Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2016 18:16 - До Англия и обратно. В Лондон е рай!
Автор: golden Категория: Регионални   
Прочетен: 2355 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                Защо храната в Англия е евтина в сравнение с у нас (БГ)?

             Какво правят англичаните за да имат винаги клиенти?



image


Например:
Продават винаги прясна храна от топлия щанд. Храната която остане непродадена в края на деня, се пакетира в подходящи съдчета и се раздава на просяците, бездомните (които чакат пред хр.магазин) или се раздава на персонала.


Зеленчуците:
- краставиците се разфасоват на парчета по 200 - 250 гр. , пакетират се и така се продават на щандовете.
- домати, можеш да видиш по 1 домат, пакетиран, с цената. Така се продава, бързо. ако останат непродадени домати (има си човек който следи по рафтовете, какво се продава и по колко), старата стока се пакетира наново и се раздава (безплатно)на персонала.
- плодовете - има в разфасовки по 1 плод или най-много по 3 плода, добре пакетирани с дата на пакетирането и цена на пакета. Така се продават. Има естествено и на кг. но се продават на едро 3 - 5 или повече кг.


В хр. магазини има различни щандове и рафтове, където нищо не-пакетирано не се предлага. Не пакетираните стоки са на свободния пазар, там плодове и зеленчуци могат да се купуват в неограничено количество. Всичката стока има големи етикети на специално място, описано е качеството, цената и гаранция - до кога плода трябва да се консумира. Ако останат плодове непродадени - те се раздават на бездомните или на клошарите, които стоят на определено място и чакат подаянието.



Така, в Лондон се живее сравнително удобно. Храната е евтина и качествена. Продавачите са винаги усмихнати и са готови да ти направят отстъпка, за да купиш от тяхната стока, а не от съседа.


Имам близка, която вече две години работи в Лондон и от нея знам тези подробности. Тъй като тук едва ли някога търговците ще направят така че да правят обороти от продажбите, а не да търсят печалби, и едва ли ще се научат на учтивост и усмивките им да не слизат от лицата, търговията на дребно никога няма да процъфтява, така както е в Европа,по-точно в скандинавските културни държави.



Що и у нас не продават такива разфасовки? бабите с кеф ще си купуват я, доматче, я краставичка (на парченца,готови нарязани), я парченце пъпеш или тиква, на дребно струват стотинки. Всеки ще си купи, особено бедните.


Направо им завиждам на циганите емигранти в Англия, ядат безплатно, само от подавките които магазините им правят след 18:00 часа, когато вече привършват с готвените храни. След 18:00 ч,  не готвят и всичката храна която остане я раздават безплатно. Ми това си е направо комунизъм - ядеш без да плащаш:)))



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. getmans1 - Преди две седмици, мой съседи /на ...
04.04.2016 21:55
Преди две седмици, мой съседи /на годините на моите деца/ си заминаха след отпуск за Англия. Разбирахме се чудесно преди да заминат преди две години и сега ни поканиха в последната си вечер, просто да се видим.
Е, дето се казва „ падна ми шапката“ от това което ни разказаха и на таблета показаха и трябва да се има на предвид, че той работи строител /строи скеле/ а тя работи в старчески дом.
Ще употребявам само техни думи и фрази;
Младежа: - „Там е нещо нормално да попиташ шефа си „Каво трябва още да направя за да ми увеличите заплатата?“
Отговори ли му: -„Ще получиш веднага увеличение ако позволиш да инвестираме в теб!“ и го пратили вечерно три пъти седмично в колеж, юни месец завършва. но от 17.03. заплатама ще е за пореден път увеличена. В момента се е записал да кара курс за шофьор кат. С в България за октомври месец и това обучени ще бъди платено от фирмата като са този едномесечен курс ще си получи и заплатата, а след това ще води собствена бригада.
И още нещо казва: - „Носталгията, е има изключения но най-често я изпитват мързеливите!“, „в кварталното барче влизам за кафенце с работните дрехи и това не ненормално.“ „на работа никой не те припира но всичко виждат и супервайзера всичко знае“.

Жената:-„ живеем с едната заплата“, „има много чужденци но никакво притеснение, мъжът ми се притеснява, че отивайки на работа пресичам едно голямо кръстовище“ „обувките които си купувам за всеки ден са също китайски и най-скъпите са 4 паунда“ „не се срамувам, че работя в старчески дом, отговарям за чистотата и 5 колежки, тайландки“. Никакви проблеми не са и създали, че е поискала отпуск да пътува с мъжа си.
Всичките им приказки са илюстрирани със снимки, старчески я, кафенето магазини големи и малки и цени дето тука няма как да видиш.

Не съм в състояние да разкажа всичко което чух и видях нея вечер.
А, да спомена и за модерната тема, „мигрантите“ общо взето нищо, нещо в Лондон ама нищо особено и никаква истерия .

Приятна вечер, имах нужда да споделя щото чак е за невяр
цитирай
2. marley - Наистина не е за вярване
04.04.2016 23:23
приятелката ми е от година в Кентърбъри, работи в цех където са поляци,руснаци, унгарци, словенци и само две българки работници. Тя говори 4 езика и няма проблеми. Храната в Англия общо взето е супер евтина, дрехите - също, къщите и транспорта им обаче са скъпи. И, въпреки това хората пътуват особено до съседните страни. Имат особени намаления, освен това работодателите им правят екскурзии всяка година - нещо като награда че се трудят за неговия бизнес.
Детските им градини, ясли и изобщо да отгледаш дете родено в Англия, кралицата отпуска помощи, които дават възможност на самотни майки да си живеят доста добре и без да работят. Ето част от причините които водят емигрантите там.
цитирай
3. apostapostoloff - Обувките са БЕЗОБРАЗНО СКЪПИ:
05.04.2016 04:27
най- евтините летни еспадрили (китайски) струват 35 лири, а това са около 85 лева! Едни нищо и никакви гуменки пък струват 45 лири, т. е. цели 110 лева! За хубави обувки трябва да си приготвите минимум 600 лева.

Наемът за една единствена стая е около 2000 лева на месец, кутия цигари струва към 30 лева, а едно нищо и никакво капучино струва близо 10 лева!

При това заплатите в Англяи са си направо мизерни.

От сега нататък знайте и помните, че golden, getmans + marley са изпечени лъжци, чуждопоклонници и дупедавци.
цитирай
4. golden - apostolov, вие живяли ли сте там или говорите на англе, само да се заяждате
05.04.2016 06:07
apostapostoloff написа:
най- евтините летни еспадрили (китайски) струват 35 лири, а това са около 85 лева! Едни нищо и никакви гуменки пък струват 45 лири, т. е. цели 110 лева! За хубави обувки трябва да си приготвите минимум 600 лева.

Наемът за една единствена стая е около 2000 лева на месец, кутия цигари струва към 30 лева, а едно нищо и никакво капучино струва близо 10 лева!

При това заплатите в Англяи са си направо мизерни.

От сега нататък знайте и помните, че golden, getmans + marley са изпечени лъжци, чуждопоклонници и дупедавци.

----------------------------------
просяците в Англия живеят 100 пъти по-добре, отколкото тук.

А вие - за вас, знаем че сте заядливото овчарче на блога!
Уж получавате министерски заплати, а сте беден като хлебарка!!
цитирай
5. golden - АпастолоФФ, Куш и още някои заядливости в блога, макар че са "много умни?"
05.04.2016 06:12
знайте, че блог.бг няма да толерира такива като вас. А, аз няма да ви позволя да обиждате наляво и на дясно с просташките си маниери. Не сте ми приятни!!

Ни на йота сте културен, нито пък притежавате дипломацията на възпитан българин, ако въобще сте българи с родословно дърво??
цитирай
6. getmans1 - Аз на Постол няма да опонирам защото „Уважавай възрастта, тя е твоето бъдеще!“ е принцип който уважавам ... с годините :)))
05.04.2016 22:13
golden написа:
знайте, че блог.бг няма да толерира такива като вас. А, аз няма да ви позволя да обиждате наляво и на дясно с просташките си маниери. Не сте ми приятни!!

Ни на йота сте културен, нито пък притежавате дипломацията на възпитан българин, ако въобще сте българи с родословно дърво??

цитирай
7. apostapostoloff - Живял съм 10 години на запад и
21.07.2016 06:09
много добре зная, какво говоря. Ако там беше добре, аз щях да съм там. Още повече че знам перфектно английски и немски.

Да, мили мои тъпунгерчета, аз имам две висши образования + докторат от Humboldt Uni. Вие с мен не можете да се мерите, вие сте анонимни нули от циганската махала на Европа. Полуграмотна измет, която може САМО да слугува в цивилизованите страни.

Никого не обиждам, констатирам само факти. А те са: в този блог има изпечени лъжци и чуждопоклонници. Те са и много, много глупави, защото забравят, че всеки, който знае криво- ляво английски, може да попита Google за цените в Англия. И ще му падне шапката, Защото цените в Англия са безобразно високи, а РЕЛАНИТЕ работни заплатите са безобразно ниски. Това е ФАКТ.

Аз не получавам заплата, аз не получавам никаква заплата, защото нямам нужда от нея. Толкова съм беден, че живея без да работя. Нямам нужда нито от работа, нито от заплата. Живея си живота с пасивния доход, който имам. Той ме прави финансово НАПЪЛНО НЕЗАВИСИМ.

Пожелавам на всички такава "бедност". Макар че golden, getmans + marley никога няма да постигнат това, което съм постигнал аз- пълна финансова независимост. Защо ли? Бедните са бедни, защото са прости. А тия тримацата са направо прононсирани простаци.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031