Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2020 08:55 - ГЕРБ да се извинят на българите, за затворения бизнес!
Автор: golden Категория: Технологии   
Прочетен: 946 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


      ЕДИНСТВЕНАТА БОЛЕСТ КОЯТО СЕ ЛАНСИРА В СВЕТА Е КОВИД 19
                                 и никоя друга няма никакво значение.....
                                                               истината обаче е друга.


Време е болниците, РЗИ - та и СЗО в лицето на Министерството на здравеопазването да се събудят от дълбокия сън в който са изпаднали от началото на годината "коронавирус" и да се събудят и сетят, че българите познават доста грипни вируси, и че короната е просто един ХИКС с много неизвестни и недоказани симптоми, няма лабораторни изпитания за тази "болест", както и доказателство, че единствено КОВИД е виновен за смъртните случаи. Симптомите на новия вирус са досущ същите както при вируса Грип С, преминал през българите още през 2012 г, отнел живота на стотици българи - доказано е вече.

Стига с тази геноцидна пропаганда - стига ни програмирайте и промивате мозъците ни господа управляващи! Спрете се, ако искате пак да управлявате България през следващите 4 години, броени от 2021 г.

МЕДИЙНАТА ПРОПАГАНДА Е ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ
Така ли господа управляващи смятате да водите българите и през следващите 4 години? Спрете с тези денонощни тестове! Спрете тази пропаганда с геноцида над българите! Г-н Кунчев, Мутафчиев и Борисов, не ви ли стигат хилядите стресирани и изпаднали в паника българи? Не е необходимо тези тествани да се публикуват в интернет ! Не е и задължително да се публикуват всички заразени - тези числа са просто излишно раздути, по каква причина?


Къде са погребаните, къде са техните гробове, защо роднините на погребаните нямат никакъв достъп до медиите ни, за да научим техните мъки и да станем съпричастни към тях? Правителството не разрешава, забранено им е да споделят мнение в интернет. Защо? Нали България е свободна и правова държава?


Частния бизнес, разрашан от СДС вече е пред фалит. ГЕРБ убиха и малкото фирмички, които през 2017 г работиха и издържаха стотици хиляди работници, макар и с ниски доходи, българите живееха добре. Днес вече тези фирми не съществуват. Повечето от тях си замразиха бизнеса за неопределено време. Уволниха работната си ръка.

Обещетенията давани по милост от правителството е нищожно, на фона на ЕС където правителството обещетяват работниците си с 80% от работната заплата за всеки месец затворен бизнес.... има фирми - работодатели, които дори не плащат обещетения за уволнените си служители, като например Валери Симеонов, уволни 1/3 от служителите си без лев - компенсации, а днес се прави на нечул - ни видял и взима отношение за икономиката ни......ами колко "робовладелци" - работодатели като него са в България? Колко от тях не плащат обещетения?Държавата им превежда пари по сметките, за обещетения, къде отиват тези пари?


Господа управляващи, не ви ли е срам, не ви ли пука за безработния българин. Числото на безработица към момента е около 400 000 в България, само от регистрите, а колко са нерегистрирани и от "сивия сектор", остава загадка. Сачева раздува някакви нелепи приказки, които нямат връзка с главния й мозък,толкова ли е глупава и проста, че не вижда геноцида който нейната партия упражнява у нас?
Защо не се самокритикувате и не се извините на българския народ, от който произлизате господа управляващи, престанете с тези нелепи мнения че, туй направили и че, онуй сторили за "благото" българско.


Българите са благодарни за магистралите - построени с Европари, но пътища и магистрали не определят ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ на българите.


ЖИЗНЕН СТАНДАРТ се определя от ДОХОДИТЕ на българите, а те в сравнение с ЕС са мижави. Премахването на МРЗ е задължително. Приемете ДНЕВНА СТАВКА минимум 6 евро за час - работа. Работодателите - робовладелци (една част от тях са с криминално минало) ще се научат да плащат достойни заплати на работниците си, така както се научиха да плащат европейските работодатели, никак не им беше лесно, нво свикнаха.

  И при всяко затваряне на бизнеса, ДЪРЖАВАТА която ги затваря е ДЛЪЖНА да плаща обещетение 80% от определената ставка за час - работа! Такива са правилата в Европа, такива трябва да са и у нас!



Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Добре е да почетете повечко, преди да пишете.
06.12.2020 09:15
Давам Ви наготово текст, моля да си направите труда да се запознаете със съдържанието му.
Вицепремиерът Деница Сачева обясни в телевизионно интервю, че експерти от Министерството на труда и социалната политика, заедно с представители на ОП "Развитие на човешките ресурси" разработват нови мерки и облекчения за всички бизнеси, а не само за заведенията. В рамките на следващите 2 до 3 седмици ще бъде предложена нова мярка, която ще даде възможност директно на работниците и служителите в затворени бизнеси, да се плаща два пъти минималното обезщетение за безработица на ден - т.е. 24 лв. на ден за всеки работен ден, в който принудително е трябвало да бъде затворен бизнеса. Мярката в момента се разработва и консултира с ЕК. Предстои да бъде консултирана със социалните партньори. Деница Сачева заяви още, че държавата ще продължи да инвестира в здравеопазването, като вече се мисли и за подкрепа на лекарите от доболничната помощ и джипитата. Ще се възползват ли работодателите и достатъчни ли са мерките от страна на държавата в условията на коронакризата - това попитахме Иван Велков, член на УС на Българска стопанска камара:
"Не, в никакъв случай. Българската стопанска камара още в самото начало, когато дизайнът на тези мерки беше още на теоретично ниво, предлагахме част от тези помощи и компенсации да стигат директно до най-нуждаещите се. Този модел в момента е споделен от някои ресторантьори, да се плащат директно на хората част от възнагражденията без да минават през съответните социални и други плащания. Така този модел щеше да е далеч по- ефективен, защото нуждата от тези помощи беше особено важна в самото начало, когато имаше известни неясноти около това какво ще се случи ... Сега, когато е ясно какви ще са последствията и как ще се развиват цели сектори и индустрии, има нужда от много по- сериозни промени в начина, по който функционират нашите системи."- поясни Иван Велков, член на УС на Българска стопанска камара.

Какво казват синдикатите? Потърсихме Ваня Григорова, икономически съветник на КТ "Подкрепа"- какво означава подготвяната нова мярка?

"Това означава намаление на разходите за мярката 60/40. Това всъщност е модифицирана мярка 60/40, като сега вече няма да се базира на осигурителния доход, т.е. 60% от него, а се преминава към изплащане на обезщетения, базирани на минимално обезщетение за безработица- далеч по- ниски плащания. Въпреки това, ако бъде формулирана мярката така, че да обхване по- голяма част от българските работещи, това е положително ... Всеки предприемач има право да направи свой собствен бизнес модел и да го следва. Да, за някои ще бъде по- изгодно да затворят и е по- добре да го направят. Смятам, че подкрепата за заведенията, за ресторантите беше немалка. Трябва да напомним, че за тях имаше мярка, по която се изплащаха по 290 лева допълнително към 60/40. те имаха възможност и все още имат такава да наемат безработни и държавата да им покрива минималната работна заплата и осигуровките към нея. Това са невероятни подаръци към ресторантьорския бизнес, а напомням също така, че беше намалено и ДДС-то за продуктите, които те предлагат, което означава, че те формираха допълнителни печалби."- коментира икономистът Ваня Григорова.

Видинчани изказаха разнопосочни мнения, относно предприетите мерки от страна на държавата в подкрепа на работниците и служителите в затворени бизнеси. Някои от тях дори бяха категорични, че държавата не е длъжна да помага.
Винаги ще има недоволни, идеално решение в нашите условия няма как да се намери.
Относно коментарите Ви за грипа и Covid - можете да посетите блога ми и ако това още Ви изглежда като грипче, да кажа, че аз грипове съм карал и протичаха средно за между 2 и 5 дни.
Властта има достатъчно кусури, за да й приписваме и допълнителни такива.
цитирай
2. apostapostoloff - Така ли?
06.12.2020 09:47
Теб ще те ваксинират на сила и ще те чипират, та да ти уври най- сетне главата.
цитирай
3. raders - Теб ще те ваксинират на сила и ще те ...
06.12.2020 11:38
apostapostoloff написа:
Теб ще те ваксинират на сила и ще те чипират, та да ти уври най- сетне главата.


:) Няма да уври

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031