Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2011 08:13 - ПОЛИТИЧЕСКИ БОРБИ ЗА ВЛАСТ - 2
Автор: golden Категория: Политика   
Прочетен: 3453 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 23.02.2015 23:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                          ЧЕРВЕНАТА ВЕНДЕТА НА в. ПОД ЛУПА
     СКАНДАЛИ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА





НЕЗАВИСИМО ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО РАЗСЛЕДВАНЕ:

 Бургаският вестник "Под лупа" си спечели името "Червеният новинар"
във вестника се водят "политически войни", за власт и се използват всички възможни средства за това.
Но, като знаем кой е собственика на вестника си даваме сметка защо са тези
"войни" и под чие ръководство са.

Кой е собственика на скандалният безплатен вестник "Под лупа"?

Собственик на вестник "Пол лупа" е Георги Иванов - собственик на скандално известната фирма Екоклима. Той е и лидерът на Ред законност и справедливост - човек на Яне Янев, който се опита да присвои 340 хиляди щатски долара чрез фалшив договор с еврейската фамилия Презенти.

Георги Иванов, този който продава климатици и издава безплатния вестник „Под лупа“, се оказа обвиняем за опит да изнудва пълномощниците на голямата еврейска фамилия Роза и Исак Презенти. Става дума за ползването на четири магазина на ул.“Александровска“, срещу бившето кино „Септември“ - най-скъпата търговска част от центъра на Бургас, които бизнесменът смятал да преотдава 10 години напред на трети лица чрез фалшифициран от него договор за наем.

Скандалът предстои да се разрази до месец-два, тъй като в момента се извършва графологическа експертиза на копие от контракта-менте. Оригиналите Иванов е скрил и не желае да покаже пред компетентните органи. Пълномощниците на сем. Презенти – Дима Димитрова и Жечка Паскалева твърдят, че Иванов, който междувременно се готви да става депутат от партията на Яне Янев, е подменил първата страница на изготвения от тях договор. Двата оригинални екземпляра са били съставени за срок от една година срещу общо 2 600 щ.д. за месец,били подписани от пълномощничките на наемодателя и предоставени на Иванов, за да положи своя подпис. Той обаче подменил първата страница като вписал срок от 10 години и започнал да ги притиска да го изпълняват.



Той купува от Китай възможно най- евтините ментета които могат да се намерят на момента като ги поръчва без емблема от производителя и им лепва накриво по една лепенка OSAKA и ги продава с голяма надценка и на практика без гаранция.

Говори се, че е комунистическо протеже и върти нечии свити парици. Абе хитра минжетурка , ние го познаваме. Силен гръб му оказа ДПС повремето на кандидатурата му за кмет на Бургас.


Сега го подкрепя Валери Симеонов (тайно)- собственика на скандалната тв СКАТ, човекът който преди две години уволни 60 свои служители, за да не им плаща заплати и осигуровки, освен това намали заплатите на другите си служители със сто лева и вместо да ги осигурява върху 420 лв. той ги осигуряваше на половината и в днешни дни го прави, все още. Служителите му не смеят да се оплачат публично, защото се страхуват от вендета.

Причината за уволнението  на служителите му:За да закупи мотела в Малко Търново - подарък за  любовницата му, Симеонов уволни най-ценните си кадри от техническия персонал и интернет специалистите. Само година след сделката хотела бе препродаден на друг член на неговата нова партия,тайно.


Много малко хора в Бургас гласуваха за този тип и неговата паргия която той основа - но успя да влезе в Общинският съвет и веднага се здуши с двамата представители на ДПС в бургаският местен парламент единият циганин с турско име- Катърджъоглу, а другият помак с арабско име Иса.

Заедно и с много пари от ДПС се опитваха да правят яростна антибългарска кампания. Една от дейностите им беше създаването на вестник "под-лупа" бяха заграбили с далавери много и доста големи парцели земя в самият град Бургас - но АТАКА им спря мръсните зделки и ги разтури.

ДПС и този спекулант сега осъзнават че АТАКА / Волен са силни и ще стават още по - силни и съответно гледат да си отмъстят на местно ниво. Като по този начин с простотията , злобата и наглостта си тези грешки на природата свършиха огромна услуга около разясняването на скандала с групата на Валери Симеонов и с двата си материала в користният си "вестник" " изобличиха" - изиграха една доста пикантна игра на " котка и мишка" срещу скандалната ТВ СКАТ и отразиха на следващата седмица безпрецедентно интервю с Волен Сидеров. Голям смях.. Да плачеш ли да са смейш ли...


Но, най-лошото е, че бургаските " журналисти " не отразяват истината, въпреки че я знаят, а се занимават с други странични клюки, които не засягат бургазлии, а са негативен елемент от старото социалистическо управление на Йоан Костадинов - който вече доста години се крие в Русия, заедно с бившия кмет на Несебър.


Разривът на телевизията с АТАКА е бил подготвян много преди изборите на 5 юли


Част от интервюто с В.Сидеров, проведено след един такъв скандал:


".............Моят роден град е Ямбол.
-   Впрочем, в същата гимназия, където учих,  учеше и Валери Симеонов. Може да се каже, че там сме се засекли в движение, без да сме били приятели. Аз бях един курс след него. После пътищата ни са се разделили чак до 2003 година. Когато той и Хаджиев ме поканиха да водя предаване в СКАТ, вече бях напуснал вестник "Монитор". Симеонов беше чел мои статии в този вестник и ме покани като силен, стойностен коментатор, да направя предаване, което да направи и телевизията по-гледаема. След изборите през 2005 г., когато партия АТАКА влезе в парламента, Симеонов се безпокоеше, че ако спра да водя едноименното предаване, гледаемостта на телевизията ще падне. Това е по темата "баща - син". Имам всички основания да кажа, че моето присъствие е дало тласък на телевизия СКАТ.

Партията е основана на 17 април 2005 г. Една година преди това, срещу определена такса, регистрирах марката "АТАКА" в съда. Валери Симеонов не знаеше това. Не съм го уведомявал. Когато през 2005 г. съобщих намерението си да учредя партия и да участвам в изборите с нея, Симеонов и Хаджиев се отнесоха с неверие, започнаха да ми хвалят другите водещи в телевизията - Юлиян Вучков, Цветан Начев и други "титани" на телевизионната публицистика. Симеонов ме убеждаваше, че сам няма да успея, но с тях може да се постигне нещо. Срещнах пълно неразбиране. Според изборния закон участниците в изборите внасят 20 000 лв, ако са партия, и 40 000 лв, ако са коалиция.

Когато вземеш над 1% от гласовете, ти връщат депозита. Ако обаче вземеш под 1%, депозитът отива във фонд за болни деца. Аз трябваше да осигуря депозит за коалицията, в която се принудих да вляза, защото регистрацията на АТАКА не беше минала в съда. Попитах "Ще помогнете ли, това са пари, които се залагат, но после се връщат?". Хаджиев каза "Сега сме инвестирали тук, не мога."


Имаше и такива моменти. Кампаниите се провеждат по договори. Например на местните избори през 2007 г. кампанията на Слави Бинев за кмет на София беше платена "от - до" на СКАТ. На същите избори в Бургас наш кандидат за кмет и водач на листа за общински съветници беше Валери Симеонов. Той сам си финансираше кампанията.

Аз тогава не съм участвал финансово. Между другото, доста време го убеждавах да се яви за кандидат за кмет. Той посрещна предложението с думите, че в Бургас много-много не го харесват.

Бях учуден, защото смятах, че е влиятелен човек. Мога да кажа, че буквално го измъкнах от неговия "бункер" - офисът му е стая без прозорци. Самият аз не понасям помещения без прозорци, струват ми се потискащи. След това му хареса - когато влезе в ОбС и започна да прокарва своите бизнеспроектчета. Сега, както виждам, планира нова партия, с която да "играе" на кметските избори през 2011 г.

Има един жалък, смешен елемент. В някои от нашите клубове в област Бургас Валери Симеонов беше направил обзавеждане, състоящо се основно от телевизор и табелата от парче винил на стойност 30 - 40 лв. След разрива между нас той изпратил техници, които да свалят тези табели, да съберат и дървените прътове от знамената, защото бил платил и за тях.

Представете си за каква дребнавост. Ами аз, ако взема да пресмятам с колко е забогатял Валери Симеонов, след като стана общински съветник от партия АТАКА?

Понеже чувам, че разликата се измерва в милиони. Имам една справка, според която решенията, които прокарал в съвета, са все в полза на неговата фирма - тук парцелче си взел, там окабеляване и билбордове. Това ли е национализмът, това ли са идеите, на които аз съм бил изневерил? Аз не съм си уредил грам бизнес или грам собствена облага през тези 4-5 години в българския парламент, в политиката. да не говорим за следенето и камерите качени върху осветителните тела из целия Бургас, като се почне от 5-тия километър чак до Созопол, на всеки километър - камера която работи денонощно и предава по специален канал на телевизията. Всичко се записва на презаписваеми дискове и по-важните моменти се сейфат в отделни папки.

И все още целият град е следен с камерите на ТВ СКАТ -собственост на В.Симеонов. Жителите на града знаят, но нищо не могат да направят.

Не могат да се противопоставят, защото човекът е отмъстителен. Ами сами пресметнете колко е зъл - той самият инсценира " запалването " на няколко коли на СКАТ, за да обвини своите противници и да ги лиши от кабелите им.
На тези войни вътрешните хора им казваха - междуособеци или борба за пазари - окабеляване на градските части.Уреждане на лични сметки.

Що се отнася до ГЕРБ....
........Решението да подкрепим ГЕРБ беше взето по абсолютно демократичен начин от цялата парламентарна група.
- Този модел стартира преди две години в Бургас - АТАКА и ГЕРБ тръгнаха ръка за ръка в Бургаския ОбС. Първото което стана в Бургас - изчезнаха вандалските прояви и крупните кражби. В Буграс гражданите спят спокойно и се разхождат по улиците до късни часове на денонощието, няма инциденти.

На въпроса - Вярно ли е, че депутатите на АТАКА са подписвали запис на заповед за сумата от по 150 000 евро и всеки, който я напусне, ще трябва да върне тези пари?
Сидеров:
- Чух и тази спекулация. Няма подписани записи на заповед. Впрочем, всеки, който подписва запис на заповед, трябва да пази екземпляр от нея. Нека Касабов, или някой друг, твърдящ, че подписал такова нещо, да покаже своя личен екземпляр. Тези нападки целят ерозия, удар в гърба - нека хората да си мислят по това, да им минава през ума".

Какво мислят хората - този отговор четем във форумите:


"Много просто се обяснява "разривът" между Скат и Атака - между тях са се намърдали турските агентури. Пак те ни водят към самоубийство вече повече от 75 години като действат по един почерк. Като няма кой да ги изгони от България, така ще е, че и по-лошо! Боже пази България! Аз съм за това че Скат и Атака са едно цяло, успеят ли враговете ни да го разбият - ще се създадат нови сили които да защитават българите от вражеското нашествие! Тогава ще речем Майната им и на Волен и на Валери, да дойдат нови водачи против робството!"


източници:
http://www.desant.net/show-news/18581/poll_results.php
http://forum.vestnikataka.bg/index.php?topic=21349.450






Гласувай:
6



1. golden - Борба за власт...
22.07.2011 08:31
Драги читатели!
Не търся одобрение с тази статия, а ме интересува вашето мнение. До колко сте запознати с проблема - власт, вестници, вендета и скандалите в България.
Защото по телевизионните предавания - там има цензура, но в пресата - няма.
Всеки който познава "перото" добре, продава своята статия навсякъде, където му платят добри пари.

Моля ви, спазвайте добрият тон и пишете по възможност на кирилица.
Благодаря ви, предварително!
цитирай
2. boristodorov56 - boristodorov56 …. . . oooO…...
22.07.2011 08:51
boristodorov56

…...oooO………….....
…..(…..)…..Oooo….
.…… )./….(…..)…..
…..(_/…….)./…....
....…………(_/……....
..… АЗ БЯХ ТУК...
цитирай
3. golden - Опасен ли е собственика на в. под лупа?
22.07.2011 09:00
Едно мнение, което открих в интернет:


От вестника си "Под лупа" Георги Иванов сипе огън и жупел срещу кмета на Бургас Димитър Николов, но най-вече срещу СДС и ръководството му в морския град. Особено активно в "Под лупа" беше отразена скандалната сделка за къмпинг "Корал", в която Димитър Николов, Симеон Симеонов и Сава Чоролеев правят "голям шлем" с печалба от 32 млн евро. Георги Иванов вероятно е добре запознат с подробностите около сделката, защото през 2002 г. е бил съдружник със същите тези лица в Българско туристическо дружество "Глобал Турс" АД. Това е една от ключовите фирми на кръга около захарния завод "Победа" АД, която участва в препродажбата на земята на "Корал".

Та на въпроса отговорът е -ДА, опасен човек, отмъстителен и безкруполен, що се отнася за власт и пари.
цитирай
4. babaelenica - Нямам никаква информация по темата.
22.07.2011 17:47
А слухове не обичам да пренасям.
цитирай
5. nkf - Георги Иванов е една доста одеозна ...
23.07.2011 15:01
Георги Иванов е една доста одеозна фигура,с ясен криминален профил,който обаче не се забелязва на преден план.Все пак каквото и да се каже за него,в опит за изобличаването на негови измами и злоупотреби,все ще е малко.Хубавото е,че той,както и други подобни нему аналози,са за съвсем кратко в общината и бързо се завръщат в дупките,от където са изпълзяли.
цитирай
6. golden - Кои са кореспондентите на вестника?
27.07.2011 01:45
анонимен написа:
Това са: - Диян Божидаров от вестник СЕГА - Варна, Венелина Янакиева, Малин Георгиев от Медиапул, Светлана Баталова от "Галерия" и още няколко симпатизанти - кореспонденти от "лигата" на БСП.

Нормално, ще кажете вие - щом са от БСП, знечи са оправдани да пишат срещу всички десни партии и членовете им.

Да, но нали уж кореспондентите са се " клели" да не популяризират партиите и съмишлениците им. Кореспондентите и журналистите трябва да са безпартийни, за да отразяват истината във вестниците и изобщо в медиите. Иначе се получава пак същото както преди. Едните срещу другите - подобно на ГРУПИРОВКИТЕ. Уреждане на "лични сметки" с депутати и правителство. Или който плаща - той определя правилата.

Ако такива безплатни вестници се пуснат на пазара с определена цена, сигурно, никой няма да си купи вестник в който едните партии които са на власт оплюват другите партии -които са опозиция.
ВЕЧНИЯ КРЪГОВРАТ - АМАН ОТ ТАКИВА ВЕСТНИЦИ!!!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930