Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: golden
Категория: Технологии
Прочетен: 529209
Постинги: 170
Коментари: 642
Гласове: 5104
Постинг
30.03.2011 14:07 - ПРАВИЛАТА НА БЛОГ БГ - нека да ги запомним!!!!
Автор: golden Категория: Новини   
Прочетен: 18787 Коментари: 26 Гласове:
131

Последна промяна: 02.04.2011 09:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                     ЗА ДА НЯМА УЧУДЕНИ БЛОГЕРИ

 защо изчезват постинги и коментари без предупреждение??

копирано от:http://blog.bg/terms.php

Недопустимо съдържание
Blog.bg, макар да предоставя свобода на словото, си запазва правото да изтрива материали и регистрации на потребители, които са нарушили някое от следните условия:

1. Публикуват материали, които са в разрез с Конституцията и законите на страната, особено в частта им за защита от дискриминация по всякакъв признак, подстрекаване към насилие и извършване на престъпления, както и със Закона за авторските и сродните му права.

2. Рекламни блогове не се толерират. Модераторите на Blog.bg си запазват правото да изтриват всеки постинг, коментар или блог с пряка или косвена комерсиална цел.

3. Потребителските постинги трябва да показват уважение към другите потребители. Заплашителни, оскърбителни и вулгарни постинги и коментари, както и такива, насочени срещу честта, достойнството или доброто име на друг потребител или собствениците на сайта, няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

Безсмислените и повтарящи се постинги няма да бъдат допускани, като модераторите си запазват правото да премахват такива постинги по всяко време.

Екипът на Blog.bg има право да налага БАН (блокиране на достъпа до начална страница, класации и някои функционалности) при грубо или системно нарушение на горните правила от страна на потребител.

За целите на настоящото Споразумение „грубо нарушение” се има предвид: публикуване на постинги, коментари и лични съобщения, неотговарящи на изискванията на Blog.bg, дори и след като потребителя е предупреден от екипа на сайта, за нарушаване на Споразуманието за ползване. „Системно нарушение” означава изпращане на две или повече предупреждения.

Решението на модератор за предупреждение на потребител, за изтриване или редактиране на постинг е окончателно и не подлежи на преразглеждане.

Желателно е:

1. Постингите Ви да са написани грамотно. Неграмотното използване на български език винаги впечатлява повече от самия постинг.

2. Текстовете на постингите да бъдат на български език. Препоръчително е да бъдат изписани на кирилица.

3. Заглавието на нов постинг трябва да е изписано на кирилица.

Постингите трябва да са в съответната категория на Blog.bg. Потребителите трябва да се запознаят със заглавието и видовете съдържание на категорията преди да постват в нея.

Заглавието на нов постинг трябва да е подходящо, кратко и описателно.„Инвестор.БГ” АД си запазва правото едностранно да променя условията на настоящото Споразумение. Всяка такава промяна влиза в сила незабавно за всички потребители на сайта Blog.bg.( Искам да знаете че:
1. НЕ СЪМ от екипа на блог бг.
2. Всеки, който подписва т.е се съгласява със  споразумението за ползване на свободно пространство, осигурено от екипа на Блог БГ, е  ДЛЪЖЕН,  да спазва тези  споразумения! )

Гласувай:
140


Вълнообразно


1. mafani - Хаха, това сме го чели /май/ всички преди да се регистрираме тук, но
30.03.2011 14:18
дали се спазва?
Копи пейст от нета- масово явление
Обиди под път и нас път
Постинги с конкретна цел да уронят престижа /как само звучи, а?/ на даден потребител.
Рекламни блогове колкото си щеш....

И най-вече- никакъв отговор тук на въпросите защо се тракат на воля толкова плюсове и минуси.
цитирай
2. golden - Изкопирах тези правила от сайта на "Инвестор"
30.03.2011 14:20
защото са малко блогерите, които спазват правилата, а след това се чудят, защо им изчезват постинги.
Надявам се, че повече хора ще го прочетат и хубаво ще си помислят, преди да се регистрират и преди да поместват " несъгласувани със законите на блога, постинги.
Не съм модератор на сайта, нито техен човек и допускам, че и този постинг ще бъде изтрит, но въпреки това го пускам за осведомение на всички съблогери.
цитирай
3. blogena - Blog.bg - Твоята гледна точка
30.03.2011 14:32
туй ще е е твоята ли точка :)))

Моята нещо кривогледа излезна и освен задължение имаме и права,
когато стъпим на криво да ни предупредят...

Едва ли има смисъл да коментирам точно тук ...
но нещо ме напъна ...


цитирай
4. golden - Моята гледна точка
30.03.2011 14:36
няма нищо общо с тези правила.
Ако всички си спазваме правилата, няма да има угнетени, нали,blogena?
цитирай
5. darcy - golden,
30.03.2011 18:04
сега погледнах и другите ти теми - явно си нова. Пожелавам ти да не ти се налага да пишеш на главния редактор на Инвестор.бг НИКОГА!

Поздрави и успех със защитата на правилата. Дано и тези, които са ги създали да те чуят и да започнат да се съобразяват.
цитирай
6. анонимен - Абсолютно нелепо.
30.03.2011 18:53
Ако има някой, който да потвърди, че е приложено ето това преди бана му и да е получил предупреждение, да се обади.

„Системно нарушение” означава изпращане на две или повече предупреждения."
Що за нескопосна пледоария?
цитирай
7. dolsineq - "Безсмислените и повта...
30.03.2011 21:10

"Безсмислените и повтарящи се постинги няма да бъдат допускани, като модераторите си запазват правото да премахват такива постинги по всяко време." - това не го разбрах. Ако вземем поезията с непрекъснатата й любовна тематика, дали ще я премахват?...;)
цитирай
8. gibo - Уф никога не слагам запетайки ако не е наложително
30.03.2011 21:15
обикновено пост написан от мен е изречение и половина максимум две и добра музика по лесно ми е да се изразя чрез нея Досега не съм баннат нито ми е изчезвал пост не виждам смисъл да се коментират правилата
цитирай
9. gotzageraskov - Изтриват се блогове, които не са нарушили нищо от изброеното
30.03.2011 21:49
Обаче почти всеки ден виждам обяви за търговия с недвижими имоти, реклами за строителни дейности и др., които дори неса маскирани като постинги. Срещат се и блогове на английски и руски. Има и на турски. Има и на нещо като български. А материали с обидно съдържание (особено анонимни коментари) - наспорил Бог.
цитирай
10. анонимен - а бе , човек,
30.03.2011 22:41
gibo написа:
обикновено пост написан от мен е изречение и половина максимум две и добра музика по лесно ми е да се изразя чрез нея Досега не съм баннат нито ми е изчезвал пост не виждам смисъл да се коментират правилата


винаги е наложително да се слагат запетайки и изобщо препинателни знаци!
езиковата култура е задължителна за вас, хората, иначе сте магарета като нас, ама и ние вече се изучихме, както виждаш.
цитирай
11. mamkamu - Мнооооого тъпо!!! Причините ...
30.03.2011 23:13
Мнооооого тъпо!!!

Причините за повечето от учудванията на блогърите блог.бг хич не се коренят в горепосочените точки. Софтуерен е проблемът май...
цитирай
12. injir - Aз съм си пострадала от неуважит...
30.03.2011 23:29
Aз съм си пострадала от неуважителни постинги на блогери ,а на модераторите не им пукаше 4 дни, че се нарушават моите права и техните собствени правила. Факт.:)
цитирай
13. putkomafani - Трябваше да постнеш само това с малките букви най-отдолу.
31.03.2011 00:20
цитирай
14. dorichela - Само да кажа, че нито пращат пред...
31.03.2011 00:27
Само да кажа, че нито пращат предупреждения, нито нищо.. трият на мига, бан-ват без да кажат причината и т.н. Не търпят дори градивна критика.. Жалко!
цитирай
15. alexiibg - Да живее цензурата!
31.03.2011 00:35
Почти елегантен начин да се цензурират материалите, които са против управляващите...почти елегантен и не особено интелигентен. Аман от наведени пред мутро милиционерите подмазвачи! Когато обаче западне това прастранство....просто собствениците на Блог бг ще разберат, че най- презряната съдба е да си на слуга...въобще долна и нечистоплътна съдба си е това!
цитирай
16. hosekura - Малко ми е объркано ??
31.03.2011 08:45
Blog.bg, макар да предоставя свобода на словото, си запазва правото да изтрива материали и регистрации на потребители

Хем свобода, хем цензура. Откъде ли ми е познато ??!!
цитирай
17. mglishev - Самите правила
31.03.2011 12:10
са зле формулирани. Не се спазват и от потребители, и от екипа.
цитирай
18. lovestory - Като гледам...
31.03.2011 12:36
Коментарите към постинга и изобщо тази страница се е превъплатила в говорилня! Нямам нищо против, дори и да ми изтрият коментара, но все пак моето мнение , по повод случващото се, е това! Повечето злобари са анонимните, ако се смята пак да се нахалства, по отнешение на блога ми, такова триене ще пада, че думи нямам! Аз си признавам, че често ползвам копирани постинги и статии от нета, някъде съм слагала линкове, водещи към страницата, но пък на други не, но мисля, че то си и личи, кое е писано от собственичката на блога и кое, не е! Та това от мен , хайде поствайте си на спокойствие, аз да не преча ;) !
цитирай
19. mikino - са зле формулирани. Не се спазват и ...
31.03.2011 12:50
mglishev написа:
са зле формулирани. Не се спазват и от потребители, и от екипа.

Това е истината в едно изречение! Относно анонимното присъствие - всеки може сам да модерира неприлични коментари или изобщо да не допусне анонимни в блога си.
За триенето и преместването на постинги - модерацията на сайта е под всякаква критика. И не само за това, на първа висят теми, които някак не подхождат да са най-четени, има много по-сериозни и по-качествени, които заслужават внимание!
За това обаче е неоходим малко повече интелектуален багаж и култура!
цитирай
20. cchery - Екстра си е този постинг! Тук му е мястото - на първа и най-отгоре над абонираните!
31.03.2011 13:02
Ама така както са го "ковнали" модовете, да вземат да го прочетат и те! И да вземат да си спазват правилата и да не си играят на "не се сърди човече", че някой ги бил обидил. Щото в крайна сметка това им е работата. Ако не им се върши и нямат сили и възможности, да предадат нататък.

Ето какво са обещали на лични съобщения http://metsababa.net/pics/blogbg.jpg, а малко след това баннаха блога на Момчил - точно преди 2 дена!!! А да видим сега кой кого...... у`ажава туканка.....
цитирай
21. trakalka - Впечатлена съм от тази дискусия.
31.03.2011 13:11
цитирай
22. amore - Благодаря ти! Много подходящ постинг!
31.03.2011 14:54
Хубаво е да си напомняме понякога правилата на добрия тон - най-вече за тези, които ги нямат отвътре. Блог-пространството не е квартална кръчма, а е мястото на което всеки да сподели мислите си, опита си и информация, която го е развълнувала - и да намери такава, естествено. Сърдечен поздрав и лек ден!
цитирай
23. darcy - Супер е дискусията.
31.03.2011 15:03
Но не колкото правилата на Блог.бг :-D
цитирай
24. hristo27 - Освен, че имат права, посочени п...
31.03.2011 15:08
Освен, че имат права, посочени по-горе, влиза ли като задължение на модераторите да не допускат случаи като: прочетен - 100, гласове - 500, от които 300 "минуса"? Където има права, трябва да има и задължения, нали?
цитирай
25. nomer1edno - Почти елегантен начин да се ценз...
17.07.2012 12:32
alexiibg написа:
Почти елегантен начин да се цензурират материалите, които са против управляващите...почти елегантен и не особено интелигентен. Аман от наведени пред мутро милиционерите подмазвачи! Когато обаче западне това прастранство....просто собствениците на Блог бг ще разберат, че най- презряната съдба е да си на слуга...въобще долна и нечистоплътна съдба си е това!

цитирай
26. nomer1edno - НЕ КОПИРАЙТЕ - ПИШЕТЕ - АКО ИМАТЕ ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ!!!
22.07.2012 12:34
golden написа:
защото са малко блогерите, които спазват правилата, а след това се чудят, защо им изчезват постинги.
Надявам се, че повече хора ще го прочетат и хубаво ще си помислят, преди да се регистрират и преди да поместват " несъгласувани със законите на блога, постинги.
Не съм модератор на сайта, нито техен човек и допускам, че и този постинг ще бъде изтрит, но въпреки това го пускам за осведомение на всички съблогери.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031