са очевидци. Tова не ти е учебник по история. Хората помнят.

Внимавай да не паднеш: от преки участници знам, че политически затворници са застрелвани в гръб, като ги пускат да тичат в голо поле - уж да избягат. Единственото им прегрешение: не са били съгласни със системата - нещо, което е право на всеки гражданин, ама в нормалните държави. В Белене са отивали хора заради един политически виц - не вярвай, ако щеш, а и не съм сигурен, че искаш да повярваш.

Дядо ми развиваше бизнес преди 1989-та. Не наркотици, не убийства, а ....... гобленарство. Купуваше конци, модели и панама и ги даваше на група жени, които го боготворяха, защото благодарение на него изкарваха повече пари от заплатите им. Всичко беше легално, отчиташе се до стотинка по закон. И знаеш ли кое му беше прегрешението? Това, че работата потръгна. А за червените крадци най-лошото е да имаш пари, защото по-трудно ще те манипулират и контролират.

Това престъпление ли е?

Баща ми беше най-убеденият комунист, когото познавам - искрено вярваше в онова, което другарите до днес пробутват в речите си. Проблемът е, че е само на думи. В действителност системата беше прогнила. Баща ми искаше всеки да върши работата си и отказа да се примири, че в службата му /милицията/ никой не прави онова, за което получава заплата. Напротив, само за пиянство и разврат са мислели. Надигнал е глас и му съсипаха живота. Отказаха да признаят лицемерието си и се лишиха от кадър, за какъвто могат само да мечтаят - до болка убеден комунист. Cега схващаш ли колко прогнила беше системата?

Баща ми имаше две големи страсти - Русия и шахмата. Аха, шашнах ли те? Tолкова големи страсти, че по време на един от многото шахматни турнири се запознал със седем руснаци, които нямали къде да отседнат. И знаеш ли какво? Домъкна ги вкъщи - цял месец ми висяха на главата, а майка ми изучи всички руски рецепти от жената, която беше с руснаците за да им готви.

Ето от такъв русофил, убеден комунист, се лишиха другарите, за да не признаят гадната прогнилост на скапаната си система. А ти ако щеш вярвай!

цитирай
80. djani - Към детето-Фараон...
16.07.2012 12:05
Закон за единство и борба на противоположностите...Маркс го е заимствал от Хегел. От него следва закона за прехода на количествените натрупвания, в качествени изменения. Има да натрупваш още много количество, за да мислиш качествено. Мога да ти цитирам и Библията, Корана,Талмуда и източните мъдреци, за да те провокирам, но има ли смисъл?
цитирай
81. d3bep - Тутанкамонски Нещо си се объркал ...
16.07.2012 13:03
Тутанкамонски
Нещо си се объркал бате.
В смисъл ти ми излизаш с евтини пропагандаторски номера, а мене обвиняваш в тех...
Знам че бойко борисов каза преди 3 дена на едно заседание, че Герберушката младеж не била достатъчно активна в Интернет и това требвало да се поправи, ама чак пък толкоз :)
Ся и математиката ли да политизираме, м :)

КАЗВАМ ЧЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА БЕШЕ МНОГО ПО ДОБРЕ: ЧОВЕКЪТ, ИКОНОМИКАТА ДЪРЖАВАТА В БЪЛГАРИЯ.
И така си е, беше.

Изобщо не съм говорил, че да си сателит на Русия е златна възможност.
Това са си някакви твои инсинуации,ти разправяш че аз съм ги казал.
макар че днес сме много по - кофти сателит и сме завоювани при това, ама си мълчите и само за Русия тапиризми ми говорите.

Та в тази насока: бяхме по - оправомощен РУСКИ сателит, отколкото имаме думата днес като АМЕРИКАНСКИ САТЕЛИТ. А днес сме повече сателит от всякога.

Русия все пак ни въоръжаваше. Русия ни строеше заводи, вдигна ни почти без пари Козлудуй и за смешна сума Нефтохима... Кой друг ще ти го направи?
Пробута н иов СИВ, вярно, имаше казване кой какво ще строи, ама пък имахме пазар за всичко, сега всички пазари за анс са затворени ,а ние сме пазар на всичкия, особено американският отпадък.

Братушките ти от америка ни накараха да :
- си нарежем ракетите;
- си зиоставим подводниците и самолетите;
- принудиха ни да си купим от тяхни агенти стока за "модернизиране", която е второкачествена и неконкурентна;
- вдигнаха на наша територия военни бази;
- направиха противоракетен щит;
- взеха ни летищата, на как беше.. "консигнация". Ама не плащали щото не било културно между приятели.
- меси ни се във вътрешните работи, директно е скастряла наши политици.

При това положение за мен по скоро ти се падаш предател, щом ми говориш за Русия и че преди е било много зле. За какво ми говориш за руския модел преди 30 години? За да не гледам тоз ли? Това л ие целта?

СССР никога не стигнаха толквоа далеч в колонизацията на България, колкото САЩ ,и сега ше ми ги даваш за пример и ше плуя умрялот
цитирай
82. vmir - При Живков беше добре за някои, за други беше ад, единственото облекчение от който
16.07.2012 13:03
беше да приемат идиотизма за норма и да са благодарни, че са им оставили поне тази възможност.

Не съм от преследваните и от тормозените, но за нищо на света не бих предпочел безличния идиотизъм на соца пред възможностите на демокрацията, дори в уродливия й настоящ вид, за който доста се постараха и продължават да се стараят онези, за които при Живков беше добре. Същите ръкопляскаха като изоглавени, когато Живков наричаше социализЪма "недоносче", а сега се скъсват да лъжат като дърти цигани колко хубав бил социализЪма. Че как да не е бил хубав, като се препитаваха богато от едното ръкопляскане, а днес трябва да се бачка.
цитирай
83. d3bep - Кат си такъв патриотин, хай бори се ...
16.07.2012 13:06
Кат си такъв патриотин, хай бори се да те видя... Ей го на. Кво ше говорим за СССР сателит ли сме били, турско робство л ие било, византийско ли или римска робовладелска експанзия, като ей тука пред нас ние си унищожихме армията и определено храним чужда и ходим на нейните военни походи и загиваме вместо нея.

Де ти е патриотизма?
Кво ме занимаваш със СССР-ски скудоумици, гледал съм го тоя филм, писна ми вече 30 години все повече някой да ни насира и все СССР ,БКП или нещо подобн ода му е виновно, пък аз съм тъп и не виждам какво се прави.

Че плащаме и данък на две колонии :На САЩ през НАТО и на една друга финансова ламя през т.нар. Европейски съюз...
Двай сега, искам независимост и разчитам че ти си борец на нея. Да те чуя.
цитирай
84. анонимен - За тошовото време тъгуват само м...
16.07.2012 13:22
За тошовото време тъгуват само мързеливите говедата, които като им дадат да рупат тревица и да се разходят из къра са доволни и щастливи. Беее, меее...
цитирай
85. linkuln - хората днес са гладни....
16.07.2012 14:02
alexs написа:
Не знам ама по-бай тощово време нямаше хора затънали от заеми към банките и съдии изпълнители да ги изхвърлят , нямаше такива които не могат да си платят тока , нямаше и такива да ровят в кофите с боклук, Работа имаше за всички....
Пари имаше стока нямаше
Сега магазините са претъпкани от втоки пари няма половината ми познати че и повече са затънали до шия в заеми...
Ами като правихте капитализъм да бяхте го направили с човешко лице както в скандинавските страни например ....... а демокрацията е само ФАСАДНА

Ами не знам днес да има домакинство без кабелна телевизия, интернет, автомобил, скъпи или евтини дрешки в гардероба, климатик... Я пробвай да живееш като по Тодор Живково време един месец и виж колко парички ще спестиш
цитирай
86. linkuln - golden, хубав пост, поздравявам те, но...
16.07.2012 14:26
за съжаление блогърите които го четат са с интелекта на маймуни, без да искам да обидя никого, обаче когато нещо не ми допада просто го отхвърлям, не започвам да обиждам и прочие. И вместо да се употребяват обидни епитети спорът може да приключи с думите "твоите очила не са за моите очи". ТОЧКА.
цитирай
87. анонимен - Анализ за и против Тодор Живков
16.07.2012 15:09
Истината е, че комунистите по върха направиха " промяната" , за да приватизират общонародната собственост и да станат капиталисти. Социаалистическият модел а ла Тодор Живков ги задушаваше, пречеше им да се "развихрят" В коя партийна школа са учили този дивашки капитализъм?
цитирай
88. tutankhamon661 - 84. djani - Към детето-Фараон...
16.07.2012 15:54
djani написа:
Закон за единство и борба на противоположностите...Маркс го е заимствал от Хегел. От него следва закона за прехода на количествените натрупвания, в качествени изменения. Има да натрупваш още много количество, за да мислиш качествено. Мога да ти цитирам и Библията, Корана,Талмуда и източните мъдреци, за да те провокирам, но има ли смисъл?



Благодаря за урока по празнословие!

цитирай
89. tutankhamon661 - d3bep
16.07.2012 15:55
Твоето и жива пропаганда, комбинирана с празнословие. Едно захванеш, друго кажеш, трето развиеш. Дано поне сам се разбираш.

Нещо против Интернет ли имаш? Значи явно не проумяваш защо измислиха АСТА.

При комунизма беше много добре?! Абсолютна лъжа! Точно това означава да обръщаш математиката. И понеже нямам намерение да си подхвърляме разни статистики - твоите са пълна измишльотина и стъкмистика - ще ти го кажа по друг начин. Хората от твоето поколение намаляват, т.е. избирателите на БСП се топят като сняг. Едва ли имаш толкова контакти с млади хора както аз. Обещавам ти да им обясня /вече съм започнал/ в подробности какво зло е комунизмът, какви гадории са се случвали и да не вярват на нито един, който им говори, че едно време било по-хубаво!

На нормалните хора им писна от комунистически лъжи. Както казах, 45 години стигат! Никога вече!

О, инсинуации! Значи не си разбрал какъв е смисълът на подробния коментар. Много лошо, тц, тц. Явно съм те надценявал.

По-оправомощен руски сателит? Ха-ха, тук ме закла! Ама ти сериозно ли си вярваш? Не е имало по-раболепна подлога от България спрямо СССР. Точно това ще обясня на днешните деца. Tе и бездруго в по-голямата си част клонят към Америка.

За кои самолети говориш? Онези, които вървят по шосетата ли ..... Орли в небосклона, ха-ха! Те стряскат ..... мммдаа. Страшна армия! А като знам колко струват българските военни, отхранени на партийна ясла - в гръб ще те застрелят, но иначе са страхливи мижитурки. Абе, щом ми говорят за мир в държава, която има задължителна военна служба ..... Добре, че поне този проблем отпадна. Същото като при партийните дейци - миp, мир, ама все революция им се привижда. Баааси, мир ли бе, да го опишеш!

СССР никога не стигнаха толкова далеч в колонизацията на България?!!!? Ай стига, бе! Къде си живял толкова време? Че ние им бяхме република. Накъде повече? О, няма да се разберем с теб. Tези дивотии до 20 години ще бъдат само под формата на вицове. Обещавам!

Бойко това, Бойко онова. Мда, явно откриваш връзка ....... несъществуваща. Напоследък с доста постъпки на ГЕРБ не съм съгласен, но като гледам как извърташ нещата, нагаждаш, а други споменаваш без причина, май по-добре е с ГЕРБ. Нямат алтернатива.

Ако това ще те успокои, ти си от по-умерените и не си лумпен като редица антибойковисти, дрънкащи за политика, наука и изкуство на селяшко-кръчмарски език. Затова си направих труда да ти отговоря. Но си доста далече от истината. Знам, не приемаш. Аз също. Остана да видим чия аудитория ще е по-многобройна след 20 години.

цитирай
90. анонимен - Сигурен ли сте в това,което написахте?
16.07.2012 21:19
КАЗВАМ ЧЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА БЕШЕ МНОГО ПО ДОБРЕ: ЧОВЕКЪТ, ИКОНОМИКАТА ДЪРЖАВАТА В БЪЛГАРИЯ.
И така си е, беше.
-----------------------------------------------------
Защото по документи в архива на ДС, пише съвсем друго.

И защото някои други хора са на мнение,че онова време е било "златното време" на
.....Начело на държавата застава през 1954, когато става първи секретар на ЦК на БКП. Следват близо 33 години начело на държавата. Женен за Мара Малеева, от брака им, му се раждат две деца Людмила и Владимир Живкови. По думите на ревизорите, Живков става милионер чрез килограмите тонове идеологически книги, които всеки месец се издават в България от негово име. За по-малко от 4 години в края на 80-те, когато средната заплата в България е била 200 лв., генералният секретар на ЦК на Българската комунистическа партия и председател на Държавния съвет Тодор Живков е получил извън трудовото си възнаграждение, като хонорари 1 230 781 лв. и е раздал подаръци над определения му лимит 434 279 лв.

За справка в онези години, за целия си 35-годишен трудов стаж един лекар или учител получава общо 60 000 лв / за 35 години работа/. По подобен начин през 30-те години Хитлер е станал милионер от своите близо 30 издания на “Майн кампф”. Живков е получил общо 1,23 млн. лв. само през 80-те години.
Осиновената внучка на Живков – Жени, сега депутат от квотата на БСП, тогава непълнолетна, и синът му Владимир, наричан по времето на комунизма “Владко на татко”, са стрували на бюджета съответно по 467 900 лв. и 356 800 лв. само за периода 1985-1989 г. – за валута при пътувания в чужбина, за строителство на вили, за подаръци, автомобили и др.
Според ревизорите на Тато тогавашното Управление “Безопасност и охрана” -УБО е доставило на фамилията Живкови 6 /шест/ автомобила и 2 /два/ мотоциклета западни марки на занижени цени и без мито.
По онова време вносът на западни коли в България се облага с 200 процента мито, с което на практика е забранен. А за коли руско производство, като Лада се чака ред за закупуване между 12 и 15 години / питайте когото искате дали тогава е било така,всеки ще ви каже истината - да,така беше/.
УБО снабдява с автомобили и др. техника семействата на така наречените- правоимащи – членове на политбюро, секретари на поделенията на ЦК на БКП и др. висша номенклатура - елитът на България.
цитирай
91. golden - При Живков беше добре за някои, за други беше ад, единственото облекчение
16.07.2012 21:33
vmir написа:
беше да приемат идиотизма за норма и да са благодарни, че са им оставили поне тази възможност.

Не съм от преследваните и от тормозените, но за нищо на света не бих предпочел безличния идиотизъм на соца пред възможностите на демокрацията, дори в уродливия й настоящ вид, за който доста се постараха и продължават да се стараят онези, за които при Живков беше добре. Същите ръкопляскаха като изоглавени, когато Живков наричаше социализЪма "недоносче", а сега се скъсват да лъжат като дърти цигани колко хубав бил социализЪма. Че как да не е бил хубав, като се препитаваха богато от едното ръкопляскане, а днес трябва да се бачка.

--------------------------------------------
Вярно е! Само за някои приближени на семейство Живкови,приятели и роднини.Те бяха елита и каймака на обществото;за тях имаше всичко, от пиле мляко;а народа? той стоеше на опашки с предварително записване си купуваше телевизор и то какъв - казваше се "Опера", черно-бяла картина и предаваха само две програми като в полунощ тивито спираше. Тогава бананите се продаваха с купони.
цитирай
92. golden - Хубаво...
16.07.2012 21:41
linkuln написа:
за съжаление блогърите които го четат са с интелекта на маймуни, без да искам да обидя никого, обаче когато нещо не ми допада просто го отхвърлям, не започвам да обиждам и прочие. И вместо да се употребяват обидни епитети спорът може да приключи с думите "твоите очила не са за моите очи". ТОЧКА.

----------------------------
Разбирам. Но тук е така;злобата човешка граници няма; казват че при животните такава злоба няма,макар да го обиждаш,животното пак те гледа в очите и чака командите ти; сега с този пост разбудих съвестта народна, а си представям след другите, които ще поместя, какви обиди ще получа.
цитирай
93. анонимен - Демократите преди и сега
16.07.2012 21:45
Да, но тези с " Операта" бананите и купоните, които даваха тона тогава, сега пак са начело, обрали всичко, но като демократи
цитирай
94. tutankhamon661 - 97. golden - При Живков беше добре за някои, за други беше ад, единственото облекчение
16.07.2012 22:42
golden написа:

--------------------------------------------
Вярно е! Само за някои приближени на семейство Живкови,приятели и роднини.Те бяха елита и каймака на обществото;за тях имаше всичко, от пиле мляко;а народа? той стоеше на опашки с предварително записване си купуваше телевизор и то какъв - казваше се "Опера", черно-бяла картина и предаваха само две програми като в полунощ тивито спираше. Тогава бананите се продаваха с купони.




Една от любимите лъжи на комунягите е, че едно време всички ходели всяка година на море. Аз да, по два пъти на лято, а през зимата на Стрелча - сега не знам, но тогава имаше почивна станция с басейн. Mожехме да си го позволим, защото майка ми и баща ми получаваха големи заплати - просто са имали късмет.

Дълго време вярвах, че с всички е така, но се оказа друго. Повечето хора отиваха на море веднъж на няколко години, но го разбрах едва когато разширих кръга си от приятели. Преди това бях като заблудените, викащи "Тогава беше по-добре". Отделно са онези, които умишлено лъжат.

Както е тръгнало, май пак ще гласувам за ГЕРБ. Като гледам каква помия от лъжи се изсипва върху Борисов, направо като Супермен започва да изглежда. А кои го плюят? Колко са свестните сред тях? Има и такива, но са малко. Повечето просто се комплексират от него, а това води само до едно - злоба и завист. Те нека си въобразяват, че са велиииикото голеееемо добрууууутро. Ама са такива само в сънищата си.

цитирай
95. tutankhamon661 - 96. анонимен - Сигурен ли сте в това,което написахте?
16.07.2012 22:46
анонимен написа:
КАЗВАМ ЧЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА БЕШЕ МНОГО ПО ДОБРЕ: ЧОВЕКЪТ, ИКОНОМИКАТА ДЪРЖАВАТА В БЪЛГАРИЯ.
И така си е, беше.
-----------------------------------------------------
Защото по документи в архива на ДС, пише съвсем друго.

И защото някои други хора са на мнение,че онова време е било "златното време" на
.....Начело на държавата застава през 1954, когато става първи секретар на ЦК на БКП. Следват близо 33 години начело на държавата. Женен за Мара Малеева, от брака им, му се раждат две деца Людмила и Владимир Живкови. По думите на ревизорите, Живков става милионер чрез килограмите тонове идеологически книги, които всеки месец се издават в България от негово име. За по-малко от 4 години в края на 80-те, когато средната заплата в България е била 200 лв., генералният секретар на ЦК на Българската комунистическа партия и председател на Държавния съвет Тодор Живков е получил извън трудовото си възнаграждение, като хонорари 1 230 781 лв. и е раздал подаръци над определения му лимит 434 279 лв.

За справка в онези години, за целия си 35-годишен трудов стаж един лекар или учител получава общо 60 000 лв / за 35 години работа/. По подобен начин през 30-те години Хитлер е станал милионер от своите близо 30 издания на “Майн кампф”. Живков е получил общо 1,23 млн. лв. само през 80-те години.
Осиновената внучка на Живков – Жени, сега депутат от квотата на БСП, тогава непълнолетна, и синът му Владимир, наричан по времето на комунизма “Владко на татко”, са стрували на бюджета съответно по 467 900 лв. и 356 800 лв. само за периода 1985-1989 г. – за валута при пътувания в чужбина, за строителство на вили, за подаръци, автомобили и др.
Според ревизорите на Тато тогавашното Управление “Безопасност и охрана” -УБО е доставило на фамилията Живкови 6 /шест/ автомобила и 2 /два/ мотоциклета западни марки на занижени цени и без мито.
По онова време вносът на западни коли в България се облага с 200 процента мито, с което на практика е забранен. А за коли руско производство, като Лада се чака ред за закупуване между 12 и 15 години / питайте когото искате дали тогава е било така,всеки ще ви каже истината - да,така беше/.
УБО снабдява с автомобили и др. техника семействата на така наречените- правоимащи – членове на политбюро, секретари на поделенията на ЦК на БКП и др. висша номенклатура - елитът на България.



Да копирам коментара, че много ми хареса. Ама много!
цитирай
96. tutankhamon661 - 88. d3bep
16.07.2012 23:03
d3bep написа:
vmir написа:
беше да приемат идиотизма за норма и да са благодарни, че са им оставили поне тази възможност.

Не съм от преследваните и от тормозените, но за нищо на света не бих предпочел безличния идиотизъм на соца пред възможностите на демокрацията, дори в уродливия й настоящ вид, за който доста се постараха и продължават да се стараят онези, за които при Живков беше добре. Същите ръкопляскаха като изоглавени, когато Живков наричаше социализЪма "недоносче", а сега се скъсват да повтарят колко хубав бил социализЪма. Че как да не е бил хубав, като се препитаваха богато от едното ръкопляскане, а днес трябва да се бачка.


Мда.
Независимата бойкова младеж - щото Вмира бил НЕЗАВИСИМ, ама независим бокотиквовист , се активизира по напора на вожда и сега ще зарине интернет с независими мнения.

Независимостта на меннията при Вмира е гарантирана ссъ спиране на коментарите.

А ето я и заръката на вожда и другаря Борисов към младите хора ,които сега ше сборят комунизЪма, който е естествен враг на 30 километровата магистрала:


http://dartsnews.bg/News/25943

Пиши повече, Вмире, пиши повече, шефа ти каза.
Комунизма е естествен враг на ГЕРБ, както едн овреме Роналд Рейгън беше естествен враг на тутраканската селищна система....
Същата песен с подменен текст. Музика: химна на идиотите.



Трудно ми е да си представя по-независим и безпристрастен човек от Vmir. Hе е нужно да го признаваш - то е ясно, че ще обвиниш всеки, който не е на твоето мнение.

Друго ме провокира да напиша настоящия коментар.

Та ти защитаваш комунизма! Какво разбираш от независимост?!!? Cамата идея на червените убийци е да няма независими хора. Ако се появеше някой такъв, праааас, в Белене. Ако хората имаха право на глас, Партията нямаше да издържи половин век на власт.

Абе хора, мислете повече! Hе можете да говорите за неща, които бяха представяни за "мръсни и упадъчни" от другарите. И сега се вижда опит за цензура на антокомунистическите мнения. Значи точно червените не могат да бистрят за независимост - не знаят какво е това. Все едно серГЕЙ Станишев да се бара за фен на Бийтълс. Егати! Минал е покрай Бийтълс.

цитирай
97. golden - Демокрацията...
16.07.2012 23:25
анонимен написа:
Да, но тези с " Операта" бананите и купоните, които даваха тона тогава, сега пак са начело, обрали всичко, но като демократи

-------------------------------
Извинявай,но нито преди нито сега има истинска демокрация. 22 години имаме свобода на словото, право да стачкуваме и право на глас. Преди нищо от това,което имаме сега,нямаше, но имаше жестока цензура и ако човек не си държеше езика зад зъбите, рискуваше живота си и този на семейството, а и на приятелите си. Гониха и преследваха всеки,който имаше инакво мнение и говореше срещу социализма.
цитирай
98. alexs - Не знам ама по-бай тощово време н...
16.07.2012 23:25
tutankhamon661 написа:
alexs написа:
Не знам ама по-бай тощово време нямаше хора затънали от заеми към банките и съдии изпълнители да ги изхвърлят , нямаше такива които не могат да си платят тока , нямаше и такива да ровят в кофите с боклук, Работа имаше за всички....
Пари имаше стока нямаше
Сега магазините са претъпкани от втоки пари няма половината ми познати че и повече са затънали до шия в заеми...
Ами като правихте капитализъм да бяхте го направили с човешко лице както в скандинавските страни например ....... а демокрацията е само ФАСАДНА



Всичко, изброено от теб, ни най-малко не доказва, че преди 1989-та е било хубаво.

На кой му пука за храната, след като без да правиш нищо, може да почука на вратата ДС и да те прибере? Какво като други ще ядат, щом ти ще си в Белене без причина? Пардон, забравих, че Белене е петзвезден хотел, където целодневно се играят карти и нищо друго - това съвсем сериозно са опитвали да ми го пробутват.

Хиляди, хиляди, хиляди съсипани човешки животи. Съвсем отделно са хиляди, хиляди, хиляди убити на място. Нищо, ама абсолютно нищо не може да компенсира това!


Абе фароне който си е стоял мирно / бил е аполитичен/... никoй не го е закачал .... и под турско и фашистко е било
така е и днес. Казано е "покорна глава сабя не я сече" ...
Големия терор е бил някъде докъм 1960 г.
А след това се поразхлабиха нещата След 1960г обикновено интернирваха неудобните не им даваха престижни работи Децата им не можеха да кандидатстват за више Рядко се стигаше до затвор...
И тогавашните финансови злоупотреби са нищожно малки спрямо днешния грабеж за милиарди
цитирай
99. tutankhamon661 - 104. alexs
16.07.2012 23:43
Сериозно, това ли е твоят съвет - покорна глава?!

Какво означава "аполитичен"? Тогава да забранят гласуването. За другарите да гласуваш за друго, освен за Партията, си беше живо престъпление. Не че имаше възможност да гласуваш за друг.

Нали помниш какъв вой настана заради объркани бюлетини? А представяш ли си, ако официално бъде забранено да отиваш до урната? Малеее ...сещаш се!

цитирай
100. анонимен - И преди и сега....
16.07.2012 23:46
Общо взето сме на едно мнение, само дето смятаме ,че героите са различни, имам предвид управляващите. Преди нямаше стачки, но нямаше и безработни. Нямаше банани, но нямаше и гладни и ровещи в кофите за боклук. Заплатите бяха малки, но редовни и не зависеха от забогатял за една нощ дали ще я плати сега или изобщо, при това безнаказано. Нямаше стачки, но сега ако стачкуваш недирижирано ,те чака уволнение. Ако критикуваш собственика, вратате те чакат Не, не казвам, че е било по-хубаво преди. Обаче имаше някаква сигурност, която сега я няма никаква. На какво можеш да разчиташ, ако си почтен, на съда ли , на медиината ли, на що ли?
цитирай
101. tutankhamon661 - 107. d3bep
17.07.2012 00:11
d3bep написа:
Недейте си губете времето с момчетата с партийната заръка...
Бойко им е казал, да пишат много в интернет, иначе догодина няма постове и държавни поръчки.
Ня тях ще им дойде акъла само като ги удавят в кръв.
Тяхната.

На приказки не моиш ги надвиеш в Интернет, но тероризмът на разбойничеството не се търпи. Да видим дали накрая ще застанат на пътя.

Тутанкамон, вмир, алекс и още двама трима тука дето пишат са - да ти извадят и очите - бокотиквенишки партийци.

Тоя смешник, Фараона, даже навремето писа пост, че Боко заслужено спечелил званието "футболист на годината" щото бил много голям футболист... Така че това не било поредната палячовщина на ВОЖДА, а било ТИТЛА. Представяш ли си и малоумна история, Алексс...
Ко да приказвам повече...
Не си хабете времето, тяхното време изтича, въпросът е само дали ГЪЗОЛИЗЦИТЕ имат и смелост.

Щото ще им трябва.
Според мен са само голи интернет маймуни и ближат боковото дупе за по някой лев, а после бъркат да си икзарат изпадналите ченета отвътре.
Тъпанари са, ама бойко е по - голям, мисли си че ще запушва с ръка гласа на хората, да видим дали накрая няма да му отхапят и ръката. И главата.



Такъв селски език не очаквах от теб. Ти си обикновен селяндур и лъжец с претенции за божественост. Точно с това съм запомнил най-изпадналите комуняги, колещи и бесещи неудобните. Край, свърши вече!

Постингът за Борисов беше майтап и го знаеш много добре. Но лъжеш умишлено - доказателство за твоята "честност'.

Баааси кръчмаря! А аз те мислех за образован човек.

цитирай
102. tutankhamon661 - 109. d3bep
17.07.2012 00:15
d3bep написа:
Свърши ли? Докладвал си ме на БОКО и сега ме чака пълно разселдване :) Ша ма уволнят.
Олеле!



И параноик-фантазьор.

Свърши комунизмът. /бел.ред/

цитирай
103. tutankhamon661 - 111. d3bep
17.07.2012 00:19
d3bep написа:
Да живей свободата на словото, поръчана и заръчана от ГЕРБ и гарантирана от бурния им партиен крясък



Цензура има само за антикомунистическите мнения.
Ако Борисов или Цветанов слухтяха, такива като теб нямаше да се обаждат, както сте мълчали преди 1989г.

цитирай
104. tutankhamon661 - 114. d3bep
17.07.2012 00:23
d3bep написа:
tutankhamon661 написа:
d3bep написа:
Да живей свободата на словото, поръчана и заръчана от ГЕРБ и гарантирана от бурния им партиен крясък

Цензура има само за антикомунистическите мнения.
Ако Борисов или Цветанов слухтяха, такива като теб нямаше да се обаждат, както сте мълчали преди 1989г.


Е не, то е очевидно. За "такива като мен" слухтите ти и вмира и глутница.
Цвъчко и Бъчко слухтят за големи далавери.



Точно така. Tакива като теб са от национално значение. Да не кажa и космическо.
Затова ви следим /признание, малко смутено/.

цитирай
105. tutankhamon661 - 116. d3bep
17.07.2012 00:36
d3bep написа:
Държавна сигурност виждате, драги зрители, в действие.
Гербероидна ДС.
Група маймуни, натоварени от лидера си да мачкат себеподобните си.
И да плюят държавна сигурност.
Вършейки точно същата свинщина.

Всъщност греша.
Държавна сигурност имаше и положителна черта, която те нямат:
Все пак гарантираше някаква сигурност. Например срещу престъпници.
Докато тея, престъпниците им разпореждат.

Поздрави на менталната полиция на ГЕРБ.
Ай, имаш последен думата да закриеш дискусията.



Лека нощ!
Да сънуваш грош!

цитирай
106. vmir - Червените изроди отново демонстрират, че стоят над закона, който приравни фашизма с комунизма
17.07.2012 05:04
и забрани пропагандирането на тоталитарните идеологии.
Отвратителни лъжливи наглеци, които имат за геройство погазването на законите и всичко свято и порядъчно за нормалните хора. Колко ли още десетилетия ще им трябват, за да се примирят с кончината на комунизма и да престанат да представят престъпленията за геройства?
цитирай
107. анонимен - До анонимен 104.
17.07.2012 07:23
104. анонимен - И преди и сега....
16.07 23:46
Общо взето сме на едно мнение, само дето смятаме ,че героите са различни, имам предвид управляващите. Преди нямаше стачки, но нямаше и безработни. Нямаше банани, но нямаше и гладни и ровещи в кофите за боклук. Заплатите бяха малки, но редовни и не зависеха от забогатял за една нощ дали ще я плати сега или изобщо, при това безнаказано. Нямаше стачки, но сега ако стачкуваш недирижирано ,те чака уволнение. Ако критикуваш собственика, вратате те чакат Не, не казвам, че е било по-хубаво преди. Обаче имаше някаква сигурност, която сега я няма никаква. На какво можеш да разчиташ, ако си почтен, на съда ли , на медиината ли, на що ли?
----------------------------
ПРЕДИ:
Нямаше бузработни,макар че МРЗ беше 60 лева месечно,преди нямаше стачки,но имаше манифистации под строй и ако не се явиш пред шефа,те очакваше уволнение; преди имаше жестока цензура на словото,не можеш да имаш собствено мнение за нещо или някого, сега имаш свобода,говориш,пишеш, одумваш и клеветиш свободно без да те наказват,преди нямаше лукс за обикновенния човек защото това беше обявено публично сато престъпление - щом имаш вносна кола, значи имаш роднини в чужбина и си враг на народа, преди децата на такива които имаха роднини в чужбина нямаха право - да излизат в чужбина,преследваха ги а досието им беше доста дебело.
Преди -с перченето,че икономиката ни била добре се постигна следното:
селяните избягаха от селата да работят в градовете по заводите за по 40 или 60 лева заплата,живееха по общежития,редяха се на огромни опашки от сутрин до вечер за да си купят телевизор, а колите бяха с лихво-число и чак след 10 години можеше да се радваш на нея за сумата от 6000 лв, спестени от честен труд и лишения, за апартамент - да не говорим, там работата беше друга, записваш се в списък и внасяш определена сума пари после чакаш 15 години докато лихвочислото и номерът ти излезе след което пак чакаш,защото се намерил някой с "връзки" и ти изгаряш за още няколко години. ДА, живота на народа беше истински ад,за тези с по 40 и 60 лева месечна заплата и тази заплата не мърдаше,такава получаваш докато работиш до края на живота си, медицинското обслужване било безплатно....съмнявам се, защото при тази ниска заплата която получаваш,а високата технология за ония времена връзваше заплатите на началниците с по 250 и повече как мислиш - дали началника или ти си плащал за лечението на хората; Имаше осигурителен праг - 30% ДОО, което осигуряваше за медицината минимум 100 лв/месечно в касите на медицинското обслужване.
Хората не знаеха,че одръжките им бяха повече от заплатите,защото тогава никой не им даваше обяснение за тези "държавни присвоявания" от заплатите на работниците и служителите / канцеларските мишки/.
СЕГА:
пак има хора,които да са съгласни да работят за 270 лв минимална заплата,но те са малко,повечето са без професия или току-що завършили без стаж и опит в работата, защото хората разбраха, че ако сами не си помогнат, никой няма да им поднесе високите доходи на тепсия; защото разбраха че с мързел и незнания не се печелят пари и защото разбраха,че и пет висши образования да имат, ако нямат акъл в главата и добри познания / професия/ са за боклука. Днес хората с професии / даже тенекиджиите/ печелят по 50 - 100 лева на ден от поръчки. Днес само неграмотните и бездомните са "супер" бедни,но имат GSM-ми няколко, имат сателитна телевизия и видео, имат по няколко деца, които им носят доходи от просия, и всички знаем кои са тези хора и защо са на това положение. И лошото е че и те го знаят, но европейските милости нямат граници и тези хора се надяват на тази милост, за да просят,крадат и преструват че не могат да работят.И,само малцина от тях ровят из кофите за боклук да търсят нещо за продан / хартия или метали/,нали ги виждам,те не се крият, а и няма къде. Иначе могат да ни купят и да ни продадат, без да се усетим, защото са много хитри и лукави. Докато Европа ги защитава и им дава помощи, до тогава тези хора ще ни манипулират и ще ни изнудват. А,стачките ги правят тези които се натягат на началниците и са на държавни заплати,нали ги гледам по митингите, седят на групички,смеят се и си мислят че никой не ги наблюдава, само единици се правят на герои и крещат,че са ограбени от държавата.Да, демокрацията им дава това право - да недоволстват. Но,те забравят че има камери,журналисти и фотографи по тези митинги и по площади,които запечатват всичко на кинолентата.Така се запечатва всичко което се случи по площади и улици и остава за поколението в историята и архивите.
цитирай
108. анонимен - Казват,че в спора се ражда....истината
17.07.2012 07:38
Но,зависи от коя гледна точка е тази истина. За едни хора истината е това,което те могат да си представят,според техния мироглед; за другите - истината е това, което успеят да осмислят,ако имат тази възможност.
Справедливост няма; защото ако имаше - всички хора по света щяхме да получаваме еднакви заплати, а не както комунистите викаха по митингите - според необходимостта и заради тези плакати,днес 60% от народа получава ниски заплати, а останалите живеят в лукс и разкош. Това честно ли е? Имали справедливост при тази "дискриминация при заплатите и привилегиите"; Нито преди преврата,нито след него има справедливост; няма и да има - защото власт имащите няма да разрешат, няма да се съгласят; няма да им отърва;
цитирай
109. анонимен - За честно забогателите
17.07.2012 09:30
Какво стана с диска със сметките в швейцарски банки., който Меркел предостави. Някой осветлен ли е има ли информация?
цитирай
110. vmir - Най-тъпата и гнусна лъжа на този свят е, че равенството е справедливост.
17.07.2012 09:35
В действителност, нито слона може да хвръкне, нито мухата може да носи и милионна част от слонския товар. Същата разлика се наблюдава и между хората, едни живеят, за да творят добри или полезни дела, а други - за да лъжат, крадат, мамят и клеветят, както и да си измислят претексти и оправдания.

Брадатата и тъпа лъжа, че равенството е справедливост, е измислена за подстрекаване на глупавите мързеливи екземпляри, които не смятат, че глупостта и мързела са пречка за собственото им забогатяване. Всичко, което могат да сътворят ехидните им гладки мозъчета е подстрекаване и провокиране, за да имат какви да са обяснения за посегателствата им над чуждото и най-вече над общото.

Справедливост е да се признаят различията, а не да се замазват. Само тогава ще се намалят несправедливостите и трагедиите, които лентяйството и паразитизмът причиняват на невинните.
цитирай
111. анонимен - Винету
17.07.2012 11:10
Само така момчета! Браво! Убийте ги тези електронни бунтовници!
Нали обещах, по петарка за всеки успешен постинг в закрила на Партията!
Снощи сте изкарали по една надница!
Минете през централата да се отчетем, Симата ви чака с пликовете!
цитирай
112. kudran - При Живков беше по-добре, защото...
19.07.2012 15:03
Сега е 100 пъти по-зле....
цитирай
113. alexs - Някои преди бяха по-добре сега д...
19.07.2012 16:24
Някои преди бяха по-добре сега други са по-добре!
1.Много хора няма да могат да се пенсионират докато по онова време не беше това проблем...
2 Много хора са лишени от възможноста да ползват медицински услуги поради бедност не могат да си плащат здравни осигуровки...
3. Много квалифицирани специалисти и инжинери от индустрията са принудени да станат охранители иулични продавачи...
4 българите намаляха близо 1 милион жители!
5 Безбой ровещи в кофите за боклук, които преди ги нямаше.
6 Преди произвеждахме комщютри а сега и домати не можем да произведем.
http://vbox7.com/play:475e67cb
На новозабогателите и техните лакеи честито!
цитирай
114. alexs - "При Живков беше добре. . &...
19.07.2012 16:53
"При Живков беше добре.." Така е но не съвсем
Тока беше много евтин и на никой не се налагаше да мръзне през зимата прозорците бяха широко отворени да се проветрява и си стояхме по къс ръкав Резервоарите на москвичите и ладите ги пълнехме до дупка а сега се налива само за 10 лв. тогава горивото бе почти като водата а сега как е с отоплението и горивата не ми се говори
Но проблем беше да си купиш уиски сега ментета колкото си искаш....
проблем беше да си купиш дънки трябва да купиш долари на черно и на корекома или половин заплата а сега на втора употреба за 2лв
Проблем беше и да си купиш Грамфонна плоча Пърпъл струваше до 40лв около една трета от тогавашна запл;ата а сега в интернет пиратски парчета тегли колкото си искаш БЕЗПЛАТНО
цитирай
115. анонимен - Lelele
20.07.2012 12:10
Що лъжи, що нещо е изписано в тая "статия" не е истина... Добре, че има хора които помнят много добре как беше. "злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата" - това е върха на словоблудството, лицемерието и лъжата. Тогава, за разлика от сега имаше образование, а не свободни разходки до училище. 11 млр. дълг, но и 11 млрд. вземания от други страни! Само, че всички вземания ги опростихме - припомнете си как опростихме дълга на Ирак, в размер на 2 млрд. А който не е взлизал в ДЗУ, Берое или друг машиностроителен завод няма как да знае, какво оборудване имаше там. Важното е да се промиват мозъци, а не да се даде точна и ясна оценка за грешките и постиженията. Разделяй и владей - стар римски принцип за управление на масите.
цитирай
116. marystaneva - Голден, поздравления!
24.07.2012 15:21
Мислех да се включа в твоя защита, но после реших, че ти си достатъчно силна да се справиш и сама. Не ми изглеждаш като човек, който се плаши лесно. Поздрави!
А "при Живков беше по-добре" само за кухите кратуни, които не виждат по-далеч от чинията си...
цитирай
117. анонимен - LWbkrmMyK
05.11.2012 00:14
NzQCLn <a href="http://psyyeunlictj.com/">psyyeunlictj</a>, [url=http://xykgkzpqmfrn.com/]xykgkzpqmfrn[/url], [link=http://ovnksdrjvnlu.com/]ovnksdrjvnlu[/link], http://tcocegbwkvif.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031