Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 21:32 - Тайната за подмяната на корабите Титаник и Олимпик се крие.......
Автор: golden Категория: История   
Прочетен: 2087 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                          ИЗМАМА  С  КОРАБА  "ТИТАНИК"

/има твърдение че корабът бил сменен с друг тоест друг кораб е потънал вместо Титаник. Името му е Олимпик!
   кораби близнаци:
image    
Робин Гардинър, писател от Оксфорд, публикува нова книга, в която твърди, че на дъното на Атлантика не лежи Титаник, а друг кораб от същата компания - Олимпик


В своята книга Гардинър говори за теория на конспирацията на века и е събрал документи и снимки, които подкрепят неговите твърдения.
Според неговата теория,  компанията, собственик на кораба,  искала да измъкне пари от застраховката и е планирала да направи измамата.
Титаник изобщо не е плавал тогава, а  корабът близнак - Олимпик, твърди авторът. Той отбелязва, че основава своите констатации и на  изявленията на оцелелите пътници от близнака Титаник.
"Оцелелите описват къде точно се разхождали по палубата на Титаник, но на това място според проекта на кораба е трябвало да бъдат кабините, а не пешеходна зона. Това е така, защото всичко това не се е случило на Титаник ", заяви Гардинър.
Той добавя, че точните детайли на кораба, които  пътниците описват, отговарят на  друг кораб - на близнакът му - Олимпик.
Тайната за подмяната на корабите Титаник и Олимпик се крие в икономическите проблеми.


Историята започва със собственика, евренинът  Дж.  П. Морган, ръководител на компанията "Уайт Стар лайн". Знаело се е, че Морган е затънал до  гуша в проблеми заради пари, а по-късно върху него е бил оказан и натиск компанията сама да финансира ремонта на Олимпик, който е бил много повреден,по-рано, при сблъсък с друг кораб.
Очевидно било и тогава, а и според снимките, че Олимпик е  кораб-близнак  на Титаник, а различията между тях са много малки.

Всичко тръгва от там, че в Белфаст са построени два кораба - Олимпик и Титаник. Олимпик е построен пръв и плава успешно на малки разстояния докато се строи Титаник. Но един ден се сблъсква с военен катер, при което се отваря много голяма пробойна, избухва пожар и на Олимпик са нанесени големи щети. Преди да бъде пуснат на дълго плаване един кораб, той трябва да бъде огледан от застрахователи. Но застрахователните компании отказват да застраховат Олимпик заради щетите. И тогава става подмяната на повредения Олимпик с току що завършения Титаник. За една седмица се сменят надписите, табелите и мебелите.


Според плана, корабът Олимпик трябвало да отплава  вместо Титаник,  т. е. маскиран като Титаник и под негово име.  Идеята  е била в един момент да се инсценира  катастрофа и корабът да потъне. По този начин повреденият  по-рано кораб Олимпик би изчезнал, фирмата  "Уайт Стар Лайн" ще получи пари от застраховката, а и ще остане с един напълно здрав кораб - истинският Титаник.


Гардинър смята, че компанията, която е собственик на кораба, не е планирала да има жертви, имало е готов план за евакуация на пътниците.
Освен това, е било предвидено в близост да има и други кораби, които биха дошли веднага на помощ. Кораби за спасяване и лодки е трябвало да има достатъчно, за да се евакуират благополучно всички пътници и членове на екипажа. Всичко било перфектно планирано. Въпреки това, нещо се е объркало.
"Много пътници от Титаник описали как в момента, когато корабът се е блъснал в айсберга, почувствали труса. Ако кораб с такава големина се удари със скорост от 22 възела в ледена скала,  всички, които са били на кораба със сигурност ще  паднат, тъй като силата на удара трябва да е много по-голяма ", казва оксфордският писател, корабът може би се е блъснал в нещо, но това в никакъв случай не е било айсберг.


Писателят твърди, че Титаник до края на своята "кариера" е плавал като Олимпик, за да не се разкрие измамата.


Ще разкрие ли измамата след време писателя?

Гардинър в момента работи и над документален филм, който "завинаги ще промени историята за Титаник". Дали ще пусне филма и кога това ще стане, защото все още снимките не са завършени.


Защо изобщо са построени тези два еднакви кораба, ако предварително не е бил измислен сценарий с потъването и измамата със застраховката?

Има нещо гнило в тази история!Защото още един кораб носи  близко до името на Титаник,корабът се казва "Титана", който също се води потънал от сблъсък с айсберг.

Има вече предположение, че измамата е налице. Излезе бюлетин с репортаж за тази измама, капитанът на "Титаник" беше съден, но поради не достатъчни доказателства, беше освободен срещу солидна глоба за нехайство! (А, това "нехайство" отне живота на близо 1500 човека).

Още за измамата "Титаник":

http://dalida.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/07/08/istoriiata-za-potyvaneto-na-titanik.573846

 



Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. pvdaskalov - * ! *
02.11.2015 19:04
Намирам изнесените данни за изключително интересни.
Поздрави!
П и е р
цитирай
2. elcho - Много добре !!!
06.11.2015 13:23
И аз бях чел отдавна за тази теза, но сега ми хареса как много подробно и с факти ми поднесе тази история. Аз съм чел, че тази жена чрез която се направи филма с нейните спомени е казала, че не си спомня от къде е бил нейният любовник от кораба, но бил от балканска страна която имала море.!?!?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930