Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2016 23:17 - Гладуването води до..язва на стомаха!
Автор: golden Категория: Регионални   
Прочетен: 2206 Коментари: 5 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                    ДА НАПРАВИМ ТАКА ЧЕ,
             храната и живота ни да са най-приятното нещо на света!



В съвременния свят е трудно да се опазим от кулинарните изкушения които ни се предлагат.За съжаление тази ни слабост се е прeвърнала в бизнес мотивация за огромните мастодонти които ни поглъщат с перфектно разработените и хитро изобретените си химически и гемо производства.
Какво ли не се вкарва вече в консервна кутия или найлон..?Менделеевата таблица може да се открие почти във всичко което е в хладилника или в килера....А т.н. "органично чист" продукт или няма нищо общо с етикета си или е толкова скъп,че здравословните мисли се изпаряват на мига.....


Oтново дилема : как да се грижим за здравето си,без това да повлияе пагубно на бюджета?

Ето няколко съвета, които да направят живота ти приятен,особено когато надхвърляш 50-те годинки:

1. Спрете сладкото и тестото за няколко месеца, консумирайте повече месо и зеленчуци, малко спорт и сте във форма!

2. От глад не се отслабва, както и от хляб не се пълнее.Режим на хранене, повече салати и плодове. Не купувайте готови неща, а си приготвяйте максимално нещата вкъщи. Само сладкото ограничете максимално, повече движение, ходете пеша когато имате възможност. Правете упражнения вкъщи или ходене в парка, до магазина, до спирката или качвайте стълби, нарочно качете се до 5-тия етаж и така поне два пъти на ден.

3. Яжте черен хляб, максимално истински. Насища и дава енергия, държи за дълго ситост. Просто се иска силна воля и постоянство и смяна на хранителния режим.

4. Лесно можете да спазвате разделно хранене, ако вкъщи всички се хранят по този начин. Но, обикновенно когато мъжът е гладен, нещата добиват друг размер. Изкушението да хапнеш от неговото ядене е голямо и само силната вола може да те спаси от преяждане.

5. До колкото знам, телата на хората са три вида:
- стройни и спортни
- слаби (по натура) или кльощави
- пухкави (пълнички) или закръглени.


Ако телосложението ви е с едър кокал, няма как да сте слаб, защото тогава изглеждаш точно като щека. Но, след много яки тренировки можеш да си оформиш мускули.
А, силата идва с енергията, тази енергия идва с....мазнините. Те дават мощ на тялото. Колкото и да не ти се вярва, мазнините дават калориите, а калориите - силата. Само с витамини не става. Иска се и ядене. Ядене но, умерено - висококачествена храна, висококалорична (4.5% масленост на млякото е добро решение, тялото да погълне необходимите мазнини), тази храна,която общо е 1500 ккал, разделяме на порции за целия ден. Примерно - ако поглъщате 1500 ккал дневно, разделяте храната така, че накрая на деня (19:30 ч) да спрете да ядете. На работа, ако нямате възможност да хапвате нещо калорично, хапнете плодове - 3 банана,3 ябълки, направете си салата от 2 домата, една пиперка, краставица, малко сол за вкус, или просто ги изяще така, те ще ви заситят до към 16:00 ч. Ако пак сте гладни, може да хапнете гризинки, те ще залъжат глада, но към 18:00 трябва да вечеряте нещо стабилно, без да е мазно или тлъсто. Оставете макароните или спагетите за сутринта, защото вечерно време се разграждат трудно, стомаха се затруднява и може да получите киселини.
Всички диетолози съветват - не поглъщайте храна след 19:00 ч, за да се даде време на стомаха да смели погълнатата храна през деня. Гладуването не е препоръчително, особено когато организма не е напълно здрав (не сте боледували от язва, гастрит или колит),тези три болести са много чувствителни към глада. Глада обостря тези болести и може да предизвика повръщане, уригване или киселини, които никак не са приятни.


6. Определете си един ден релакс - никаква храна, само вода. Ако не издържите (в повечето случаи жените не издържат на пълен глад,особено тези, които пушат) пийте мляко прясно или айрян, млякото храни и обезврежда токсините (отровите), които сте погълнали с последната от предния ден храна.

7. Направете си списък с храни които вие сама си забранявате да ядете през времето, когато правите това здравнооздравително хранене. Имайте предвид че, този начин на хранене трябва да продължи колкото е възможно певече време и да придобиете навик към това хранене. От този списък може да си разрешите да хапвате определени храни един път месечно, без да прекалявате.

8. Никога не се заблуждавайте че, ако си хапнете нещо забранено, може да ви се размине и приказки като "Само си боцнах, само си куснах, ама едно залче само , к"во толкова..", ще развали магията на волята да станете със стройно тяло, такова каквото сте имали на 43 години.

9. Предварително планирайте какво ще ядете още от предния ден, направете си дневник на хранене, по възможност поне 4 пъти на ден да хапвате нещо стабилно и немазно в малки количества (малки порции - детски).

10. Ако 5 дни в седмицата ядете една и съща храна, но плодовете и зеленчуците да са различни, вода поне 1.5 литра на ден, има вероятност   да има резултат - по малка талия или кълките и дупето ще се вталят, малко, но ще го усетите по дрехите ви, от миналата година, които са ви били тесни до сега.

В първите 3-4 седмици от режима на хранене не се отслабва много, но има разлика. Отбягвайте пресолена, пържена или застояла в хладилника храна, защото тялото ще се почувтсва като пренебрегнато и стомаха ще къркори. Стомаха къркори не само от глад, а и от застаряли храни, храни с изминал срок на годност, затова е добре винаги да четете етикетите на храните, когато пазарувате.

Имайте предвид че, всеки организъм е различен и храните му влияят различно. Ако при една жена мазнините погълнати с храната и действат добре, на другата, може да и се повдига или да напълнее от такава храна. Има фигури, които колкото и мазно да ядат, пак си остават слаби. Когато консумирате плодове, не прекалявайте.

Гроздето е калорично и една чепка, средно голяма е напълно достатъчно за завършек на вечерята или обяда. Добре ще е в седмицата поне 4 пъти да консумирате супи. Топлата храна "стопля" стомаха, по-лесно се разгражда.

Гладуването води до..язва на стомаха!

Знайте че, най-грешно е да се гладува, защото се забавя метаболизмът и се влиза в един затворен кръг - хем си гладна, хем не сваляш килограми. Един вид организмът се готви за бедствие и складира всяка калорийка до която успее да се добере - прекалено много. историята ни учи че, предците ни са преживели войни, епидемии, глад и затова телата ни са устроени така,работят в този режим - складират. Не може да искате за 50 години тялото да еволюира дотолкова, че да се забрави тази атавистична памет на складирането. Затова е много важно да се започне хранене много често (4-5 пъти на ден) по малко, докато тялото се успокои че има храна винаги и няма нужда да складира всичко, т.е. докато се нормализира метаболизмът.

Имайте предвид че, едно тяло ако тежи 80 килограма, 36 % от тази тежест са мазнини. А, мазнините дават силата на организма да се пребори с вирусите и антителата, които ни разболяват. Лекари и диетолози са на мнение че, мазнините са полезни за тялото ни. Солта и захарта - също, но в малки количества. Вече знаем че, плодовете и зеленчуците нямат тези витамини, които имаха ако ги откъснем от градината, затова е добре за организма ни да пием отделно витамини - хр. добавки като: "центрум" или витамини от А до Я. Магнезият помага срещу високата консумация на сладкиши. Ако ноктите ви се чупят или по лицето ви изникват разни ранички, лишеи или пъпки - добре е да пиете "желязо" има го в аптеките. Ако кожата ви загрубее - пийте витамин А и С, а срещу ревматизъм - помага витамин калций и витамин D.
И запомнете - ако живеете в стресово състояние - никакви диети или хранителни режими няма да ви помогнат да свалите килограмите, които ви тежат. Ако сте нервен тип човек, диетите само ще стресират още повече тялото ви. По-добре е да свикнете да се храните 4 - 5 пъти на ден, по малки, детски порции, да консумирате най-много до 2000 ккал. на ден и да пиете течности толкова, колкото калории погълнете за деня.





Гласувай:
9


Вълнообразно


1. andri - РЕКЛАМНИ АТАКИ С ХАПЧЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ, КОИТО НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА
18.04.2016 10:27
РЕКЛАМНИ АТАКИ С ХАПЧЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ, КОИТО НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА
Малинови Кетони.

Наистина продуктите с Малинови кетони бяха супер хит в миналото( преди 5 години) в САЩ и страшно много нашумяха от тогава, но фармацефтиката се измени много оттогава, и "кетоните" -също, промениха състава и резултата е - нула! Но, заради старата слава, продукта се продава. Рекламират се стари снимки на стари клиенти, от преди 5 и повече години, когато продукта беше още в старата си опаковка и първите снимки на "отслабнали" кс помощта на фотошоп се получава така че, зарибяването е пълно.
На мене честно ми писна разни чужди компании да се подиграват така безсрамно с нашите комплекси и желания да отслабнем. Почти съм сигурна, че тази фирма не е нито регистрирана в България, няма офис тук, защотото дават данни за контакт в САЩ, тези продукти нито пише кой ги произвежда, нито кой ги внася и едва ли са регистрирани като хранителна добавка както е реда в България. Ако не дай си боже се окаже, че имаме някакъв проблем от тях ще гоним михаля да си търсим правата.

Нито една такава фирма не е официално регистрирана у нас, а продуктите й влизат в страната нелегално.
Такива "дистрибутори" за са затвор... Промиват мозъци, зарибяват наивни хора, като уж за тях било много изгодно, въвличат и нови хора, и докато човекът се усети, вече е хвърлил на вятъра цяло състояние за "страхотни, невероятни, здравословни" продукти, които могат да се окажат и токсични!

Аз лично си купих хапчета за отслабване "витаслим", от които нямам никаква полза до сега, вече 30 дни ги пия и...нищо! Пак съм си така закръглена, като преди да посегна към този боклук. Ама никъде в описанието на продукта не пишат, че заедно с хапчетата трябвало да спортуваш поне 2 часа на ден и да отбягваш мазни и тлъсти храни. Човек като си направи сметката, като избягва тлъсти храни и спортува 2 часа на ден, за чий са му тогава тези хапчета, които никак не са евтини?
А, колкото до интернет измамите - те са много.
За пример ще дам едно име, което има разклонения от сайтове с продажби на менте лекарства и хранителни добавки. Сайтовете (линка) водят до пощенска кутия или някъде в Европа. Едва ли тези сайтове или фирмите им имат официален дистрибутор у нас. Така че, вече ще внимавам когато се отнася до хр.добавки дори и да се предлагат тук в БГ. Корупцията е в огромни размери, така че - ВНИМАВАЙТЕ!
Пробвах преди години (5) диетата с отслабването "диета 60 дни" и после "диета 90 дни", е, да ви кажа честно - никаква полза, защото след тези дни, ефекта с йо-йо се върна десеторно по-силен. Изобщо, най-добре е абсолютна промяна в начина ни на хранене. Имам предвид: сутрин лека закуска с топла напитка; на обяд - здраво хапване с десерт и чаша вода, по време на яденето; вечер - лека храна, от която да не се чувствате с подут корем. Избягвам течностите вечер след 21:00 часа, за да не се събуждам през нощта. Ако съм много жадна - една - две глътки вода, колкото да се заситя.

цитирай
2. andri - Както пише и в статията,
18.04.2016 10:30
най-доброто което може да направим за нашето здраве е да променим начина си на хранене така че, да не злоупотребяваме и да не натоварваме вътрешните си органи с излишна и тлъста храна. особено трябва да се избягват въглехидратите през вечерта, след 20:00 часа, да не се консумират, а само през деня или по-добре рано сутрин.
цитирай
3. rouzy - Глад, това е все едно смърт за целия човешки организъм (и животински също)
18.04.2016 11:33
Знаем че когато животното гладува, след време умира. Стар човек преди смъртта си винаги спира да се храни, една седмица преди да умре.

Но, така както е тръгнало, по пазари и магазини се продават стари, залежали и долнокачествени храни, това е причината българите да се хранят НЕздравословно.


ЗАЩО ЯДЕМ ВНОСНИ ХРАНИ? ЗАЩО ХРАНАТА НИ Е С НИСКО КАЧЕСТВО?
- защото, субсидиите които нашето стопанство взима, с тези пари земеделци и животновъди си накупиха мерцедеси и бе-ем-вета за частно ползване, и нито стотинка не вложиха в селскостопанското ни развитие!!

Защото отдавна изгубихме статута си на държава с развито животновъдство, зеленчукопроизводство и овощарство. Това, което произвеждаме, е в много малки количества и не стига да покрие нуждите на собствената ни консумация.

Нашите производители предпочитат да намерят клиенти извън страната, за да реализират продукцията си на по- висока цена и да могат да оцелеят. Получава се парадоксът - произведените у нас в малки количества, но качествени храни заминават за износ, а ние консумираме нискокачествена, субсидирана и внесена със занижени фактури стока от различни държави.
цитирай
4. breeze - Мдаа...
19.04.2016 12:37
А аз се храня пет пъти дневно с това което желая и колкото желая, а резултата е смайващ.
Хора, не си губете времето и здравето, надникнете в Зоната, там е бъдещето човешко.
цитирай
5. zaw12929 - НЕ ПОЛУЧИХ СТОМАШНИ ИЛИ ДРУГИ ВРЕДИ
26.04.2016 19:49
Гладувах 23 дни - никаква храна- само вода и витамини, отслабнах 17 кг и... се разделих с много хронични болести... бях с повишено здраве, а гладуването беше... политическо ... необмислено за здравето- бях под ежедневен контрол и в будно състояние
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031