Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2016 10:03 - СВЕТЪТ ПРЕД ИЗПИТАНИЯ / АНАЛИЗИ
Автор: golden Категория: История   
Прочетен: 1596 Коментари: 5 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        ФАКУЛТЕТЪТ ПО ЖУРНАЛИСТИКА - АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

      Факултетът по журналистика бе колективен агент на Държавна сигурност.
                                             Там не допускаха всеки.




Нека се запознаем и с делата на най-новопоявилите се комунистически „антикомунисти”, назначени от други и оставени на постта им от ГЕРБ.

ЖУРНАЛИСТИ -АГЕНТИ

1. Красимир Тулечки, извънреден и пълномощен посланик в Анкара от 27.09.2010 г.;
Какво да знаем за него?
Красимир Тулечки е български дипломат, посланик. Дипломатически длъжности в чужбина: посланик в Афганистан; посланик в Косово - първи посланик на България; посланик в Турция.Завършва висше образование в Института за международни отношения в Москва, СССР.С указ на президента Георги Първанов през септември 2010 г. е назначен за посланик в Анкара, Турция.................досието на сътрудник „МИЧЕВ"- От информацията, разгласена с решението на Комисията по досиетата при проверката на дипломатите през 2010 г., с което е оповестена принадлежността на Тулечки, се разбира, че вербуването му от Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА съвпада с първата му задгранична мисия като дипломат в Техеран, Иран през 1985 г.
Красимир Тулечки е едно от малкото посланици, които запазват поста си, след като кабинетът на ГЕРБ в началото на 2011 г. решава да прекрати дотогавашната практика за назначаването на сътрудници на тоталитарните комунистически служби за посланици и генерални консули. Това решение предизвиква конфликт между правителството на Бойко Борисов и президента Георги Първанов, който отказва да подпише укази за отзоваването на над 40 действащи посланици, сътрудници на ДС или РУ-ГЩ. Въпреки всичко тогавашният министър на външните работи Николай Младенов използва административна процедура за връщането на една част от посланиците с досиета, за да заобиколи задължителния президентски указ.Кабинетът Борисов спира назначенията на посланици с принадлежност към комунистическите служби, а тази политика е възприета и от президента Росен Плевнелиев, който сменя Георги Първанов през януари 2012 г. Все пак при управлението на ГЕРБ са допуснати и изключения. Няколко посланици не са отзовани от министъра на външните работи Николай Младенов, сред които е и Красимир Тулечки, който продължава да е посланик на България в Турция и в момента. Не е правил публични коментари за принадлежността си към РУ-ГЩ.


2. Любомир Кючуков, извънреден и пълномощен посланик в Лондон от 15.09.2009,
Какво знаем за него? - Л.Кючуков: директорът на Института за икономика и международни отношения.Завършил Международни отношения в Московски държавен институт за международни отношения. Специализирал в САЩ.Бил е заместник-председател на ВС на БСП и на Политическо движение "Социалдемократи". Работил като анализатор в ББСС "Галъп Интернешънъл". Бил е главен съветник в Секретариата по европейска интеграция на Министерския съвет; член на Съвета по европейска и евроатлантическа интеграция към президента; заместник-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев (2005-2009).

Според българския дипломат войната е асиметрична, тя не се води толкова за територия, колкото за съзнанието на хората. ИД се опитва на базата на радикалния ислям да изгради антизападна идеология, да създаде разлом вътре в европейските общества и да представи войната като война на религии. Така групировката ще има възможност да рекрутира свои нови членове. Той е категоричен, че докато Русия бомбардира опозицията, Съединените щати – Асад, а Турция – кюрдите, Ислямска държава може да спи спокойно.Турция даде един груб бих казал сигнал, че не иска никой да се бърка в Северна Сирия и че тя разглежда този регион на своите интереси, първо – през призмата на кюрдите, които са там и които са най-успешната групировка на терен, която се бори срещу Ислямска държава от една страна, и от друга страна – т. нар. туркмени, които са турските съюзници“, казва Кючуков.

Любомир Кючуков смята, че битката срещу радикалния ислям трябва непременно да се води заедно с международния ислям, иначе тя не може да бъде спечелена. Днес ние трябва да се научим да живеем заедно в един различен свят.


3. Николай Младенов - (ето какво четем от световната преса за него - Сякаш някаква невидима ръка мести пионките по политическата шахматна дъска. И отдавна му е заплюла мястото на министър на отбраната. Нищо, че не е служил войник. {И Бил Клинтън не беше... Биографията на бившия любвеобвилен американски президент също бе чудесно натъкмена – още от 14-годишна възраст, когато филмовата камера „случайно” е запечатала как се ръкува с по-късно убития Джон Кенеди.} Подходът е един и същ. Което издава общия замисъл в един таен световен център). Не е религиозен, но ,ходи на черква. Нима днес комунистите, които забраняваха религията и преследваха вярващите, не са първи пред иконостасите на черквите!

В детството си младият Младенов е бил „репресиран” с живот в „прогнилия” капиталистически свят – в Осло, Дамаск и другаде. Там баща му служел под пагона на Държавна сигурност като шифровчик. Днес синчето дръзко заявява: „Първанов е политическият чадър върху ДС.” Значи Гоце бди и над собствения му баща. Което потвърждава вярността : в името на кариерата и келепира тези момчета са готови да продадат и собствените си родители. Съвсем не случайно Господ е разпоредил да бъдат „хвърляни в огън”...

В биографията на нашенския Николайчо четем: „Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация „Отворено общество”, София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999-а основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001 г. Народен представител - депутат от ОДС в 39-о Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002 г., заместник-председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност. Като депутат в ЕП Младенов е член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Също така е първи заместник председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.


4. Любен Гецов - генерал Любен Гоцев на 10 януари 2010 г. казва пред БНТ: „На 15 януари влиза чл. 1, от Конституцията на Р.България - ние вече не сме управляваща партия, запомнете го това!..
Любен Гоцев е като Дядо Коледа. Той със сигурност знае адресите на всички момчета и момичета от Държавна сигурност, които са извършвали престъпления. Както и по колко им е било дадено, за да действат в името на Политбюро.Днес по същия начин навярно действа ОТДЕЛЪТ ЗА СКАНДАЛИ. Къде? В рамките на Държавна сигурност.Фактът, че не виждате Държавна сигурност на повърхността, не отменя нейното реално съществуване. То е като при масоните. Казват, че вършат единствено добрини. Но попитате ли ги защо го правят тайно, не могат да предложат смислено обяснение.
Впрочем Държавна сигурност винаги е била тайна организация. Как да я видите? Срещали сте ченгета, разговаряли сте с тях. За някои дори не сте подозирали, че са такива. И едва сега установявате, че те са водили двоен живот – един за пред хората и друг в рамките на секретната им организация. Нали комунистическите партии наистина бяха част от тайните и подривни общества, както сполучливо ги нарече британската историчка Неста Уебстър? Те са своеобразни масонски ложи. Както „свободните зидари” от ниските степени често не знаят какво се извършва в ложите, така и мнозинството от редовите членове на БКП не са имали представа за истинските цели и задачи на Партията. Те бяха част от масовката, но и резервен отбор. От тях рекрутираха престъпници. Иначе всички бяха съучастници.


Не ви ли прави впечатление, че целият преход бе изтъкан от скандали. Обаче от тях не произлизаше нищо и почти никой не бе засегнат. Изключенията само потвърждават правилото. Всичко затихва и се забравя. Нашенецът има слаба памет, а медиите вдигат джангър кампанийно, което доказва, че работят по поръчка. У нас се произвеждат повече скандали, отколкото обществото може да поеме. Хората се чувстват затрупани от тях. Не им стигат всекидневните лични проблеми, ами и обществените. Лавината от скандали отвлича общественото внимание, доколкото го има, от нерешените проблеми на държавата и държавността.

Европейският съюз отдалечи страната ни от шенгенската зона, но ние обсъждаме дребния шмекер Божидар Димитров и завършения престъпник от Държавна сигурност в Ботевград Павлин Димитров. Как никой не запита: Защо изобщо бяха назначени? И кой следва да носи отговорността за присъствието им в правителството?

Еврото все повече закъсва. България може да се окаже в небраното лозе на неправилния избор. Представяте ли си какво би станало с икономиката на страната и по-специално с инфраструктурните проекти, ако се стигне до разпад на Евросъюза? Вече има американски прогнози за това.Икономическият застой се задълбочава, потреблението намалява с месеци. Страната затихва. Скандали – бол.
И никой не се замисля, че те биха престанали само с приемането и въвеждането в действие на Закон за декомунизацията. Той е онази магическа пръчка, която може да възстанови прекъснатото на 9 септември 1944 г. нормално икономическо и обществено развитие, да върне достойнството на нацията ни, да я запази за бъдното. Всичко останало е спрежение на постулатите на лукавия...


автор: Георги Ифандиев
из: "Светът пред изпитание".23.12.2010.




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. pvdaskalov - * ! *
12.02.2016 13:12
Благодаря, Тони, за съвсем актуалната статия!
Не съм ерудит, за да коментирам написаното, но ще прибявя няколко щрихи от днешния ден.
Отвличането на вниманието на обществото от значими събития е много стар, но все още неизтъркан подход. Помни ли някой как по време на т.нар. "Възродителен процес" Н. Хайтов отвлече вниманието на народа и неговата интелигенция с т.нар. "Гроб на Левски"?
А прави ли ви впечатление, че се навъдиха безброй лотарии и че с тяхното развихряне се увеличи битовата престъпност? Защото претрепваш някой беззащитен пенсионер, вземаш му парите за хляб, но си купуваш билет и може да спечелиш хилядократно! Ами хилядите заложни къщи за крадени вещи? Ами надпреварващите се момчета с бели ризки и момичета с бели якички, които те дебнат и увещават да вземеш пари назаем?
А какво точно става по върховете, едва ли ще научим. Впрочем далаверата с една банка цъфна като гнойна пъпка. И колко емисии се излъчиха, освен за този случай, и за изчезването на не помня кой в посока Гърция...
Ето как си представям задкулисните игрички:

НА ЧАША КАФЕ В ПАРЛАМЕНТА

Ние отдавна сме с тебе решили
помежду си да бъдем любезни и мили.
Нищо че аз съм светецът, а ти – Сатаната!
Нали не от днес е най-важна парата…

Бъди жива и здрава!
П и е р
цитирай
2. andri - Преход ли? Та ние си стоим на едно и също място вече години наред.
12.02.2016 14:47
Нищо не се е променило откакто Живков здаде поста. Само заводите от ръцете на работниците преминаха в ръцете на политически зависимите бизнесмени.

От този позор, остоно само мизерията на пенсионерите с малки "работнически" пенсии. Родителите ни работили по 35 години с трудов стаж, бяха с добри пенсии преди промяната на парите и преди кредитните агентурни милионери да станат милиардери.
Сега живота им е по-труден и от преди преврата на комунистите. На никой от управляващата вихрушка обаче не му пука. Виждаме на къде върви България - и ако ние младите не помагаме на нашите родители, поне това да правим, а не само да хленчим и да се оплакваме, този жест на милосърдие към тези, които се грижиха за нас преди да станем големи егоисти, да им дадем нашата почит и внимание.
Гледам по улиците на града ни стари хора едвам ходят, някои от тях тихичко просят, сякаш се срамуват от положението си.
И за това положение са виновни не те, а върхушката от "бивши" и настоящи агенти на ДС.
Нека помним едно, един път за винаги - НЯМА бивши агенти - те са тук и ни следят. Следят какво си говорим по телефоните, следят какво си пишем по скайпа, следят как си комуникираме по Фейса и туитър. Какво си мислихте, господа от старата номенклатура - дали помним кой ни докара до това дередже. И...защо същата тази агитка от ДС-агенти не иска държавата България да има достоен народ и армия, която да го защитава пред чуждите интереси? Не само продажната ни агетнурна - ченгеджийска дипломация е способна на това. Може го и армията. Но, с помощта на провокативния гаден закон за воената отбрана - номенклатурата узакони РАЗПАДА. Една държава е силна, когато армията и е силна и разполага с силно оборудване - високо технологично. Как може всяка година депутатите и министрите да си увеличават заплатите с по 500 лв/месечно, а пари за АРМИЯТА ни да няма?
Има ли България суверенитет? Как провителствата защитава този суверенитет?
цитирай
3. mobbidik - ЖУРНАЛИСТИКАТА в България е политически зависима!
12.02.2016 17:11
Какво казват в ефир някои разследващи журналисти:

Колкото и обезсърчително да изглежда положението с ниското обществено доверие към медиите и журналистите в България, моето мнение е, че въпросът със свободата на словото трябва да е постоянна величина в процеса на демократизирането на страната. Това каза Христо Христов, разследващият журналист, основател на сайтовете desebg и agentibg

Проблемът е че собствениците на голямата част от българските медии нямат чисто медиен бизнес, а просто използват вестници, телевизии или сайтове за обслужване на своите бизнес или политически интереси. При такава среда и срастване на интересите на политически, корпоративни и медийни кръгове не може да става и дума за независима и обективна журналистика, а за поръчкова такава.

ПОЛИТИЦИ стават известни чрез - медиите и медийните проекти. Излиза бъдещият политик като журналист, печели гласове за своите позиции и след година...е вече депутат. Както беше с оня журналист от тв7 - как му беше името??? с "кебапчетата" и след номинацията си стана евродепутат.

Такаче, свобода на словото в България има, но то е само по форуми и блогове на частни компании и групировки. Журналистите са купени, така както вестниците, някои телевизии и сайтове на издръжката и с протекцията на политици.

Свободна журналистика независима в България -НЯМА.
цитирай
4. golden - Еее, това е! Вече журналистите и не само те, могат да си купят диплам за 5 000 лв
15.02.2016 13:41
Журналистически екип успя да си купи студентски изпит по математика в УНСС по време на сесия. От учебното заведение отказаха коментар.

Но, в статията става въпрос за един изпит, по математика в УНСС:

Схемата е лесна - тестът се снима, изпраща се на математиците, а те пращат решените задачи по същия начин с указания. Цената е 60 лева за шестица. Парите се превеждат и следва изпитът. . . . .

справка: http://dnes.dir/news/matematika-izpit-unss-21726286

това е технологиите в помощ на студентите. Хахаха! Намериха му цаката.


цитирай
5. golden - Специално за агентите на ДС, напоследък е модерно да се говори че са били в защита на държавата.
15.02.2016 13:54
По принцип, агентите на Държавна сигурност са длъжни да работят в името и за държавата. Те са тези, които посрещат негативите при студената война. Ако сегашното положение в което сме, във време на бойни военни действия макар и на хиляди километри от държавата ни, именно тези агенти са много ценни. Независимо, че пропагандната журналистика говори обратното. В защита на държавата са консулите, дипломатите,военните и агентите. Като тази "войска" на тихия фронт се пази в тайна. Преди беше ДС, сега е Д(АН)С. Всяка държава си има своята агентурна мрежа за защита. България не прави изключение.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031