Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2015 23:14 - МАСОНЪТ ВАСИЛ ЗЛАТАРСКИ
Автор: golden Категория: История   
Прочетен: 1707 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                         
      СЪЗДАВАНЕТО НА ЕВРЕЙСКАТА ЗЛАТАРСКА ШКОЛА




Разказвач: Здравко Даскалов

" Началото на школата полагат един унгарски евреин и един чешки евреин. Двамата са роднини.Павел Йосиф Шафарик - унгарски евреин, дядо на Иречек, министър на просвещението в Сърбия.  Константин Йосиф Иречек - чешки евреин, внук на Шафарик, министър на просвещението в България.   "Нещастие за България е, че 25-годишният току-що проходил чешки историк Иречек й написа историята. И то така, че я смаза. От огромна и величава, я направи незначителна! Иречек се задоволи да препише безкритично византийските хронисти, които не бяха историци, а интенданти на военачалниците, и бяха на другата страна на барикадата в хилядолетния двубой между България и Византия." Първият евреин - външен министър на България - не е Соломон Паси, а бай Иречек. Тюрко-славянската версия за българската история е обобщена от чешкия евреин Константин Иречек на 26 годишна възраст, на базата на мнения на късни западни и руски учени. Дейността на двамата чужденци е продължена от българския ученик на Иречек - Васил Златарски. Всички действия на школата винаги са се водели - както ясно се вижда от резултатите - от една пътеводна светлина - враждебност към българския народ. Целите й вече над век са едни и същи - да изкара българите колкото може по-диви и презряни.
Започва се с Шафарик: "Няма диво племе по света, което да не е посочвано от тогова или оногова като прадядо на българите. Според Шафарик, българите са уралски чуди или фини, които са живели покрай Уралските планини..." - пише още през 1937 г. д-р Г. Ценов. Нататък продължава описанието на цялата грозна комедия, на която са резултат днешните ни учебници... Не е виц, но като етноним сред изброяваните ни "прадеди" от историците на Великите сили и гениите-основатели на българската история, наред с вотяки, удмури, ненци, угри, тохари, усуни фигурира и името ... "самоеди" - каквото и да означава това... Който не вярва да проследи връзката - за самоедите. Шафарик, пише: "НАХЛУВАНИЯТА, които са били ужас за Европа, СА БИЛИ НАХЛУВАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, хуните, аварите, хазарите, унгарците и печенегите, които са прииждали на орди от Азия... ТОВА БЯХА НАРОДИ С МОНГОЛСКО-ТЮРКСКО-ФИНСКО ПОТЕКЛО.” "Внукът на Шафарик - Иречек, заемайки поста на министър на българската просвета, въвежда като "научна" догма казаното от дядо му." 
ДРУГИ ЩУРОТИИ

Рьослер "доказва", че българите сме самоеди (людоеди) от Сибир. Краковският проф. Коперницки обявява за български един череп, намерен в Букурещ (на някой си Никола Насиу). След различни проучвания на черепа екипът от антрополози на Вирхов стигнал до извода, че българите сме сродни с австралийските аборигени. Още по-интересни са заключенията на професор Obedenare - от формата на черепа заключил, че българите сме говорили едно наречие близко до това на самоедите и тунгузите.
                     
 ПОДВИЗИТЕ НА ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА  и  НА В. ЗЛАТАРСКИ
                 Тя (школата на Златарски) е натрупала доста актив. 

Ето някои от тях:  - Тя (школата на Златарски) налага идеята, че сме пришълци в собствената си земя. Така дава права на съседите ни за териториални претенции към нас. И те ги използват.  - Тя (школата на Златарски) измисля митичното племе "прабългари" - дивашко монголско чергарско племе с неизяснен произход от кой знае кои диви и миризливи орди с криви крака и дръпнати очи.


ТАКА НИ СРОДЯВА С ТУРЦИТЕ И ИМ ДАВА ПРАВО ДА ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИТЕ.


Изключва ни от окончателно от  семеството на белите народи. Дава на македонистите богат материал.  - Тя (школата на Златарски) налага у нас идеята за "славянско море" в миналото ни и в жилите ни. Така дава право за претенции на Русия към земите ни.                                      

РАЗКЪСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЬОЙ И КАРТИТЕ НА ЗЛАТАРСКИ

Школата участва фатално (макар и задочно) в разкъсването на България и разпъването на българския народ в Ньой. Васил Златарски и учениците му, които оглавяват научните учреждения в България дават в ръцете (не лично, разбира се) на дипломатите на Великите сили и Гърция карти, според които Тракия и Македония не са български земи. С тях в Ньой формално се оправдава разкъсването на България и хвърлянето на стотици хиляди българи под робство. Картите излизат в чуждоезични трудове на Златарски и сътрудниците му. На български не посмяват да ги публикуват. Резултатът от Ньой е, че и днес повечето българи в България сме потомци на бежанци... Това е главното престъпление на историческата наука в България към българския народ - че докато той се бореше за национално обединение, тя работеше срещу него. С картите на Златарски и неговите сътрудници, дипломатите на Гърция и Великите сили аргументираха разкъсването на България пред българската делегация и с тези карти се изгавриха над българския народ. Васил Златарски години работи, за да им ги даде в ръцете.
http://www.imadrugpat.org/krovatova.pdf "За да преподава своите лъжовни схващания, че Тракия и Македония не са български земи, схващания, които се оказаха катастрофални за съдбата на българския народ при определяне границите на неговата държава в Neulli (Ньой), Златарски е получил от държавата заплата около седем милиона лева." - взето от "Материали от съдебното дело на д-р Ганчо Ценов"

МАСОНЪТ ВАСИЛ ЗЛАТАРСКИ
"Масонът Васил Златарски: “заслуга” на мастития професор е, че докато българските войници с жертви и лишения защитаваха целостта на Отечеството през Първата световна война, в удобната си канцелария той изготви една карта на Второто българско царство, от която бяха изключени българските земи в Беломорска Тракия. Възползувайки се от това, около подписването на Ньойския договор гръцкият пълномощен министър Венизелос представи тази карта, за да оправдае териториалните претенции на Гърция към България."

ПАН-ТЮРКИЗМА И ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ
Създател на пан-тюркизма е Армин Вамбери с рождено име Херман Бамбергер - той произхожда "от бедно еврейско семейство" в Унгария. Наистина е ирония, че идеята за Пантюркска империя никога не e произхождала от османските турци, а от човек с европейски произход. Името му беше Херман Вамбери, унгарски професор, който е съветник на султана между 1857-1863 г. Вамбери е на служба при лорд Палмерсън в Британското външно министерство - и продължава да е английски агент по време на мандата си в двора на султана, когато за пръв път предлага на своите домакини в Истанбул фикцията за Пан-туранска супердържава.   източник: http://bgistoria.jimdo.com/  



Гласувай:
14


Вълнообразно


1. fascindoo - Масонът Васил Златарски е един
03.11.2015 00:19
мутант на чешкия евреин Константин Йозеф Иречек,
изопачили българската ИСТОРИЯ
!!!
цитирай
2. teodordetchev - Златарски може и да има много грешки в тезите си, ...
03.11.2015 09:07
... такива тепърва ще се откриват, но написаното за картите в Ньой (по-точно в Ньойи сюр Сен) е откровена клевета, каквато може да се роди само в наши български условия ...
цитирай
3. yoan2015 - !!!
03.11.2015 09:14
Отмъщението на Иречек.
цитирай
4. nkf - Златарски е и руски агент, защото ...
04.11.2015 23:17
Златарски е и руски агент, защото брат му е бил на руска служба. Това са панслависти, осъзнати или неосъзнати служители на русия. Дали е членувал в масонска ложа - за мен не е ясно, но и да не е членувал, панславизмът е и масонска идея. Не по-малко важно от всичко това е, че Златарски не е никакъв учен. Както и лъжецът божидар димитров не е никакъв историк.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031