Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 19:42 - ДОСИЕТО НА КОМУНИЗМА
Автор: golden Категория: Политика   
Прочетен: 16614 Коментари: 25 Гласове:
17

Последна промяна: 23.02.2015 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           ТАЙНИТЕ ДОСИЕТА НА КОМУНИЗМА - СОЦИАЛИЗЪМ


Европа иска от нас да бъдем самостоятелни, да мислим концептуално и да направим най-доброто за собствения си народ. Онова обаче, което Европа най-много иска от нас, е да не занимаваме чиновниците в Брюксел с глупости и да не ги въвличаме в семейните си разправии и междупартийните си скандали.

С какво Брюксел може да ни помогне да изсърбаме по-безболезнено застоялата, но все още пареща каша с доносниците и сътрудниците на бившата Държавна сигурност засега не е известно.


Но най-невероятното е, че цялата тази история се разиграва по възможно най-унизителния начин за България.

Хайде да  си спомним миналото

- Симеон. Той не е бил агент,
не е бил секретен сътрудник, не е писал доноси. Но от него са се интересували всички служби - и наши, и чужди, и са му съставили огромно досие. Защо не го открият? Защо не огласят връзките, които дадени правителства установяваха с него - какви са били контактите, пазарлъците, мотивите за неговото завръщане, за влизането му в наследствени права, на каква цена става всичко това, кои хора и от кои лобита са посредниците..

А какво крие Ахмед Доган?

- Първо, той винаги е бил на разположение на органите на разузнаването. Особено по време на възродителния процес.

1983 г. Тогава Доган влиза активно в политическите процеси заедно с повечето си сегашни съратници. Те са били на практика, в една или друга степен, в помощ не само на идологията и стратегията за национална сигурност по времето на Живков, но и активни помощници на режима. Той учи първоначално в Шумен и то - каква ирония - специалност детска педагогика. Там го забелязват хора от ДС и го прехвърлят директно в Софийския университет да следва философия. След това Доган е изпратен от Държавна сигурност в Турция, където е действуващ разузнавач. Там турските служби го разкриват, вербуват го и го връщат в България.

И това е козът, който нашите използват. За разлика от други, Доган засега проявява едно високопатриотично чувство. Още по време на "голямата екскурзия" той вижда, че нещата отиват към катастрофа, че се проваля реколтата за тютюна, който е единствен поминък на населението от онези райони и си дава сметка за последиците. От този поминък, Доган печели огромни дивиденти, за лично ползване. с тези дивиденти Доган строи вили-палати, басейни и дворци в България и се изказва по медиите с огромно задоволство.

На кого служи Станишев?


- Аз не мога да кажа това, но той не може да не помни, че реално мандатът му е от ДПС и без тях няма полезен ход. Произходът му е от партийната аристокрация. Баща му отговаряше в ЦК за специалните служби, а там влизаше и Научно-техническото разузнаване, което имаше много голям принос както за сигурността на България, така и за нейното развитие и просперитет, защото дейността му бе в определени периоди от време изключително доходоносна
за цялото семейство.

По времето на управлението на БСП се е коментирало вътре в партията за откриване на досиетата на ДС. Тогава по незнаен начин досиетата на Станишев, Първанов и царя Симеон изчезват от рафтовете на МВР. Няма ги и в архивите.

Според бившия главният прокурор Борис Велчев, досиетата са били унищожени.

Предвид зрелостта на старите комунистически режими, силата на техния политически потенциал и потенциал на сигурността и дългия период на подготовка на контролираната „политическа опозиция” тези режими са в състояние да позволят на представители на контролирани „некомунистически” партии да имат една трета, половината или дори повече места в правителството и парламента, така че тези институции да изглеждат
„представителни” и „демократични”…

Създаването на контролирана „политическа опозиция” прави възможно въвеждането на измамни „некомунистически” и „демократични” структури. Дори т.нар. „свободни избори” не представляват проблем за комунистическите партии. Поради своето тайно сътрудничество с „опозицията” комунистическите партии неизменно са в печеливша позиция. Винаги печелят техните кандидати – били те комунистически или „некомунистически”, тъй като всички некомунистически кандидати са контролирани. Не съществуват други истински независими кандидати…Но докато упражняват водещата роля, комунистическите партии се правят на невидими – макар и ясно да се вижда, че ключовите играчи са „бивши” кадри на партията и тайните служби и техни назначения.

Какво е значението на паметниците на " свободата" в България?
За тяхното разрушаване не се иска разрешение, самата управляваща партия е задължена да ги демонтира по места.
Тази задача не е задължение на народа.
Българският народ на последните избори ясно изрази своята воля в страната и в София да управлява дясната, антикомунистическа партия ГЕРБ. А на изборите преди това българският народ избра да бъде управляван от дясната, антикомунистическа партия НДСВ. А преди това от дясната, антикомунистическа партия СДС – и т.н. Но нито една от тези десни, антикомунистически партии не демонтира паметника на " свободата" в София. Защо?


Малцина са тези, които са схванали голямата картина, а тя е, че рухването на комунизма беше или е мнимо и то всъщност има за цел да доведе до реалното рухване на Запада. Затова са и доносите от социалистите към Брюксел.
Затова и от няколко месеца са и вотовете срещу държавата и народа, който с устрем към новото избра ГЕБР за лидер - за новото начало и излизането ни от икономическата криза и усвояването на всички европейски фондове, които бяха спряни заради предишните правителства.

Европа гарантира на ГЕРБ и на Бойко Борисов, не на Станишев, не на Доган, а на Борисов.

Миналата година Китай заплаши света че ще си извоюва място на световния пазар и ще направи всичко възможно да излезе напред в класацията. В края на годината президента на Китай замина за САЩ за да уреди този въпрос и да го потвърди с договор за сътрудничество между САЩ и Китай. Европа има тайни намерения в близките 7 години да се съюзи с Русия, която да вкара в съюза по-евтин петрол и газ. "Бившите комунисти" тайничко се надяват да върнат стария строй на европейска земя, да се заковат за 20-30 години на власт и да " сучат" вкусните плодове създадени от народа. Явно има още какво да се присвоява за лични цели, не само в България, а и в Европа.

Не става въпрос само за Станишев, става въпрос за цялата социалистическа вихрушка агентура, която всеки момент може да завладее слабите редици на обеднялия народ. Надявайки се да забогатее, беднякът е готов на " всичко" само да не плаща високи данъци и осигуровки. Изглежда, че най - бедните българи са от поколението на Станишев, млади, зелени и неопитни нито в политиката и нейните игри, нито в икономиката и нейните капани. Станишев - днес е тук, но утре, може да е друг. Няма вечни лидели, нито вечни хора. Времената се менят, та камо ли хората.

Името на Сергей Станишев се свързва с евреите и Израел, само защото майка му е еврейка от руски произход.

Въпрос № 1

Какво направи С.Станишев по времето на неговото управление за напредъка на България?

Първи стъпки:
БСП.

След проведен общопартиен референдум в края на март 1990 г. на 3 април 1990 г. Българската комунистическа партия (БКП) се преименува на БСП и се отказва от стриктното прилагане на марксизма.

БСП е парламентарно представена в 7-мото Велико Народно събрание през 1990 г., 36-тото Народно събрание и в коалиция с други политически партии и движения в 37-мото, 38-мото, 39-тото и 40-тото Народно събрание. Съставя правителства с министър-председател А. Луканов (8 февруари - 22 септември 1990, 22 септември - 20 декември 1990), Ж. Виденов (26 януари 1995 - 12 февруари 1997) и С. Станишев (от 17 август 2005).

На парламентарните избори през 2001 е част от "Коалиция за България", която получава 48 от 240 места в Народното събрание. Президентът Георги Първанов е бивш председател на Висшия съвет. Като лидер на партията го наследява Сергей Станишев. Т.е Първанов става президен, а на негово място застава Станишев и оттогава е несменяемият - вечният лидер и депутат, когато не е премиер разбира се, от БСП.

Тройна коалиция

На парламентарните избори през 2005 също е част от "Коалиция за България", като получава най-голям процент от гласовете - 34,2%, и 82 от 240 места в Народното събрание. БСП първоначално се коалира с ДПС и се опитва да сформира кабинет на малцинството, начело с лидера на БСП Станишев. НДСВ отказва да го подкрепи, защото държи министър-председател да остане Симеон Сакскобургготски. Станишев е одобрен от парламента за премиер, но съставът на кабинета е отхвърлен. След дълги преговори и с помощта на президента Георги Първанов се сформира широка тристранна коалиция с НДСВ и ДПС по формулата за делене на властта (разпределение на заеманите длъжности) 8:5:3, отразявайки броя на техните депутати. Министър-председател става Сергей Станишев.

С идването на БСП на власт България загуби доверието на Европа. Защо?

Защото:

От началото до края на своето двегодишно управление БСП увеличи потребителските цени 26 пъти направи го, за да прикрие мащабите на грабежа, на който подложи България.

БСП намали 3 пъти средната работна заплата; сведе средната пенсия до 10 долара, свали минималната работна заплата до 11, а минималната пенсия – до 5 долара.

БСП разруши банковата система, обезцени спестяванията на населението и обяви в ликвидация 14 банки и изолира за ликвидация над 70 големи български предприятия.

През 1996 г. БПС намали с 10.1 на сто БВП на България и причини 10.3 на сто дефицит на държавния бюджет.


БСП изхарчи валутния резерв и увеличи дотам държавния дълг, че разходваше 45.2 на сто от парите на данъкоплатците само за плащане на лихви по него.

БСП остави вихреща се организирана престъпност и финансови пирамиди; разбити и корумпира държавните служби.

БСП изолира България от сегашните наши съюзници и партньори от НАТО и ЕС. Прогони чуждестранните инвеститори и сведе до символично участието им в България.

БСП дори ни остави без хляб през зимата на 1997 г.


Кой обаче днес си спомня за всички тези мръсотии, които ни стори БСП, когато беше на власт?
Кой от днешните " угнетени и ядосани" българи ще си признае с ръка на сърцето тези грехове, които тогава сполетяха България?
Има ли доблестни бе-се-пари които да си признаят грешката?

НЕ. НЯМА.

Поне до сега в ХХІ век никой от партията на БСП не си е признал публично - пред някоя важна медия, допуснатите грешки и огромната вина, за блокирането на държавата ни по времето на управлението на социалистите.






Гласувай:
19


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. megafon - Браво,
23.06.2011 20:08
радвам се, че има хора, които мислят правилно.
цитирай
2. kozme - В политиката всичко е нагласено и натъкмено, но... има и капани.
23.06.2011 22:26
БСП се изправя пред най-трудната част от играта — да загуби с достойнство изборите, насрочени за 2011г. Това не е лесно, защото не може да обяви намеренията си пред „редовите комунисти“, нито пред партийните комитети. А те, се консолидират и използват всички законни и незаконки средства за печелене на гласове. Освен това с цел да контролира и манипулира политическото пространство, другият център е създал няколко десетки партийки, чиито либерално-радикално-консервативно--ляво--републикански названия и програми объркват избирателя и го отклоняват от СДС — основната креатура на центъра. В резултат на всичко това БСП може да спечели блестяща изборна победа. БСП просто не умее да губи избори, затова е готова на всичко, на......доноси и компромати срещу своите опоненти.
-----
Поздрави!
цитирай
3. rouzy - Посветено на българите с късата памет
23.06.2011 23:05
ТИ ПОМНИШ ЛИ?

Ти помниш ли как липсваха маслините
и на опашка чакахме до мрак?
И онзи див копнеж по мандарините –
за тях висяхме с часове на крак.

Ти помниш ли ги още корекомите,
в които искаха ти документ,
когато си купуваш тоблероните –
за правото да имаш даже цент?

Ти помниш ли словата на другарите
по празници, измислени от тях?
Мълчахме, за да си спестим шамарите,
а адски ни напушваше на смях.................от.....Валентин Чартазанов..
цитирай
4. marley - На късата памет и казват " склероза", дали българите са склеротични, ще видим на изборите.
23.06.2011 23:23
Станишев на война срещу ГЕРБ: на митинга се изхвърли и заклейми герберите.
По думите му най-голямата национална задача е ГЕРБ да не спечелят президентските избори, а да ги спечели кандидат на БСП.

Той посочи, че 60% от българските граждани искат президент, който не е от ГЕРБ.

В това лидерът на социалистите видя много сериозна възможност за БСП да не допусне ГЕРБ да завладеят и президентската институция.
Е, ще видин наесен.
Поздрави за това да ни върнеш няколко години назад!
цитирай
5. djem - И аз се чудя, с какъв акъл някой ще гласува за червените?
23.06.2011 23:54
анонимен написа:
Този мишок как ги обещава тези неща - вдигане на осигурителния праг, за да има повече пари за пенсии. Той с какви пари го обещава - парите на малкото останали, които работят, изкарват добре и не укриват доходите си! Това е наглост. Станишев, все по-малко работещи хранят все повече пенсионери и мангали - твоя електорат! За пореден път този смешник доказва, че го е грижа само за гласовете на определена група хора, не за икономиката, бъдещето, образованите и трудещите се.С мойте пари PR ще си прави, ама че работа.

------------------------------------
и без това сме на опашката в Европа. Само социализъм ни липсва.
цитирай
6. djem - Събудете се, българи!
23.06.2011 23:56
Народе! Много бързо забравихте Виденовата зима, Р.Овчаров и други знайни и незнайни герои, строители на "светлото бъдеще".

Бойко може и да не е стока, но по-големи зверове и крадци от червените нема!
цитирай
7. djem - и още нещо:
23.06.2011 23:58
Най - голямото НАКАЗАНИЕ на БСП е - НИКОГА ПОВЕЧЕ да не е на власт!
цитирай
8. golden - Висок праг на осигуровки има в Европа, но там заплатите им са петорно по-големи от нашите.
24.06.2011 00:23
анонимен написа:
Този мишок как ги обещава тези неща - вдигане на осигурителния праг, за да има повече пари за пенсии. Той с какви пари го обещава - парите на малкото останали, които работят, изкарват добре и не укриват доходите си! Това е наглост. Станишев, все по-малко работещи хранят все повече пенсионери и мангали - твоя електорат! За пореден път този смешник доказва, че го е грижа само за гласовете на определена група хора, не за икономиката, бъдещето, образованите и трудещите се.С мойте пари PR ще си прави, ама че работа.

-----------------------------------------
Вярно е, че сега издържаме с нашите данъци и тези, които не плащат такива.
Вярно е, че плащаме и на " ромите" всички сметки - вода, ток, данъци.
И после, как да не те е яд.
цитирай
9. golden - НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ - по повод "В крак с времето" паметника
24.06.2011 01:16
И ТОВА СЕ СЛУЧВА В СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ :

В МВР са получили анонимна заплаха от група представила се за „Фракция -Червените бабички“, че ако паметника не бъде върнат в нормалният му вид, те ще изрисуват метростанциите в петолъчки. Иван Костов беше забелязан да подритва Евгени Бакърджиев, понеже на времето не се сетил да изрисува мавзолея на Георги Димитров по подобен начин вместо да го взривява. От младежката организация на БСП са се заели да сформират доброволни отряди за охрана на паметника на Бузлуджа, който според техни източници бил следващата цел на „художника-екстремист“, както те го наричат.
цитирай
10. golden - На избори е така
24.06.2011 02:07
анонимен написа:
Надявам се да няма голям скандал, но настроението сред членовете на Националния съвет е срещу "играта на Паскалев", който подкрепя независимия Владимир Елезов, а и от година не е стъпвал на заседание на "Позитано" 20, разказа член на партийното ръководство.

По думите му Елезов не е фаворит на президента Георги Първанов, поне така е казал на партийна сбирка при едно от посещенията си в региона. От лагера на Първанов обаче са убедени, че в Благоевград ще има "челен сблъсък" между претендентите на АБВ и БСП.
(дневник)

цитирай
11. golden - Парламента си върши работата
24.06.2011 02:08
анонимен написа:
23.06.2011 20:27 ч

Парламентът прие на първо четене законови промени, които забраняват сътрудници на Държавна сигурност (ДС) да са посланици и да заемат ключови дипломатически позиции. От БСП се заканиха да "разгромят лустрацията в Конституционния съд".

Политици от ДПС и "Атака" обявиха, че подкрепят изчистването на дипломатическата служба от бивши агенти на ДС, но са против популистския двоен стандарт - този принцип да не се прилага за всички етажи на властта.


До промените в закона се стигна, след като в края на миналата година комисията по досиетата оповести, че близо половината действащи и бивши посланици са били сътрудници на ДС, а президентът Георги Първанов отказа да ги отзове. Парламентът прие декларация да не се допускат хора, свързани с бившите служби, да представляват България пред света.

Ще стане интересно:)))

цитирай
12. golden - Лобитата,
24.06.2011 02:09
анонимен написа:
Сблъсъци в БСП заради кметски амбиции на лобита

----------------------
нали затова приеха закон за лобитата
цитирай
13. balgarski7vinarki - ako ne beshe tazi savetska armia
24.06.2011 04:29
Bg da e v Evropa oshte togava, kato Gr, i interesno e chii sauznik bombardira togava mirni gradove i t.n.,taka che hich ne taguvam za pametnika-ami minalo si mu e vremeto-ako si go iskat babite-da si go vzemat s tjah njakade.
A po povod agentite,kartonchetata,scenariite- abe vsichki sa shaibi-ili ruski ili evreisko-amerikanski-s chipove de.
Onzi den edin poznat me razveseli saobshtavaiki mi sas seriozen ton "Ti znaesh li che Bush i Putin sa s dokazano izvanzemen proizhod-androidi...! I NA VAPROSA MI I KAK SA GI RAZPOZNALI toi otgovori-ami lizata im pod spezialna svetlina/moje bi neon/ stavali istinski -prilichali na krokodilski ...Dali i nashte sa s takiva liza-imam predvid upravlenzite.
Taka che glasuvaite za Tjah?
Boje dano zaradi tezi mi dumi ne me otvlechat majete s chernite ochila -Men in Black, a vsashtnost da stava kakvoto shte -riskuvam.
цитирай
14. golden - Едно добро дело
24.06.2011 06:56
анонимен написа:
Общинарят от ДСБ Мартин Заимов ще предложи неизвестният художник, който преобрази паметника на Съветската армия с герои от американски комикси, да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на София”. Заимов има идея срещу паметника да се постави табло със снимки от изрисуваните барелефи.

В същото време общинарите от ГЕРБ, ДСБ и СДС инициираха подписка с искане за извънредно заседание, на което да бъде обсъдена съдбата на паметника. Според Грети Стефанова темата интересува всички столичани, независимо от тяхната политическа принадлежност.

Под искането подписите си са сложили 21 общинари. Не са се включили единствено съветниците от БСП. С тези подписи сме осигурили нужната подкрепа от една трета от състава на общинския съвет, подчерта Стефанова. Според правилника извънредното заседание трябва да се състои в първия понеделник след внасянето на подписката в деловодството на общината.

цитирай
15. hristo27 - Самата истина!
24.06.2011 08:55
Самата истина!
цитирай
16. filipgeorgiev - Майко милаааа!
24.06.2011 11:14
още ли ви се присънват комунисти?!
цитирай
17. golden - Новото
24.06.2011 11:40
анонимен написа:
Общинарят от ДСБ Мартин Заимов ще предложи неизвестният художник, който преобрази паметника на Съветската армия с герои от американски комикси, да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на София”. Заимов има идея срещу паметника да се постави табло със снимки от изрисуваните барелефи.

В същото време общинарите от ГЕРБ, ДСБ и СДС инициираха подписка с искане за извънредно заседание, на което да бъде обсъдена съдбата на паметника. Според Грети Стефанова темата интересува всички столичани, независимо от тяхната политическа принадлежност.

Под искането подписите си са сложили 21 общинари. Не са се включили единствено съветниците от БСП. С тези подписи сме осигурили нужната подкрепа от една трета от състава на общинския съвет, подчерта Стефанова. Според правилника извънредното заседание трябва да се състои в първия понеделник след внасянето на подписката в деловодството на общината.

цитирай
18. golden - Разчистването
24.06.2011 11:41
анонимен написа:
Ако питаш мен трябва да се почне още от 44-та, последвалата „национализация“ и „колективизация“, които са били обикновен пладнешки грабеж на всичко ценно и стойностно, изградено в България (вашата къща в Ловеч също е достоен пример) и как всичко това беше превърнато в една разсипана, декапитализирана, мегаломанска и лошо управлявана икономика.

цитирай
19. golden - Мнозина тогав......
24.06.2011 11:42
анонимен написа:
Мнозина тогава не можеха да си обяснят как така хем плановете изпълнени и преизпълнени, хем магазините - вечно празни.

20 тона злато, стратегически резерв на България, формиран отпреди установяването на комунистическия режим, е предал Тодор Живков на Съветския съюз в началото на 60-те години на миналия век, за да спаси властта си и за да скрие поредната икономическа катастрофа, до която той и приближените му са докарали страната.

Новата книга на Христо Христов „Тайните фалити на комунизма”, която издателство Сиела вече пусна на книжния пазар разкрива предателската роля на некадърните да управляват български комунисти, които не се спираха пред нищо, за да запазят властта си – дори пред престъплението да отнемат суверинитета на България. Поучително четиво за късопаметни, които днес въздишат по „доброто старо време” (с минираните граници).

цитирай
20. babaelenica - Винаги съм казвала, че българите са с къса памет.
24.06.2011 18:47
Относно най-близкото минало.
Далечното и без това е достатъчно променено и нагласено.
Трябва да има такива статии, да се опитват да задържат буден интереса на забравящите.
А бивш комунист няма.
Да ме прощават младоците.
:)
цитирай
21. golden - Кунева с подкрепата на социалистите
24.06.2011 23:20
анонимен написа:
Току-що чух, че номинацията на Кунева за президент „цепело червения вот“. Така ли, каква изненада. Смятате ли наистина, че бесепарите няма да изльчат свой кандидат и ще подкрепят Кунева ? Мога да ви гарантирам, че това няма да стане – БСП-ето ще си има свой кандидат. Но лесно може и да се предвиди, че Кунева няма ясно да отрича тези фантастични спекулации и наистина ще отцепи нещо от БСП-ето. Защо не – при толкова баламурници и отляво и отдясно. Сините сьщо трябва да се научат да крадат гласове от БСП-то; вместо да се джавкат помежду си и крадат един от друг гласовете на малкото останали сини избиратели.

цитирай
22. golden - Конституцията ни забранява....
24.06.2011 23:22
[quote=анонимен]ами щях да забравя Сергей Стани - ШЕф, тоест Станишев. Грешката е моя.
Но, неговата работа няма да стане, защото конституцията забранява небългарски граждани да не заемат полит. постове. И понеже С.Станишев е руски евреин, няма право да се кандидатира за кмет или предидент или.....

справка тук:
http://www.vsekiden.com/97192

освен това има и още:
ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ОТ ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА


Престъпленията на БКП / БСП - пълно разобличаване


Икономически престъпления на българската МАФИЯ
или защо България осъмна бедна на 11 ноември 1989 г.

ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ:

След промените бяха предприети няколко разследвания за икономически престъпления по времето на комунистическия режим. Още по време на второто правителство на Луканов Главна прокуратура образува дело №4/1990, известно като делото за икономическата катастрофа. От него се нарояват няколко дела.

Фонд “Москва - срещу Тодор Живков, обвинен в присвояване на 22 500 000 валутни лв. В продължение на 30 години - от 1957 до 1987 - тези средства са предавани с неговото лично разпореждане на посланика на СССР в България, който от своя страна ги е изпращал по сметка в Москва в специален фонд, подпомагащ международното комунистическо движение. (Изт. - В. “Демокрация”, бр. 298, 21.ХІІ.1993). Обвинителният акт срещу Живков е внесен в съда през март 1993, но ход на процеса не е даден.

Черната каса - Със секретно решение от 26.ІІІ.1968 на Министерския съвет с министър-председател Т. Живков започват да се отделят средства за висшето партийно и държавно ръководство в нарушение на държавния бюджет. Те не са облагани с никакъв данък, нито са отчитани и заприходявани.

С правителственото решение се предоставят “представителни пари” на следните длъжности: председател на МС - 15 000 лв., председател на президиума на НС - 15 000 лв, първи зам.-председател на МС 8000 лв. Зам.-председател, чл. на Политбюро - 7000 лв., зам.-председател на МС - 4000 лв., министър, член на Политбюро - 7000 лв., министър, кандидат-член на Политбюро - 5000 лв., министър, член на бюрото на МС - 4500 лв., министър - 3500 лв.. За сравнение средната годишна работна заплата за 1968 е 1366 лв., а на селскостопанските работници - 887 лв. (Изт. - в. “Демокрация”, бр. 152, 27.VІ.1992)

От постинга на djem.blog.bg
цитирай
23. dalida - През всичките тези години на соц.управление си спечелихме лоша репутация на запад
25.06.2011 21:33
Управлението на тройната коалиция остави черна диря в българската икономика.
1. Това беше правителството на заменките.
2. Министерството на извънредните ситуации проспа наводнение в гр. Цар Калоян през 2007 г., при което загинаха осем души.За близо четири години министерството не спря да харчи пари за покупка на нова техника и ремонти, но ефектът от това така и не се видя.
3. Първият земеделски министър вправителството на тройната коалиция - Нихат Кабил, не намери разрешение на проблемите с раздробеността на земята, които по-късно се отразиха и върху проблемите с изплащането на евросубсидиите. Провалът на програма САПАРД беше другият студен душ за българското земеделие, чийто имидж доста пострада и съсредоточи вниманието на ЕК върху управлението на еврофондовете въобще.
4. Големият кошмар настъпи със замразяването на половин милиард евро по ИСПА, ФАР и САПАРД през 2008 г. Тогава се видя не само зашеметяващата некомпетентност в администрацията, но и управленският непукизъм, измамите и опитите за политическо "усвояване" на европейските пари. Въпреки трескавите мерки на българското правителство ЕК и до днес държи замразени голяма част от структурните фондове, до които страната трябваше да получи достъп още преди година. Всичко това доведе до най-големия международен провал на правителството - недоверието и ужасната репутация, лепнати за България в останалите членки, международната преса и европейските институции.
5. Правителството заслужава слаба оценка за политика си в здравеопазването заради пълния неуспех на дори и плахите опити за реформа в сектора.
6. В сферата на екологията правителството отчете основно серия от провали. Подписването на съмнителни проектите по Оперативна програма "Околна среда" от страна на Министерството на околната среда и водите доведе почти до блокирането на европейските средства в сферата на водния сектор.

7. Ако има сектор, в който провалът на това правителство е най-очевиден, това е именно регионалното развитие и благоустройството. За цял мандат не беше приключен нито един голям инфраструктурен проект. Нещо повече - след скандалите заради доведения от Гагаузов шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, който беше хванат, че е раздавал поръчки за пътни ремонти на фирми, управлявани от неговите братя, инвестициите в пътища бяха спрени и така целият пътностроителен сектор беше докаран почти до фалит.

8. При управлението на тройната коалиция бяха направени две конституционни промени за устройството на съдебната власт и беше приет нов Закон за съдебната власт. С измененията се създаде инспекторат към Висшия съдебен съвет (ВСС), а самият съвет беше направен постоянно действащ орган. Последното стана основание ВСС да бъде разпуснат и впоследствие конституиран наново. Целта на тази маневра беше представителите във ВСС от НДСВ да бъдат подменени с такива от БСП и ДПС. По този начин двете политически сили си осигуриха лост за влияние над назначенията на съдебни ръководители. Въпреки че получи позитивни отзиви от ЕК, инспекторатът на ВСС също не може да оправдае доверието, появило се при създаването му.

9. По време на управлението на Румен Петков МВР се забърка в серия от безпрецедентни скандали, които срутиха имиджа на министерството и извадиха наяве практики за прикриване на престъпна дейност, нерегламентирани срещи и договорки с "оперативно интересни лица", както и сливането на министерството с престъпни структури. Започнатата от Петков реформа не успя да направи министерството ефективно и беше възприета като опит за разполагане на близки до Петков кадри в различни звена на МВР.


10. Преди кризата икономиката се развиваше с бързи темпове по-скоро въпреки, а не благодарение на провежданата държавна политика. За четири години правителството така и не разработи стратегия, нито пък положи големи усилия за адекватно използване на еврофинансирането.

http://megafon.blog.bg/politika/2011/06/23/sergei-stanishev-i-triglavata-lamia-1va-chast.770571
цитирай
24. marystaneva - Това много ми хареса! Защото аз помня!
26.06.2011 19:55
rouzy написа:
ТИ ПОМНИШ ЛИ?

Ти помниш ли как липсваха маслините
и на опашка чакахме до мрак?
И онзи див копнеж по мандарините –
за тях висяхме с часове на крак.

Ти помниш ли ги още корекомите,
в които искаха ти документ,
когато си купуваш тоблероните –
за правото да имаш даже цент?

Ти помниш ли словата на другарите
по празници, измислени от тях?
Мълчахме, за да си спестим шамарите,
а адски ни напушваше на смях.................от.....Валентин Чартазанов..

цитирай
25. kostadin - Сърдечно благодаря за поднесената ...
30.10.2011 07:52
Сърдечно благодаря за поднесената информация.
Половината истина е винаги най- голямата лъжа.
Лесно е да се плюва ,когато сме на първо място по застаряване.То майче няма и кого вече да възпитаваме.Историята се помни докато има народ.

Да са ви сладки тублероните.Сега вече нямаме такива проблеми.Но всички социални права са сведени под санитарният за оцеляването ни минимум.
Объркани хора ,объркани съвести.Дали помагате на хората ,които се изхранват от боклука на богатата ни държава?Едни от него правят милиони, но те се броят на пръсти ..А останалите?За тях просто няма магазини пълни със всякакви глезотии.
.Кой е виновен?
Ами Тодор Живков !
Той създаде всичките милионери.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031