Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2012 09:13 - БЪДИ СЕБЕ СИ!
Автор: golden Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1472 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                  ЛЮБОВ, СЪРЦЕ, СВЕТЛИНА!    

                                                    

                                                                   Част втора.     



  Моята гледна точка за колективната  несъзнателност на ума ни.

 Обикновено сме в съзнанието на ума и имаме достъп до менталното и емоционалното си тела. Обичайните ни мисли и емоции са ченълинг на енергия от психичната, дуална сфера или нивото на съзнание на ума. Мозъкът ни е по-скоро антена или ретранслатор за енергия, отколкото самото „нещо, което мисли и чувства”. Обичайните ни мисли и чувства са енергия, складирана по съответен начин в електромагнитните полета на 2-3 метра около нас. Бърборейки или мислейки обичайните ежедневни работи, канализираме от ума си; често пъти и от колективния ум. Повечето клиширани мрънкания и шаблонни негативизми например идват точно от колективната несъзнателност.

Урок по самосъзнание:

Предлагам следният много прост подход. Предварително си пригответе някаква добре позната за вас тематика. Може би конкретна медитация. Или някакво духовно знание-например че прошката и благодарността ни освобождават от ненужен товар; каквото се сетите. Може би просто вашата гледна точка или представа за хармоничен и радостен живот. Ако не се сещате за нищо подобно, просто със свои думи се опитайте да опишете какво усещате когато прегърнете любим човек, или сте на някоя скала в планината рано сутрин или нещо друго вдъхновяващо за вас.

Какво се случва? Първите ви изречения са от ума, приемаме че е така и не се тревожим от този очевиден факт. Вие обаче сте разширили или издигнали предварително съзнанието си, имате могъща подкрепа на Учителите от Светлината. Дори да пишете или говорите от ума в съвсем познати за вас теми, енергията им ще преминава през Високото, Разширено Съзнание, вие сте това Съзнание!


Знайте, че сте способни да влеете в работата си свръх прекрасна енергия. Сещате се до какви резултати за вас и обществото може да доведе подобна практика да осветляваме живота.


ЧЕЛЪНИНГ

Добре дошли в отбора на „каналите”, в който винаги сте били, но не сте го знаели.

Знайте, че винаги, когато говорите нещо от нивото на високо или разширено съзнание, автоматично започвате да канализирате.


Естествено иска  се работа, пречистване-както енергийно, така и на системата ви на убеждения. Не твърдя че ще стане бързо, лесно или че ще сътворите шедьовър от първия път. Има курс по челънинг.Там се срещат  и  готови хора сякаш „блокират”, притеснявайки се от околните и невярвайки в себе си. Знайте, че щом ви притеснява изявата „пред хора”, пуснете си компютъра вкъщи в удобен момент и се забавлявайте на воля. Когато седнах например да пиша този текст, нямах идея, че ще канализирам нещата, исках просто да споделя с вас гледната си точка. Още от първите изречения обаче, Високото Съзнание в мен ме настрои и издигна; долових подкрепа, комфорт, усетих че дишам прекалено хубав въздух, че съм в енергия от много прекрасен свят, която все още не е тук.

Някой ден, когато всички бъдем в съзнанието на Любовта, на Сърцето, на Светлината, думата „ченълинг” вероятно ще загуби смисъл. Светлината ще е обичайното ни ниво на съзнание и няма и да подозираме, че е възможно да сме в друго състояние, освен в Любовта.

Споделяйте своите чувства с другите,дори и да не са ви познати. Опитайте! Не е страшно! Страшно ще е ако изобщо не опитвате да сте на ниво. Страшно ще е ако се затворите в себе си. Страшно ще е ако единствената ви мисъл е да мразите, да ненавиждате и да се подигравате с другите около вас и съвсем непознати.


Има една жестока народна поговорка - "Никога, не казвай никога!"
и....."Не обиждай човек,докато не го опознаеш класически!"




Аз, Вивамус, мисля, че Махатма или Аватарът на Синтеза е най-важното нещо, което се е случило на вашата Земя и на човечеството...

http://www.lira-mahatma.com/?p=961



Гласувай:
10


Вълнообразно


1. golden - Нови идеи
16.09.2012 09:21
Абстрактни, новаторски, творчески дейности, които изискват колективно обсъждане на проблемите, при което идеите предизвикват нови идеи. Разчита се на спонтанната интуиция, въображение и творчество. Изисква умствена дейност, ориентирана към абстрактното, теорията, фантазията, символите, хипотезите, есенцията и естетиката.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930