Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 22:32 - Имаме си БКП и БСП от 1990 година /коя ще "спечели" изборите догодина
Автор: golden Категория: Политика   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 27.10.2012 11:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                 ПАРТИИТЕ В БЪЛГАРИЯ
                  
    
Имаме си БКП и БСП, освен тези си имаме и други такива

Либерални партии

Либералните партии отстояват идеята за либерално управление на страната. Те искат повече права, и свободи за малцинствата, като изграждане на религиозни храмове и паметници, свързани с историческото им минало. Искат повече свобода на словото, като използване на майчиния език на малцинствата в училище, по националните медии и при обществени мероприятия.

Националистически партии

Националистическите партии отстояват идеите на национализма. В управлението на страната това означава силен национален суверенитет, който не се съобразява в голяма степен с исканията, които Европейския съюз, НАТО, СТО и други международни организации предявяват към страната. Силно административно регулиране на икономиката от държавата и ограничаване на някои пазарни свободи, заради по-добра защита на потребителите, и по-добър достъп до образование, здравеопазване и други социални услуги.

Социалистически партии

Социалистическите партии отстояват идеите за социално управление на страната. Това означава силно административно регулиране на икономиката от държавата и по-малка свобода на пазара, по-добър достъп до образование, здравеопазване и други социални услуги.

     Центристки партии

Центристките партии се застъпват за умерено административно регулиране на икономиката от държавата.


                     БКП българска комунистическа партия



  На 21.10.2009 год. умира Владимир Спасов, а от 20 март 2010 г. БКП има нов председател на ЦК. Това е другарката Зонка Златкова Спасова - съпругата на Владимир Спасов. Новият председател е избран единодушно от делегатите на 22-я редовен Конгрес на Българската комунистическа партия.

През септември 1990 г. в Софийския градски съд са регистрирани промени в Партията на трудовия народ, както следва: променя се наименованието на партията в Българска комунистическа партия (БКП) с нов устав и представителни органи на ЦК на БКП - председател Владимир Асенов Спасов, заместник-председател Иван Владимиров Пейчев и секретар Иван Цветанов Георгиев.

До 2000 г. в България се учредяват и други компартии, повтарящи абревиатурата, но след многобройни съдебни дела битката за абревиатурата е спечелена от председателя на БКП Владимир Спасов. Едва през 2005 г. в „Държавен вестник“ излиза ново решение на СГС, с което е сложен край на спора.

Софийският градски съд на основание чл. 19 ЗПП регистрира промени по ф.д. № 2809/90 за политическа партия "Българска комунистическа партия":

    вписва промени в устава на партията, приети на Национално партийно събрание, проведено на 31.VII.2004 г.;
    заличава вписаните с решение от 23 март 2001 г. членове на Политбюро на ЦК на БКП;
    вписва ново Политбюро.

Партията се представлява от председателя на ЦК на БКП Владимир Асенов Спасов (ДВ, бр. 80 от 07.10.2005 г.) Председателят на партията е избиран последователно на 15, 16, 17 и 18 конгреси на БКП от делегатите на тези конгреси.

Историческа заслуга на председателя на ЦК на БКП Владимир Спасов е, че успява да запази БКП жива в годините на преход, регистрирайки пръв името „Българска комунистическа партия“.


Уикипедия  
http://bg.wikipedia.org/wiki
---------------------------------------------------------------
п.п.
Не се притеснявайте за коментарите; системата на сайта се е прецакала и коментарите се губят,но след време отново  се появяват.


появяват.




Гласувай:
14


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930