Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2016 10:04 - Открит е саркофаг със славянски представител в Иран от преди 1000 г., който е жив в състояние на анабиоза и вече се пробужда
Автор: ernest Категория: Новини   
Прочетен: 4142 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 21.08.2020 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

През пролетта на 2008 г. на територията на Ирански Кюрдистан (древна Персия) започнали да събарят някаква сграда и открили отдолу останките от няколко постройки и е намерен саркофаг със славянски маг и изображение на риба на гърдите му с надпис на името му Яромир, който не само, че е напълно запазен и не е разложен, но е жив в някакво състояние подобно на анабиоза. Той е в такова състояние от 1000 г.
Според древните славянски текстове има четири славянски жреци пазители на древните тайни и се предполага, че Яромир е един от тях. Очаква се те да се събудят.
По време на откриването на саркофага са открити още пет златни книги и карта на Руското княжество.

image

Яромир

Изследванията са дадени на професор Валерий Чудинов. Дълго време всичко се пазело в строга тайна, но вече е отпаднала уговорката за това. Първоначално са считали, че е на 1200 г., но Чудинов обяснява, че е на малко повече от 1000 г. Бил е на 18 г., когато е починал  руския княз Рьорик (за него не е напълно сигурно дали е датския рицар от същия исторически период, но се знае, че е бил варяга). Във втория клип включен по-долу професор Чудинов обяснява, че Яромир е в състояние наречено от йогите самадхи. Във връзка с това можете да прочетете и постинга:

 http://ernest.blog.bg/drugi/2014/03/17/podmladiavaneto-i-dylgoletieto-mit-ili-realnost-5.1248487

Различни представители на духовни изповедания започнали да контактуват с него мисловно, най-много суфите, а след това и други. Казват, че той им дал да се разбере, че ще се събуди, след като се съберат представители на всички вероизповедания. Но от няколко години постепенно се събужда, дори вече се е разхождал.

Според легендите, когато се събудят четиримата светът ще се промени много (в положителна насока). Но Яромир в известен смисъл може да се нарече втора находка од този сорт. Първият подобен спящ обект е намерен в каменен два и половина метра саркофаг през 1969 г. в миньорска шахта на 70 метра дълбочина около село Ржавчик. Получил е названието Тульская находка. Според учените саркофагът, който е изключителна изработка е от неизвестен изключително бял камък от типа на базалта и е (вярно или не) между 400 и 800 милиона години. Бил изпълнен с някаква синьо-розова течност, която била като замръзнала след изваждането на повърхността на слънчева светлина започнала да придобива течен вид.
В саркофага се намирала стройна, висока около 180 см много красива жена от европеиден вид с широко отворени сини очи. Имала тъмноруси коси и била облечена в бяла рокля стигаща до под колената. Тя не била мъртва, но в спящо състояние. Около главата й се намирала малка метална кутийка с големина 10 на 25 см, заоблена в единия край, която в наше време можем да сравним с нещо, като ДжиЕсЕм или дистанционно устройство.
Няколко часа след откритието на саркофага пристигнал оранжев въртолет и отнесъл находката в Новосибирск. А пет дни по-късно в селото дошъл професор, който изнесъл лекция и заявил, че находката ще преобърне цялата история и изследванията сочат, че е на 800 милиона години. 
Нивото на цивилизацията от която е представителка споменатата жена е на много високо ниво. Тъканта от която е направена роклята на жената не се поддавала на анализ и не могат да кажат от какво е направена. По онова време около началото на 70-те все още нашата цивилизация не притежавала технология да се произведе подобна тъкан. За металната кутийка не казал нищо, но че за момента само се изследва. След това в районния вестник се споменало с три изречения, че в околностите на село Ржавчик е намерена находка, която е от особено историческо значение. Година по-късно районът бил отцепен от военните и спец частите от КГБ, които заровили мястото, от където извадили саркофага със спящата. В продължение на година от КГБ изследвали околностите. През 1973 г. в околностите на шест километра от селото по островите на езеро Берчикуль открили още три подобни древни погребения.
Генетичният анализ на откритата жена напълно отговаря на този на живеещите в съвременните области на Урал и Русия.

Първоначално за находката са знаели всички, не само от района, но дори и децата в училище в някои части на страната са научили за откритието, но след това случаят е засекретен.
Информация за откритието излиза през 2002 г. във вестник Хакасия в статия от журналиста Олег Кулишкин, който научва подробностите от полковник от КГБ в оставка с който се запознали във влака. След 10 г. покрай нашумяването около случая в интернет Олег Кулишкин разказва, че описаната история от него е истина. След публикуването на статията на другия ден случайно или не претърпява лека катастрофа. Започват телефонни обаждания да разпитват кой и как е изглеждал човекът, който му разказал историята. Посъветвали го да напише статия, че "спящата принцеса" се събудила и избягала и все още я търсят, а след това изгубва работата си във вестника.
В наше време от РЕН ТИВИ правят разследване и намират един жив участник на описаните събития, който потвърждава разказа, това е геологът Владимир Подрешетников.









Тагове:   Яромир,


Гласувай:
3



1. bojil - Живеещите в днешните области Ук...
16.10.2016 15:50
Живеещите в днешните области Украйна,Урал и Русия "славяни" са преки потомци на древните Българи,така че каквото и да се намери там по-старо от 1240-а година е Българско. След идването на татаромонголите и особено на турците тези хора се от-Българяват и постепенно се превръщат в онези народи,които живеят там сега.

В Тисулския саркофаг явно е имало твърде ярки следи от неговия Български произход,затова се налагало той да бъде скрит,обвит в ненаучна митологизация и обречен на забрава- нещо,което със сигурност щеше да се случи,ако не бе дошъл краят на комунизма.
цитирай
2. ernest - Живеещите в днешните области Ук...
16.10.2016 16:15
bojil написа:
Живеещите в днешните области Украйна,Урал и Русия "славяни" са преки потомци на древните Българи,така че каквото и да се намери там по-старо от 1240-а година е Българско. След идването на татаромонголите и особено на турците тези хора се от-Българяват и постепенно се превръщат в онези народи,които живеят там сега.
В Тисулския саркофаг явно е имало твърде ярки следи от неговия Български произход,затова се налагало той да бъде скрит,обвит в ненаучна митологизация и обречен на забрава- нещо,което със сигурност щеше да се случи,ако не бе дошъл краят на комунизма.


Всички славяни са близки, а и българите между тях и в миналото. По времето на комунизма е нормално да направят така. Аз се очудвам, че въобще е отишъл професор в селото да им изнася лекция. Руснаците от онова време казват, че като били в училище официално са им казали за находката и че ще преобърне света, но после нищо повече. Подобна находка крие много въпроси и тайни и по-специално имайки предвид високо развита цивилизация. Не се знае кава е била металната кутийка, която е държала при първата находка. А за новата находка, като се събудят подобни хора могат доста да преобърнат представите ни за света. А петте книги са на разбираем руски език от съвременните хора. Вероятно са ги изчели, но за сега нищо не са казали какво съдържат.
Преди 1000-1100 г. не е имало много голяма разлика в езика между Български и руски - те са били много близки. Сега с течение на времето са навлезли различни чужди думи и езикът се е попроменил.
Русия и България са и духовно свързани. Русия приема християнството от България, а с това и кирилицата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665314
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031