Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2016 00:19 - ОЛИГАРСИ ОТ КРЪГЪТ "ХИДРА"
Автор: golden Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1753 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                            ОЛИГАРСИ ОТ КРЪГЪТ "ХИДРА" В БЪЛГАРИЯ
                                                  с имоти за милиони



(която се опита да свали правителството преди нова година,докато Б.Б беше в Лондон)



"......Дру­га­та за­мес­т­нич­ка на Ло­зан Па­нов Пав­ли­на Па­но­ва, през 2008 г. е да­ри­ла май­ка си Ло­зан­ка с то­зи апар­та­мент на сто­лич­на­та ул. Хай­душ­ка го­ра. Кад­ро­ви­кът на Те­ми­да Ка­лин Кал­пак­чи­ев и съп­ру­га­та му са гор­ди соб­с­т­ве­ни­ци на 2 апар­та­мен­та на съ­сед­ни ули­ци в ту­зар­с­кия сто­ли­чен квар­тал Ло­зе­нец. Според декларацията на майка му Нели Куцкова, Константин Куцков се е сдобил с този апартамент в Манастирски ливади от лични спестявания. Бой­ко Ки­у­ков, БГНЕССпо­ред имот­ния ре­гис­тър Ми­рос­ла­ва То­до­ро­ва се е сдо­би­ла със 113 квад­ра­та апар­та­мент на сто­лич­на­та ули­ца “Дон­чо Ва­тах” бук­вал­но сре­щу жъл­ти сто­тин­ки. Имо­ти за ми­ли­о­ни ле­во­ве в сто­ли­ца­та и по мо­ре­то при­те­жа­ват съ­ди­и­те, свър­за­ни с оли­гар­хич­ния кръг „Хид­ра”, сфор­ми­ран от ук­ри­ва­щия се от род­но­то пра­во­съ­дие ма­жо­ри­та­рен соб­с­т­ве­ник на КТБ Цве­тан Ва­си­лев и дра­га­лев­с­кия “гу­ру” Иван Кос­тов. То­ва по­каз­ва про­вер­ка на Аген­ция „Мо­ни­тор” в имот­ния ре­гис­тър на стра­на­та.
Спо­ред дан­ни­те в не­го ма­гис­т­ра­ти­те, ко­и­то от­к­ри­то ра­бо­тят за ин­те­ре­си­те на ма­фи­от­с­ка­та ла­мя, при­те­жа­ват со­лид­но има­не. Ста­бил­ния имо­тен пор­т­фейл пък обяс­ня­ват със спес­тя­ва­ния, кре­ди­ти, ма­кар в съ­що­то вре­ме да дър­жат на влог со­лид­ни аво­а­ри, бо­га­ти род­ни­ни и нас­лед­с­т­во. Все ре­дов­но из­пол­з­ва­ни обяс­не­ния за ина­че не­о­бяс­ни­мо бо­га­ти имот­ни пор­т­фей­ли.

КРЪГЪТ ХИДРА
ЛОЗАН ПАНОВ - шеф на ВКС

Най-фра­пи­ра­щи­ят при­мер за то­ва е не друг, а гла­ва­та на кръ­га „Хид­ра” в Те­ми­да ­ скан­дал­ни­ят шеф на Вър­хов­ния ка­са­ци­о­нен съд Ло­зан Па­нов. Са­мо за го­ди­на той се оказ­ва бо­гат нас­лед­ник и горд соб­с­т­ве­ник на има­не за над 1 млн. лв.
Стар­тът на фра­пи­ра­ща­та имот­на кош­ни­ца е да­ден още през 2011 г., ко­га­то нас­то­я­щи­ят шеф на ВКС пра­ви впе­чат­ля­ва­що скъ­па по­куп­ка - ог­ро­мен апар­та­мент от 144 кв. с га­раж, на­ми­ращ се в края на лъс­ка­вия сто­ли­чен бу­ле­вард „Ви­то­ша” ­ точ­но на вхо­да на Юж­ния парк. Ту­зар­с­ка ло­ка­ция, ко­я­то спо­ред ре­ди­ца бро­ке­ри гу­би пър­во­то мяс­то в ран­г­лис­та­та по це­ни в сто­ли­ца­та един­с­т­ве­но от ра­йо­на на „жъл­ти­те па­ве­та”. По дан­ни от имот­ния ре­гис­тър, жи­ли­ще­то е за­ку­пе­но от Па­нов за мал­ко над 270 000 ле­ва през 2011 г., а от дек­ла­ра­ци­и­те му пред Смет­на­та па­ла­та и Вис­шия съ­де­бен съ­вет ста­ва яс­но, че 95 бо­на от це­на­та са дош­ли от „спес­тя­ва­ния от зап­ла­та”. За ос­та­на­ли­те 180 000 ле­ва ше­фът на ВКС тег­ли ипо­те­чен кре­дит, кой­то оба­че из­п­ла­ща ско­рос­т­рел­но - за са­мо 4 го­ди­ни. Прос­ти­те из­чис­ле­ния по­каз­ват, че ма­гис­т­ра­тът тряб­ва да е ка­рал са­мо на хляб и во­да бли­зо пе­ти­лет­ка, за­що­то па­зар­на­та внос­ка за по­до­бен кре­дит е око­ло 4500 ле­ва на ме­сец. Да­ли то­ва е въз­мож­но все­ки мо­же да пре­це­ни.
Още по­ве­че че меж­дув­ре­мен­но, до­ка­то още тряб­ва да е за­тя­гал до спук­ва­не на реб­ра­та ко­ла­на си, Па­нов ре­ша­ва да се сдо­бие и с ви­ла с двор от це­ли 480 кв. м. във Вар­на.
По­куп­ка­та е нап­ра­ве­на пре­ди мал­ко по­ве­че от две го­ди­ни - през 2013 г., а „чес­т­ни­ят” съ­дия брои за апе­тит­ния имот фра­пи­ра­що нис­ка це­на - ед­ва 26 000 ле­ва.


Бег­ла­та справ­ка из имот­ни­те сай­то­ве со­чи, че па­зар­на­та стой­ност на ви­ла­та е по­не 4 пъ­ти по-ви­со­ка до­ри към днеш­на да­та, въп­ре­ки спа­да на це­ни­те на нед­ви­жи­ми­те имо­ти в пос­лед­на­та го­ди­на. И ако си мис­ли­те, че с две­те ту­зар­с­ки по­куп­ки спи­ра тру­па­не­то на апар­та­мен­ти и къ­щи, гре­ши­те. През след­ва­ща­та го­ди­на - 2014 г., ше­фът на ВКС се прев­ръ­ща в ми­ли­о­нер в имо­ти, ма­кар и по до­ку­мен­ти - от нас­лед­с­т­во. На хар­тия, след кон­чи­на­та на вто­рия си ба­ща Йор­дан Па­нов през 2014 г., ма­гис­т­ра­тът се сдо­би­ва с 1/6 от шест имо­та в топ­ло­ка­ции на сто­ли­ца­та. Ос­та­на­ли­те дя­ло­ве са раз­п­ре­де­ле­ни меж­ду май­ка му Кап­ка и брат му Ла­зар, но справ­ка­та в ре­гис­т­ри­те по­каз­ва, че нас­ле­де­но­то иму­щес­т­во е би­ло на­па­за­ру­ва­но от ро­ди­те­ли­те му на по­доз­ри­тел­но нис­ки це­ни. Та­ка нап­ри­мер през 2008 г. Йор­дан Па­нов па­за­ру­ва пар­цел в Бан­кя от над де­кар - 1190 кв. м., сре­щу ед­ва 88 000 ле­ва. То­ва при по­ло­же­ние, че и в мо­мен­та, след ста­бил­ния спад на це­ни­те от 2008 го­ди­на на­сам, по­до­бен имот стру­ва мно­го по­ве­че. В до­пъл­не­ние към ста­бил­на­та сград­на кош­ни­ца, Па­нов има и два но­ви се­мей­ни ав­то­мо­би­ла (бел.р. удоб­но за­ку­пе­ни от ро­ди­те­ли­те му по­не по до­ку­мен­ти. Па­ри­те ес­тес­т­ве­но ид­ват от спес­тя­ва­ния от зап­ла­ти), а съ­що и со­ли­ден бан­ков влог. Тук е мо­мен­тът да се от­бе­ле­жи, че през пос­лед­ни­те го­ди­ни ше­фът на ВКС впис­ва в дек­ла­ра­ци­и­те си, че си до­кар­ва по бли­зо 2500 ле­ва ме­сеч­но над зап­ла­та­та от на­е­ми и лек­тор­с­ки въз­наг­раж­де­ния. Но - слу­чай­но или по-ско­ро не, въз­хо­дът в имот­но­то и фи­нан­со­во­то му бла­го­със­то­я­ние ид­ва с въз­хо­да в ка­ри­е­ра­та на съ­ди­я­та, кой­то ина­че се проб­ва да се из­ка­ра „буд­на­та съ­вест на Те­ми­да”.


ПАВЛИНА ПАНОВА
„Бед­на” на хар­тия се из­кар­ва за­мес­т­нич­ка­та на Ло­зан Па­нов във ВКС - Пав­ли­на Па­но­ва. При про­вер­ка в имот­ния ре­гис­тър на ней­но име и на име­то на мъ­жа є из­ли­зат са­мо 2 апар­та­мен­та, ко­и­то ве­че до­ри не се во­дят тех­ни. Еди­ни­ят, с площ око­ло 60 кв.м, на­ми­ращ се в сто­лич­ния квар­тал „Стрел­би­ще”, е бил соб­с­т­ве­ност на съ­дий­ка­та, ко­я­то из­не­над­ва­що ре­ша­ва да го прех­вър­ли на май­ка си пре­ди ня­кол­ко го­ди­ни. При про­вер­ка на имот­на­та дек­ла­ра­ция и та­зи за кон­ф­ликт на ин­те­ре­си пред ВСС оба­че очак­ва­но лъс­ва, че се­мейс­т­во­то на Па­но­ва, вклю­чи­тел­но и са­ма­та тя, ни­как не са фи­нан­со­во и имот­но не­о­без­пе­че­ни. От про­вер­ка­та ста­ва яс­но, че фа­ми­ли­я­та има дя­ло­ве в бли­зо 20 имо­та. Най-скъ­пи­ят от тях е жи­ли­ще в цен­тъ­ра на Со­фия, на ули­ца „13 март”, ко­е­то съ­що е ку­пе­но с па­ри на съ­дий­ка­та.
И ка­то ста­на ду­ма за ВСС, тук е мо­мен­тът да се от­бе­ле­жи, че от про­вер­ки­те в ре­гис­т­ри­те на стра­на­та лъс­ва яс­на за­ко­но­мер­ност.
Ма­гис­т­ра­ти­те, прис­та­на­ли на Хид­ра­та, мо­гат да се пох­ва­лят
със за­вид­но иму­щес­т­ве­но бла­го­със­то­я­ние.

КАЛИН КАЛПАКЧИЕВ
То­ва ва­жи и за друг не­ин пред­с­та­ви­тел в Те­ми­да - чле­нът на Вис­шия съ­де­бен съ­вет Ка­лин Кал­пак­чи­ев. През 2005 г. кад­ро­ви­кът на Те­ми­да и съп­ру­га­та му Ели­за­бет се сдо­би­ват с пар­цел от 621 кв. м. в мес­т­ност­та Кю­чук Су­ат в Шаб­ла. За впе­чат­ля­ва­що нис­ка­та су­ма от 2000 ле­ва. По­не по до­ку­мен­ти.
В сто­ли­ца­та Кал­пак­чи­ев и съп­ру­га­та му пък при­те­жа­ват два апар­та­мен­та на съ­сед­ни ули­ци в „Ло­зе­нец”, ку­пе­ни през 4 го­ди­ни за бли­зо 300 бо­на об­що. Пър­во в имот­ния им пор­т­фейл по­па­да 86 квад­ра­та жи­ли­ще с ма­зе и та­ван на ул. „Крум По­пов” 28, за­ку­пе­но за 166 245 ле­ва през 2011 г. През ав­густ ми­на­ла­та го­ди­на пък си па­за­ру­ват и 52,3 кв. м. апар­та­мент на по-мал­ко от ки­ло­ме­тър от не­го - на съ­сед­на­та ул. „Яво­рец” 8, за 127 128 ле­ва. И ма­кар фа­ми­ли­я­та да ку­пу­ва имо­ти със за­мах, на хар­тия го пра­ви с кре­ди­ти. Пос­лед­но и два­та имо­та са ипо­те­ки­ра­ни сре­щу об­що 248 500 ле­ва, ко­е­то оз­на­ча­ва, че за 4 го­ди­ни се­мейс­т­во­то е ус­пя­ло да из­п­ла­ти над 50 бо­на. За­вид­на ско­рост на по­га­ся­ва­не за все­ки сред­нос­та­тис­ти­чес­ки бъл­га­рин.

НЕЛИ КУЦКОВА
Пъл­на с раз­ми­на­ва­ния пък е имот­на­та дек­ла­ра­ция на гла­са на Хид­ра­та - Не­ли Куц­ко­ва. Го­во­ри­тел­ка­та на бо­га­то об­сип­ва­ния с гран­то­ве от „От­во­ре­но об­щес­т­во” и „Аме­ри­ка за Бъл­га­рия” Съ­юз на съ­ди­и­те в Бъл­га­рия е дек­ла­ри­ра­ла пред ВСС, че ос­вен имо­ти (къ­щи и ни­ви) в Кър­джа­ли и Ап­рил­ци, в Со­фия при­те­жа­ва за­ед­но със съп­ру­га си Ки­рил са­мо един апар­та­мент от 116 кв. м. в ко­о­пе­ра­ция на ул. „На­ро­ден ге­рой” 6 в „Ов­ча ку­пел”. Имо­тът е при­до­бит през 1996 г. за 175 014 ле­ва с „кре­дит, да­ре­ния от ро­ди­те­ли и лич­ни спес­тя­ва­ния”.
По-лю­бо­пит­но­то оба­че, че през ав­густ 2009 г. си­нът им Кон­с­тан­тин, кой­то то­га­ва е са­мо на 28 го­ди­ни, се сдо­би­ва с апар­та­мен­та на дол­ния етаж. Спо­ред до­ку­мен­ти­те в имот­ния ре­гис­тър, за 59 кв.м. ате­лие той брои 84 313 ле­ва. Су­ма­та не е мал­ка, още по­ве­че за мла­деж на та­зи въз­раст, но е пла­те­на на­куп след „да­ре­ние от ба­ща му”. Лю­бо­пит­но­то е, че спо­ред дек­ла­ра­ци­я­та, по­да­де­на от Куц­ко­ва пред ВСС, ко­га­то кан­ди­дат­с­т­ва­ше бе­зус­пеш­но за пос­та на пред­се­да­тел на Со­фийс­кия апе­ла­ти­вен съд, Кон­с­тан­тин е бро­ил са­мо 30 000 ев­ро за апар­та­мен­та. Да­ли раз­ли­ка­та от над 20 000 ле­ва се дъл­жи на въз­мож­нос­ти­те за до­каз­ва­не на да­ре­ни­е­то е въп­рос, по кой­то тряб­ва да се про­из­не­сат ком­пе­тен­т­ни­те ор­га­ни. Раз­ми­на­ва­не в су­ми­те - при то­ва още по-драс­тич­но, има и при дру­гия апар­та­мент, при­до­бит от Куц­ков-млад­ши. За пе­ри­о­да от ав­густ 2012 до март 2014 г. Кон­с­тан­тин се сдо­би­ва на две стъп­ки с 80 кв.м. жи­ли­ще в но­во­пос­т­ро­е­на ко­о­пе­ра­ция на ул. „Луи Айер“54. Стъп­ки­те са две, за­що­то Млад­ши пър­во за­ку­пу­ва по­ло­ви­на­та от пра­во­то на стро­еж на апар­та­мен­та от две фи­зи­чес­ки ли­ца - съп­руг и съп­ру­га, на ко­и­то спо­ред имот­ния ре­гис­тър брои 11 734 ле­ва. Дру­га­та по­ло­ви­на от пра­во­то на стро­еж е пре­от­с­тъ­пе­на от съп­ру­зи­те на фир­ма, от ко­я­то Кон­с­тан­тин от­ку­пу­ва ос­та­тъ­ка от жи­ли­ще­то си през март 2014 г. сре­щу 51 621 ле­ва. Пак от дру­жес­т­во­то, го­ди­на по-ра­но, от­ку­пу­ва и га­раж сре­щу 4500 ле­ва. Су­мар­но се по­лу­ча­ва, че Млад­ши е бро­ил за апар­та­мен­та и га­ра­жа 67 855 ле­ва. Не­пос­ти­жи­мо нис­ка це­на за по­доб­но жи­ли­ще, до­ри и взе­то „на зе­ле­но”. Ха­о­сът оба­че ста­ва пъ­лен при справ­ка­та в дек­ла­ра­ци­я­та, по­да­де­на от Куц­ко­ва пред ВСС. Там пи­ше, че Млад­ши е ку­пил жи­ли­ще­то за двой­но по-ви­со­ка су­ма - 68 400 ев­ро или над 133 000 ле­ва. При то­ва - от лич­ни спес­тя­ва­ния от зап­ла­ти.

МИРОСЛАВА ТОДОРОВА
Не­до­у­ме­ние бу­ди и дек­ла­ра­ци­я­та на дру­го от ли­ца­та на Хид­ра­та в Те­ми­да - Ми­рос­ла­ва То­до­ро­ва. По­доб­но на си­на на Куц­ко­ва, и съ­дий­ка­та, кой­то бе по­ни­же­на от ВСС от ма­гис­т­рат в град­с­кия до ма­гис­т­рат в ра­йон­ния съд на Со­фия за­ра­ди за­ба­вя­не на де­ла, се е сдо­би­ла с апар­та­мент на из­к­лю­чи­тел­но нис­ка це­на.
Спо­ред имот­ния ре­гис­тър, през 2005 г. тя при­до­би­ва 113 квад­ра­та жи­ли­ще на ул. „Вон­чо Ва­тах“67 в сто­ли­ца­та бук­вал­но сре­щу жъл­ти сто­тин­ки - 29 992 ле­ва, но пък сключ­ва ипо­те­ка за шес­тор­но по-го­ля­ма су­ма - 50 000 ев­ро. За раз­ли­ка от ко­ле­га­та си Ло­зан Па­нов, вмес­то да из­п­ла­ти ипо­те­ка­та, 10 го­ди­ни по-къс­но То­до­ро­ва про­дъл­жа­ва да я дър­жи. Под­но­вя­ва я през 2015 г., но то­зи път за су­ма­та от 41 000 ле­ва. Как се е спра­ви­ла с по­га­ся­ва­не­то на ос­та­на­ли­те бли­зо 160 000 ле­ва и да­ли кре­ди­тът не е бил тег­лен са­мо про фор­ма е въп­рос, кой­то ви­си с пъл­на си­ла. По-лю­бо­пит­но­то е, че апар­та­мен­тът мо­же и изоб­що да не фи­гу­ри­ра в пуб­ли­ку­ва­ни­те он­лайн в ре­гис­тъ­ра на Смет­на­та па­ла­та дек­ла­ра­ции (бел.р. ­ те се кач­ват в мре­жа­та от 2007 г. на­сам), но пък в от­че­та си за 2006 г. То­до­ро­ва е на­пи­са­ла са­мо, че дъл­жи на фир­ма­та, от ко­я­то е от­ку­пи­ла жи­ли­ще­то, 25 230 ле­ва по „до­го­вор за до­вър­ши­тел­ни стро­и­тел­ни ра­бо­ти”.


Уикипедия / Монитор / Бг-новини /



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. djem - ето какво щеше да стане ако "Хидра" МОЖЕШЕ ДА ПОБЕДИ
08.03.2016 09:16
Не изключвам още провокации от тези хора.

http://andri.blog/regionalni/2016/02/06/nai-jestokiia-scenarii-osyshtestven-ot-quot-hidra-quot.1427839
цитирай
2. leonleonovpom2 - Честит Осми март!
08.03.2016 13:15
Да си жива и здрава!
Хубав постинг, заслужава внимание!

Хубав празничен ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930